Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > De Uitdaging > De Uitdaging 11 > Verslagen

Titel (5K) Evenement

Datum: 24 mei 2008
Locatie:
Organisatie: Jeroen V en Marion

De Uitdaging 11

Verslagen

Anton en Gerline

Zaterdag 24 mei 2008. Vandaag is het zover! De 11de uitdaging en voor ons (Anton en Gerline) de 1e . Vanmorgen om 08.00 uur zijn we met z’n vieren (Stefan, Monique, Anton en Gerline) vanuit Papendrecht naar Bataviastad vertrokken. De reis duurde echter langer dan verwacht zodat we pas om 09.40 bij de start aankwamen. Hier kregen we ons tasje met opdrachtenen attributen uitgereikt en daar gingen we! Anton direct op weg naar de bonusvragen en Gerline, gewapend met pen, papier en walkman terug naar de auto. Daar heerlijk in het zonnetje in de achterbak - tja, pickup – gezeten en het bandje afgeluisterd. Ondertussen telefonisch contact met teammaat: “Maak foto of ik weet een antwoord. Anton heeft heel Bataviastad doorgedwaald en ondertussen nog een spel gescoord ! De naam is mij even ontschoten, maar het is vast heel leuk ! De verkeersregelaars bij Bataviastad hebben ook enthousiast meegedaan. Onze dank voor hun hulp is heel groot. Rond een uur of 13.00 zijn we richting Centrum gereden. Even langs het ziekenhuis voor het (bleeeh) Dictee en verder naar het theater. Hier dichtbij zit ook een snackbar “De Lekkerbek”. Daar hebben we de ongebakken friet gescoord en voor de lekkere trek een frikandel speciaal en een broodje kroket. Deze hebben we lekker in de achterbak opgepeuzeld en nog wat gezellige foto’s gemaakt. Om het verslag even te eindigen, we hebben een ongeloofelijk leuke dag gehad. Hopelijk volgend jaar weer. Groetjes Anton en Gerline.

Erik en Vurgel

Tsjonge, jonge, inderdaad, wat een uitdaging!
Om half vier ’s middags hebben we nog niet eens de helft van de vragen op onze laptop staan, laat staan dat we ze beantwoord hebben. Eigenlijk had ik verwacht dat we de hele middag zouden rondrennen door een winkelcentrum, daarbij allerlei argeloze voorbijgangers mobiliserend. Maar nee, we zitten nu al uren op ons geheime schuiladres achter een oude PC met internetverbinding, maar zonder USB poort, zodat we de vragen die we op de labtop hadden ingetypt niet kunnen overzetten naar de internet PC. En helaas, alle brave lelystadters hebben hun wifi verbinding niet voor ons opengezet. Vanmorgen hebben we trouwens wel alle beveiligingsmedewerkers van Bataviastad schuine streep Yagt Vision expositie gedoe getest op hun stressbestendigheid, door wel tien keer langs dezelfde afzetting te rijden, op zoek naar bijvoorbeeld het havenkantoor, wat tot onze grote verbazing, niemand ooit van gehoord heeft. Heerlijk relaxed wachten totdat de viskraam is gearriveerd, want men wil graag het merk weten. Zou de organisatie geweten hebben hoe laat die viskraam zou arriveren ? Heerlijk weer trouwens voor een uitdaging, maar toch net iets te warm nu. Doet de airco het ook als de motor uit staat ? D’r kan nog wel een vraagje bij. Dit was het wel voor vandaag, we gaan nu op naar de eindlocatie, die ik zonder kluiscode (wat een dikke krant) ook wel had kunnen raden. Haha.

