Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Spellenzondag

Titel (5K) Verslag

Spellenzondag, zondag 17 september 2006
Geschreven door: Thea

Op deze mooie zonnige nazomerdag werden we ontvangen bij Esther en Ingvild thuis. Dit omdat ze pas verhuisd zijn en het leuk vonden om wederom onze spellendag te organiseren. Ook begroeten we deze dag een nieuwe speler, te weten Elsbeth.

De bedoeling was om in de tuin plaats te nemen maar het weer was toch net niet zo lekker als we gehoopt hadden dus de tafels werden weer naar binnen verhuisd. Yvon zou iets later komen, en daarom besloten we alvast wat warm te draaien met een spelletje wat je binnen no-time uitlegt en altijd een succes is namelijk Geschenkt. Esther deed het enorm goed en wist met ruime voorsprong te winnen. Omdat Yvon er nog niet was, was er tijd voor nog een kort spelletje. Hick Hack in Gackelwack werd tevoorschijn gehaald en zo zaten we lekker met zijn allen aan de voederplaatsen. Elsbeth speelde voor het eerst maar wist het spel winnend af te sluiten. Omdat een nieuw spel altijd even inkomen is, wilde Gerwin zijn in het eerste spel ontwikkelde tactiek graag ten uitvoer brengen, dus nog maar een keer. Deze keer ging Hank er met het meeste eten vandoor.

Inmiddels is Yvon gearriveerd en hakken we de groep in 2. De ene groep gaat Morgenland spelen, de andere buigt zich over Union Pacific. Gerard voorzag Morgenland van uitleg en we konden snel van start. Ons spel werd even onderbroken, Esther had hoge nood. Tijdens haar afwezigheid zaten wij gezellig te kletsen en daarbij niet in de gaten hebben dat Esther toch wel erg lang weg bleef. Op een gegeven moment viel ons op dat de andere speeltafel ook was opgehouden met spelen, 2 spelers van deze tafel waren namelijk bezig Esther uit het toilet te redden….De deur was van binnen uit niet meer open te krijgen. Na deze voor Esther toch wel vervelende ervaring vervolgden wij ons spel weer. Het hele spel maakte op mij niet echt een bijzondere indruk, het is best aardig maar dan ook niet meer dan dat. Nadat Gerard zijn overwinning had gevierd, kwamen we tot de conclusie dat met een paar simpele regelwijzigingen dit misschien wel een leuk spel wordt.

Omdat de andere groep nog niet klaar was, nog een snel spelletje te voorschijn gehaald namelijk Tanz der Hornochsen. Dit bordspel met een paar simpele regels staan garant voor een half uurtje leuk vermaak. Ook dit spel werd door Gerard (ja hij weer) gewonnen. Het is al bijna etenstijd, dus het eten wordt besteld bij de plaatselijke pizzeria. Om de tijd te doden doen we nog maar een spelletje, deze keer Knollen voor Citroenen. Een spel dat in huize Boom veel gespeeld is de afgelopen periode. Bas en Celine doen natuurlijk mee.
Bas is hier het slimste en wint, net voor de pizza’s arriveren. Aan de andere tafel wordt 2x Coloretto gespeeld. Winnaars Hank en Ingvild.

Na het eten gaat er een groep van start met Palazzo, de andere groep gaat Sushi Express spelen.
Omdat het eigenlijk een heel leuk spel is willen we het nog wel een keertje doen maar Esther haakt hier af; zij gaat naar de andere groep om daar Ra te spelen, dus gaan we met ons drieën verder. Na Palazzo spelen we nog een potje King Lui. Een simpel kaartspel waarbij je niet meer mag eten dan de koning, anders ben je onbeschoft. Yvon is inmiddels naar huis en ook Elsbeth haakt hier af.
Met zijn zessen doen we nog een spelletje toe, Haas en Schildpad. Het gaat er hierbij om zo goed mogelijk met je geld om te gaan en te plannen waneer je kunt finishen.

Rond de klok van 11 verlaten we het nieuwe huis van Esther en Invild, en kijken terug op een mooie spellendag!

Uitslag:

Geschenkt: Esther -4, Thea -20, Ingvild -33, Elsbeth -38, Hank -42, Gerwin -48.
Hick Hack in Gackelwack: 1ste spel: Elsbeth 32, Gerard 33, Esther 31, Gerwin 30, Thea 24, Hank 21.
Hick Hack in Gackelwack: 2de spel: Hank 39, Gerwin 38, Elsbeth 34, Thea 27, Esther 22, Gerard 21.
Morgenland: Gerard 12, Thea 10, Esther 5, Elsbeth 3.
Union Pacific: Gerwin 143, Hank 134, Yvonne 133, Ingvild 112.
Tanz der Hornochsen: Gerard 39, Elsbeth 44, Thea 57, Esther 58.
Knollen voor citroenen: Bas 0 Thea 16 Gerard 18 Celine 28 Yvonne 32
Coloretto: 1ste spel: Ingvild 27, Hank 24, Gerwin 15, Elsbeth 14, Esther 12.
Coloretto: 2de spel: Hank 33, Elsbeth 30, Ingvild 26, Gerwin 25, Esther 23.
Palazzo: 1ste spel: Ingvild 31, Thea 18, Esther 15, Gerwin 13.
Palazzo: 2de spel: Gerwin 41, Thea 35, Ingvild 32.
Sushi Express: Gerard 15 Bas 14 Hank 13 Yvonne 10 Elsbeth 9.
Ra: Esther 50, Gerard 40, Hank 29, Elsbeth 18.
King Lui: Gerwin 120, Thea 119, Ingvild 66.
Haas & Schildpad: Gerard, Esther, Ingvild, Thea, Hank, Gerwin.

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006