Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Zondag 10 december 2006

Titel (5K) Verslag

Zondag 10 december 2006
Geschreven door: Thea

Vandaag begroeten wij wederom Jan Karel in ons gezelschap. Dat betekent dat we met zijn 8en zijn (mooi aantal). Omdat Esther en Ingvild er nog niet zijn wordt er gestart met het meest intelligentste spel dat ik ooit heb gespeeld: Stef Stuntpiloot. Het schijnt dat er van dit spel zelfs competitieavonden worden georganiseerd dus moest ik natuurlijk even zelf beleven hoe leuk dit wel niet is. Verder geen commentaar.

Stef Stuntpiloot

Hierna kwam het spel Cash’n guns op tafel. Met 6 bankrovers de poet verdelen middels het richten van je geweer op je tegenstander. Je kiest van tevoren een kaart uit (bang kaart of klik klik) en daaruit blijkt of de door jou uitgezochte speler nog mee mag doen met het verdelen. Inmiddels waren Esther en Ingvild gearriveerd dus we besluiten het nogmaals te spelen. Hierna begint het echte werk. De ene groep buigt zich over Kreta, de andere groep gaat Yspahan spelen. Kreta is dit jaar gekocht in Essen, echter helaas, de groene steden ontbraken. (inmiddels is het spel weer kompleet, dankjewel Goldsieber).

Cash 'n Guns

Kreta is een meerderhedenspelletje waar je zelf het moment kan bepalen wanneer er gewaardeerd kan worden. Helaas kan je niet zelf bepalen wat er gewaardeerd mag worden, dus er zit wel enige geluksfactor in dit spel. De andere groep is nog heftig aan het spelen dus wij besluiten een klein kaartspelletje te gaan doen, Null und nichtig. Lekker simpel, je start met 3 kaarten opengedraaid voor je, in verschillende kleuren, en als je een slag wint leg je de gewonnen kaart op de stapel. Aan het eind van het spel telt je het aantal punten van de bovenliggende kaarten.

Null und nichtig

Inmiddels was ook de andere groep klaar en kwam Drachendelta op tafel. Bij dit spel moet je zo snel mogelijk een brug bouwen van de ene naar de andere kant. Dit spel duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, maar na een kwartier was de winnaar al bekend. Dus, nog maar een keertje spelen; de andere groep was nog maar net onderweg met Kreta.
In tegenstelling tot het eerste spel duurde het 2e spel wel erg lang, intussen was het eten gearriveerd dus is het spel afgebroken.

Na het eten weer 2 verse spellen, Die Säulen von Venedig en Niagara.
Die Säulen von Venedig is het bouwen van pilaren, en het plaatsen van gebouwen op de pilaren, met behulp van kaarten; zodra je er een heb gespeeld verdwijnt deze naar je buurman of buurvrouw, zodat hij-zij dezelfde actie kan doen.
Bij Niagara moet je edelstenen ophalen en terugbrengen naar de thuisbasis.

Die Säulen von Venedig

Daarna weer 2 groepen (dezelfde) en kwam het spel van het jaar uit de kast, Thurn und Taxis.
Thea speelt dit heel veel op internet, voor de andere 3 was het (bijna) nieuw. Je moet routes maken, daarmee mag je steden plaatsen op het bord en als je een provincie vol hebt levert je dat punten op; ook de routes zelf, 3,4,5,6,7 plaatsen achter elkaar levert je punten op.
Hank ging voor het bonuskaartje: in elke provincie minimaal 1 stad behalve in Baiern. Thea ging juist voor het kaartje: alle steden in Baiern. De andere groep was inmiddels aan Genius bezig. Aan het eind nog een slotspel met zijn allen, Tanz der Hornochsen. Met 7 man kan je dus niets voorspellen dus …..

Uitslagen:
Cash’n guns: Chelsea 105000 Yvonne 90000 Thea 75000 Hank 65000 Gerard 50000 Jan Karel 0
Cash’n guns: Thea 80000 Jan Karel 66000 Ingvild 60000 Esther 55000 Hank 50000 Chelsea 0
Kreta: Hank 60 Thea 54 Yvon 47
Yspahan: Jan Karel 63 Ingvild 59 Gerwin 55 Esther 45
Drachendelta: Hank wint
Null und nichtig: Yvon 32 Hank 21 Thea 19
Null und nichtig: Esther 41 Thea 32 Hank 15 Ingvild 14 Gerwin 4
Kreta Thea 52 Gerwin 52 Gerard 48 Esther 45
Drachendelta: Hank wint van Jan Karel, Ingvild, Yvonne
Die Säulen von Venedig Gerwin 47 Thea 36 Hank 34 Yvon 28
Niagara Gerard 4 Esther 1 Ingvild 0
Thurn und Taxis Thea 21 Gerwin 18 Yvon 16 Hank 14
Genius 12 Ingvild 11 Gerard 10
Drachenjager von Xorlosch Esther wint van Gerard
Tanz der Hornochsen Esther 7 Ingvild 15 Hank 17 Yvonne 17 Gerard 17 Gerwin 18 Thea 33
Tanz der Hornochsen Gerard 13 Ingvild 17 Esther 23 Hank 25 Thea 26 Yvonne 30 Gerwin 55

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006