Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Maandag 30 april 2007

Titel (5K) Verslag

Maandag, 30 april 2007
Geschreven door: Gerard

Koninginnedag 2007: De oogst van vandaag

Vanochtend vroeg met Yvonne naar de vrijmarkt in Bovenkarspel gegaan. Ze moest koffie brengen naar de mensen van de badminton vereniging en vervolgens meehelpen om zoveel mogelijk te slijten aan het voorbij slenterende publiek. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om twee tassen vol afgedankt/afgekeurde spellen over te dragen aan de badmintonvereniging. Geen paniek! Dit zijn de spellen die al maanden op gestapeld liggen ergens in een hoek en waar jullie allemaal al eens met afkeurende blikken overheen hebben gekeken. We hebben ook voor vrienden nog even gekeken of er iets tussen zat maar geloof ons, dit zijn de spellen die je niet eens je ergste vijand wil laten spelen. Zonder al te hoge verwachtingen en met een hoog gesloten windjack (jongens wat was het fris vanochtend) dan toch maar even schematisch de inboedels van half Bovenkarspel langsgelopen.

Vastberaden me niet te laten verleiden tot het aankopen van wederom twijfelachtig B en C materiaal viel allereerst mijn oog op het spel “Lionheart”. 6 Euro zegt U? Hmmm ik loop nog even verder hoor, dank u wel. Mijn eerste aankoop kwam naderbij en daar ik van nature dus erg vastberaden ben was deze aankoop inderdaad een spel dat grote kans maakt zich te kwalificeren als een B (maar waarschijnlijk eerder) C categorie spel. Ja maar het was maar 1 euro! Dus de eerste nog in cellofaan verpakt spel was binnen. ”Het geheim van Grimbergen” Dus dat word een beetje Cluedo-en met monniken en bier recepten zoeken. (Ik geloof dat deze aankoop volgend jaar weer retour badminton vereniging kan).

Een volgende uitdragerij verblijde mij met het spelletje “De Ruimteschepen van Catan”. En na zware onderhandelingen kon de deal, in combinatie met het spel “Het Grote Koning van Katoren Theater spel” voor 5 euro worden gesloten. Ik besefte thuis pas dat deze Catan variant bij Heidelberg voor 5 euro in de dump lag dus dat is niet direct een goede voorbode. En dat theater spel? Ach, jullie weten dat ik vastberaden ben dus “need I say more”.

Even snel de spelletjes in de tijdelijke opslag dumpen bij Yvonne en rap door naar de volgende sector van verkleumde aspirant marktkooplui met incourant handelswaar. Het was mijn oog dat viel op drie plastic bouwdozen voor Bas van “Italieri”. “1 euro per stuk mevrouw? Nu dan neem ik ze graag van u over”. Al grabbelend naar het kleingeld viel mijn oog op een door puzzels ondergesneeuwde doos welke deed vermoeden dat het om een spel ging. Nee maar! “Lionhart” (type B spel maar iets met ridders dus dat is leuk voor Bas en daar ik zo vastberaden ben…..) “Ook 1 euro mevrouw? Ach en dat andere spel dat daar onder ligt, zullen we het dan afmaken op 5 euro?” En zo wilde geschiedde dat 5 harde euro’s werden omgezet in drie bouwdozen het spel “Lionhart” en een nog deels on-uitgestanste versie van “Targui” Kijk dat was nu wel weer aardig!

De buurvrouw van deze alleraardigste standhouder was druk bezig haar trendy etalage op te leuken met nietszeggende plastic barbies maar sprak me aan met de vraag of, daar ik net twee spellen had aangekocht, ik nog interesse had in een kaartspelletje. “Helemaal nieuw meneer, ik weet niet precies hoe het gaat maar voor 50 cent mag u het hebben” Nu heb ik het spelletje “De bezeten fles” al maar ach ik kan er vast nog iemand een plezier mee doen. Rap terug naar Yvonne want ik had nu toch wel een behoorlijk stapeltje te versjouwen.

Ok, even de spieren rekken, diep ademhalen, slok water en “Go”. De laatste sector werd onderworpen aan het alziende oog van de spellenjager. Het spel “Villa Paletti” heb ik nog nooit gespeeld en ach voor die 1,5 euro wil ik het toch wel even proberen en dat gaan we deze middag dan ook nog even doen. Nee, deze sector heeft niets meer te bieden wat mij kan bekoren. En dat plukje handelaren aan het einde van de straat? Toch nog maar snel even kijken, dan maar een stukje omlopen. “Zeg kids, dat spel wat moet dat kosten?” “2 euro meneer” “Mag ik er even in kijken of het er netjes uit ziet” “Gaat u gang meneer” “Ja, leuk hoor jongens ik neem hem graag mee en hier heb je drie euro” En zo werd ik toch weer een beetje vrolijker met de aanschaf van de originele en in perfecte/nog nooit gespeelde versie van het spel “Haas en Schildpad”. Ook deze heb ik nu dubbel maar net zoals “Targui” en “De Bezeten Fles” vind ik daar ongetwijfeld liefhebbers voor.

Nu dan, hierbij sluit ik het kattebelletje af. Vond het toch aardig om jullie ook dit jaar weer even deelgenoot te maken van mijn “Games-Quest”

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007