Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Spellen in oktober

Titel (5K) Verslag

Spellen in oktober, woensdag 25 oktober 2006
Geschreven door: Remco

Woensdag 11-10-2006

De eerste avond dat Sarah weer meespeelt na de bevalling. Het was een test om te kijken of het zou lukken een avond te spelen, zonder al teveel te moeten stoppen om Naomi te voeden, verschonen of troosten.

Er werd dan ook gekozen voor wat kortere kaartspelletjes. Geschenkt kwam als eerste op tafel, het werd twee keer gespeeld en wij kunnen er nog steeds niet echt een tactiek op bedenken. Dat bleek wel weer uit het feit dat Remco het eerste potje won, maar het tweede kansloos laatste werd. Toch blijft het erg leuk, met name wanneer een speler uit een stel kaarten die wat uit elkaar liggen toch een mooie sluitende rij weet te maken. Aangezien Naomi lekker sliep besloten we verder te gaan met For Sale.

For Sale is een fantastisch kaartspel waarbij eerst met geld geboden wordt op huizen en met deze huizen kan je in de tweede fase spelen om cheques. De waarde van deze binnengehaalde cheques en de overgebleven geldfiches bepalen de winnaar. Ingvild had het het beste ingezien en kon de felicitaties in ontvangst nemen.

Het was alweer een behoorlijke tijd geleden dat der Ausreisser op tafel was gekomen, dus de regels werden even doorgelezen waarna de race kon gaan beginnen. We speelden 3 etappes waarbij Remco in vorm leek. De proloog werd vrij eenvoudig gewonnen, maar zou deze sprinter ook over de bergen komen? Dat bleek zoals zo vaak geen eenvoudige opgave voor het sprintkanon, per hobbel werd de achterstand groter en Sarah won uiteindelijk de etappe. Remco had uiteindelijk 13 minuten achterstand opgelopen. Sarah had de juiste tred te pakken, ook de derde etappe was een prooi voor haar en de tweede plek was in deze rit voor Esther op 3 minuten, Ingvild kwam op 9 minuten binnen en de gele trui drager na de eerste rit kwam met de tong op de enkels 16 minuten later over de finish. Een overtuigende zege voor Sarah.

Het zat erop voor vandaag en omdat het zo goed verlopen was spraken we meteen af voor de volgende week.

Maandag 16-10-2006

Fische, Fluppen, Frikadellen had een paar maanden geleden grote indruk gemaakt. Na het ook weer uitstekend bevallen potje Funkenschlag werd FFF weer voorbereid. Funkenschlag is fantastisch, maar FFF vind ik er zeker niet voor onderdoen. Het uitstippelen van de routes, het vergaren van de juiste goederen en het steeds veranderende economische klimaat maken dit spel voor mij tot een parel.

Fische, Fluppen, Frikadellen

Esther had de beste routing en kon het beste profiteren van goedkoop binnenhalen, maar uiterst gunstig verkopen. Vrij snel was het duidelijk dat Esther erg goed ging, maar het lukte de anderen, mede door een tekort aan samenwerking, niet haar af te stoppen. Wederom was iedereen zeer te spreken over het spel en de interesse voor Fiji werd alleen maar groter. Zal binnenkort zeker gespeeld gaan worden ondanks de lauwe reacties.

Viva il Re

Het spel was vlot verlopen dus Remco liep richting spellenkast en kwam terug met Viva il Re en Genius. Viva il Re is bijzonder eenvoudig, maar heeft heerlijke blufelementen in zich. Tenminste, als de bluf lukt. Het gebeurde weer dat iemand een ja stem gaf in de hoop hiermee een nee-kaart te behouden. Wanneer alle vier echter om welke reden dan ook hun ja-kaart uitspelen, ben je klaar. Dat kan al bij de eerste stemming gebeuren en dat gebeurde vanavond dan ook in de derde ronde. Tot grote vreugde van Ingvild die tot haar verbazing zo zeer eenvoudig won en tot grote teleurstelling van Remco die nu met een koning opgescheept zat waar geen punten voor te krijgen waren.

Nog even een potje Genius, kleurtjes combineren met een Eufraat en Tigris tellingsysteem. Eenvoudig van opzet, maar het smaakt toch allemaal weer heerlijk wat spellentopkok Knizia weer voor ons heeft opgediend. Ingvild was nog in de wolken van haar overwinning wat haar scherpte niet ten goede kwam. De andere drie lagen dicht bij elkaar, uiteindelijk gaven de vele tegels die Remco trok met een gelijke kleurstelling de doorslag. Wanneer het spel wat verder gevorderd is betekenen deze dubbele kanjers vaak een lekkere score.

Woensdag 25-10-2006

Door velen beschouwd als een van de lelijkste dozen uit de verzameling, Tycoon. Goed, niet het beste spel van Kramer, zeker niet. Toch best een aardig spel om zo nu en dan eens te spelen. In ieder geval had het spel een aansprekender verpakking verdiend van onze toenmalige vrienden uit Wognum.

Altijd even afsluiten met een leuk kaartspel. Nu kwam Coloretto op tafel, zeer genoeglijk wederom. Het frustrerende element wanneer je weer eens gedwongen wordt om een serie te nemen die ongewenste kleuren bevat, kan katerig werken. Maar goed, een kater heeft een groot voordeel, dat je daarvoor een hoop lol hebt gehad. Twee potjes werden gespeeld waarbij Esther en Remco er als versiering bijzaten en Sarah en Ingvild elkaar een overwinning gunden.

Uitslagen:

Geschenkt: Remco -32, Ingvild -45, Sarah -46, Esther -73
Geschenkt: Ingvild -21, Esther -30, Sarah -35, Remco -59
For Sale: Ingvild 71, Remco 68, Esther 61, Sarah 54
Der Ausreisser: Sarah 0, Ingvild -10, Esther -13, Remco -28
Fische,Fluppen, Frikadellen : Esther 3, Remco 2 (120), Sarah 2 (110), Ingvild 1
Viva il Re: Ingvild 66, Esther 59, Remco 58, Sarah 56
Genius : Remco 17, Esther 15, Sarah 14, Ingvild 8
Tycoon : Sarah 142, Esther 124, Remco 119, Ingvild 32
Coloretto : Sarah 33, Ingvild 33, Remco 24, Esther 22
Coloretto: Ingvild 41, Sarah 29, Remco 28, Esther 21

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006