Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Woensdag 13 december 2006

Titel (5K) Verslag

Woensdag 13 december 2006
Geschreven door: Thea

Zo maar een doordeweekse avond in december…

Woensdag 13 december kwam Thea even langs bij Esther en Ingvild, om een dvd op te halen.
Natuurlijk was er tijd voor een spel. Thea wilde graag El Grande een keer doen. Ze wist dat Esther en Ingvild dat heel veel hadden gespeeld dus uitleggen moest geen probleem zijn.
Zo gezegd zo gedaan. Het spel begint met 10 caballeros in je hof, de rest staat nog in je provincie. De El Grande neemt zijn positie op het bord in, samen met 2 caballero’s
Met je eigen set kaarten bepaal je iedere ronde hoeveel caballero’s er van je provincie naar je hof mogen en wie er als eerste een actiekaart mag kiezen.
Na 3 rondes wordt er geteld. Natuurlijk liep Thea hopeloos achter op de 2 ervaren dames. Maar aangezien in ene het kwartje viel en het een meerderhedenspelletje is heeft Thea de tactiek omgegooid. De 2e plek in elke provincie krijgt ook punten dus: verspreiden. Na de 2e ronde was Thea in alle provincies vertegenwoordigd dus kon er een inhaalspurt worden gemaakt. Tijdens de 3e ronde heeft Thea haar 12 en 13 uitgespeeld, de koning naar een bepaalde provincie gehaald, zodat Esther en Ingvild er niet meer bij konden, om zo punten zeker te stellen.
Conclusie: El Grande is echt een topspel, veel over gehoord, en eindelijk eens gespeeld.
Dankjewel Esther en Ingvild!

Uitslag:
El Grande: Thea 136 Esther 117 Ingvild 98

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006