Pieter en Pauline

Na een lange, wat saaie en vooral vroege treinreis kwamen we aan in de metropool Lelystad. Met enige vorm van verbazing zagen we een compleet nieuwe stad, zonder franje en opsmuk, maar met de zon hoog aan de hemel. Op zoek naar onze uitdagers namen we het meest voor de hand liggende vervoersmiddel, namelijk de bus. Niet hadden we kunnen voorstellen welke stress we in de komende 10 uur moesten ondervinden. We renden van hot naar her, smeekte mensen om een patatje en waren zelfs gedwongen kelners af te leiden zodat de ander viltjes van de tafels kon grissen. Soms werden we gevolgd, dan waren wij opeens weer de havikken. Onze grootste vijand was echter de wind. Meerdere malen moesten we ons leven in de waagschaal zetten om de antwoorden van een gewisse verdrinkingsdood te redden. Wij verontschuldigen ons dan ook voor de mogelijke voetafdrukken op de antwoorden. Wij vinden onszelf trouwens zeer collegiaal. Toen personeel van de boekhandel ons vroeg of ze de foto’s mochten verwijderen van de winkelruit, hebben we volmondig geantwoord dat er mogelijk nog wat laatbloeiers konden komen. (Tja, eerlijk gezegd hadden we hierover wat twijfels, maar we gingen er maar vanuit dat de medekandidaten de antwoorden toch niet zouden vinden.) Hebben we van deze dag iets geleerd ? Wij hebben vooral een ander stuk Nederland gezien, 4 meter onder de zeespiegel hebben ze een aardige stad gebouwd met vooral interessante replica’s uit een stoffig, maar toch weer actueel verleden. We zijn verbrand, maar wijzer uit de strijd gekomen en met spanning wachten we op al die antwoorden die wij niet konden vinden.

Sandra en Vincent

Vroeg begonnen, Lelystad ligt tenslotte niet naast de deur! Terwijl we al lang onderweg zijn krijgen we een SMS van de organisatie: die zijn ook wakker geworden. Verrassing: er is vandaag nog meer te doen in Bataviastad! Maar we zijn op tijd voor de cassette en de foto… wat wil je nog meer. De antwoorden, en dat komt mooi uit. We krijgen alvast een antwoord kado. Vol goede moed en met mooi weer lopen we lekker rondjes in Bataviastad. Tot we natuurlijk verder moeten. We gaan de binnenstad van Lelystad onveilig maken. Hier hebben we een mazzeltje: Bij het ziekenhuis mogen we gratis parkeren. En gratis kost geen geld, dus dat is weer mooi meegenomen. Als eerste naar de VVV waar een hele lieve dame ons met een plattegrond verder helpt. Dan naar de bieb, want het is al bijna vier uur. En er moet nog geïnternet en de foto’s moeten nog afgedrukt worden. Gelukkig kan in dit gebouw beiden gebeuren. De man van de techniek staat voor niets en helpt alle wanhopige dames aan de juiste papieren. En wel zo gezellig voor de deelnemers: tijdens het wachten kunnen we even ervaringen uitwisselen. Maar dan weer verder, er wacht ons nog een belangrijke deadline van half 5. Eerst het theater dat dicht blijkt te zijn, jammer. Maar gelukkig hebben we de rest van de opdrachten redelijk vervult(hopen we !). en dan nu de laatste loodjes. Bij een collega die niet thuis is(!) zitten we op de inrit de antwoorden uit te werken. Tot verbazing van sommige buren, maar wij zitten hier geweldig! Dankzij het mooie weer …

Stefan en Monique

De uitdaging au Naturelle.
Wij, Monique en Stefan, hebben erg genoten van de uitdaging tweeduizend en acht, zowel de melange aan vragen en de prachtige locatie maakte het tot een waar succes, telkens als we mededeelnemers tegen kwamen, vol overgave om meer punten te halen dan een half uur eerder, zette ons dat aan tot nog iets harder werken. Laat ik (Stefan) beginnen met de dagverdeling. Om kwart voor tien kwamen we aan op de afgesproken locatie, waarna we de tegenoverliggende wedstrijdleider tegemoet liepen voor extra opdrachten. Na een wet te hebben overtreden en meerdere keren een officiële waarschuwing ontvangen te hebben, konden we onze weg vervolgen richting BataviaWerf. Monique begon met het noteren van vragen, terwijl ik mijn bonusvragen ging beantwoorden en extra bonusvragen kreeg in de Batavia Haven. Om half één kwamen we aan in Lelystad, eerste keer in ons leven, parkeren was een makkie en ook de weg naar de bibliotheek was eenvoudig. Wij hadden besloten om geen laptop mee te nemen om de uitdaging puur ofwel naturelle te houden. Monique wilde graag gaan winkelen in de binnenstad, maar ik kon haar tegenhouden met een broodje frikadel. 2 uur later en 2 google uren verder hadden we wat tijd over om op zoek te gaan naar de beeldvragen. We gaan met een goed gevoel naar huis.


De Uitdaging 2008


 

Andere Uitdagingen in Spelmagazijn:

Terug naar De Uitdaging

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008