Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Zondag 8 oktober 2006

Titel (5K) Verslag

Zondag 8 oktober 2006
Geschreven door: Thea

Deze dag waren wij te gast bij Gerard en Yvonne. 7 personen stonden te trappelen om te gaan beginnen. Thea was naar de Outlet-sale van 999 games geweest en had 1 van de aanwinsten meegenomen, namelijk Amon Ra. Er werd besloten 2 groepen 2 maken en beide dit spel te gaan spelen. Het was weer even inkomen, het is dik 1,5 jaar geleden toen we dit voor het eerst speelden. Na de gezamenlijke uitleg begon het feest. In onze groep, Esther, Hank en Thea, was in de eerste ronde Hank te zuinig om piramides aan te schaffen. In de tweede ronde was Thea te zuinig om (dure!) provincies te kopen met piramides, dus dat betekende dat Esther er met de winst vandoor ging. Tijdens het wachten op de andere groep werd er nog snel een potje Diamant gespeeld; hier wist Thea het voordeligst uit de grotten te komen.

Amon Ra

Inmiddels was de andere groep klaar en er werden een paar andere spellen uitgezocht uit de verzameling van Gerard. Gerwin wilde graag Löwenherz spelen; Thea heeft dit nog ongespeeld in de kast staan dus wilde graag meedoen. Gerard verzorgde de uitleg. Gerard dacht met een supermove aan het eind het spel te kunnen winnen, maar helaas wij trapten daar niet in. Thea kan zeggen dat ze het spel pas echt begreep toen het afgelopen was…

 

Löwenherz

De andere groep speelde Pueblo, mij verder onbekend maar het zag er grappig uit.

Pueblo

Voor het eten nog snel een potje Forum Romanum. De andere groep had honger dus begon aan het spelletje Foody (King Lui). Forum Romanum is mij bijzonder goed bevallen. Het is een mooi speelbord met allemaal kamers. Om de beurt plaats je een blokje op het bord en zodra een rij of een kamer vol is krijgt degene met de meerderheid punten. Als het gelijk is wordt er pas gewaardeerd zodra 1 speler zijn blokje ergens anders neerzet. Zo ontstond er direct een strijd tussen Hank en Gerard, beide weigerden om weg te gaan. Daar konden wij mooi van profiteren; alleen Gerwin net even beter dan ik want hij ging er met de winst vandoor.
Helaas was het eten er nog steeds niet en Esther en Thea besluiten een spelletje Lost Cities te doen. Thea vergat even de veelgebruikte tactiek en verloor daarom.
Eindelijk het eten was daar, dit smaakte deze keer bijzonder goed, maar het was al laat dus we besloten naar huis te gaan. Esther, Ingvild en Yvonne hebben de avond afgesloten met 2 spelletjes Geschenkt

Uitslagen (het lijkt wel gerWIN dag vandaag)

Amon Ra: Gerwin 42, Gerard 40, Ingvild 34, Yvonne 30.
Amon Ra: Eshter 53 Thea 29 Hank 26
Löwenherz: Gerwin 27, Gerard 25, Thea 16
Pueblo: Esther 46, Ingvild 53, Hank 56 (gaat hier om de minste punten).
Forum Romanum: Gerwin 25 Hank 16 Thea 14 Gerard 9
King Lui: 1ste spel: Celine 68, Esther 62, Ingvild 45, Yvonne 42.
King Lui: 2de spel: Ingvild 69, Yvonne 62, Celine 52, Esther 45.
Lost Cities: Esther 41, Thea 11.
Forum Romanum: Gerwin 25 Hank 16 Thea 14 Gerard 9
Geschenkt: 1ste spel: Esther -47, Ingvild -52, Yvonne -77.
Geschenkt: 2de spel: Ingvild -25, Esther -79, Yvonne -84.

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006