Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Interview met NHD en voorbereidingen Hoornse Spellendag

Titel (5K) Verslag

Interview met NHD en voorbereidingen Hoornse Spellendag, dinsdag 29 augustus 2006
Geschreven door: Remco

Een druk program voor vandaag. Richard van Vugt van Gamepack en co-auteur van het bordspel H2Olland stond om 9.30 uur voor de deur. De reden was een gesprek met Gerben van het Hek, journalist van het Noordhollands Dagblad. Ik had hem getipt over het spel, dat naar mijn mening veel en veels te weinig aandacht krijgt.

Gerben was meteen enthousiast en wilde het combineren met een verhaal over onze spellenclub. Het bleek tijdens het gesprek dat hij het allemaal wel heel bijzonder vond, maar wel in de positieve zin van het woord. Het gesprek heeft in totaal zo’n 2 uur geduurd. Ooit leerde ik als Geschiedenis student mijn eerste les, ga nooit blind af op wat geschreven staat. Ik moest hieraan terugdenken toen ik het artikel las. Voor de lezers maakt het weinig tot niets uit, maar ik woon niet in Zwaag, 9 X de RAI is wel erg groot, armoedig heb ik niet in mijn mond gehad en zo nog wat kleine dingen.

Bij het afronden van het gesprek bleek dat er ook nog een foto genomen moest worden.
De fotograaf kon echter pas een paar uur later. Kwam eigenlijk wel goed uit, we moesten toch nog de bestelling bij Het Gele Teken langsbrengen. Deze winkel gespecialiseerd in strips, wilde het spel opnemen in de winkel. Enorm sympathiek natuurlijk en ik had hem beloofd het te vermelden in het interview. Helaas, het is tijdens het interview minimaal 3 keer opgenoemd, maar niet geplaatst. Dit tot grote teleurstelling van de eigenaar. Naar ik later begreep was zijn humeur alweer aardig opgeklaard toen bleek dat de belangstelling voor het spel een stuk groter was dan hij had gedacht.

Het artikel heeft ons in ieder geval veel positieve aandacht opgeleverd. De telefoon bleef rinkelen, mails kwamen binnen en zelfs op straat werd ik meerdere malen aangesproken over het artikel. Nu ik dit typ komt er zelfs een mailtje binnen van “Man Bijt Hond”.

20.00 uur, afspraak met Jasper Heijdra, de eigenaar van De Spellenhoorn en organisator van De Hoornse Spellendag. Hij heeft buiten de spellendag nog een ontzettend goed idee dat hij vanaf 7 oktober in praktijk gaat brengen. Achter zijn huis heeft hij een redelijk grote speelruimte waar hij de zaterdagen spellen wil gaan demonstreren en mensen de mogelijkheid wil bieden ze ook aan te schaffen. Ik wilde deze ruimte natuurlijk graag eens zien en denk dat dit voor de Westfriese bordspelliefhebber een meer dan welkom initiatief is.

Na het bekijken van de speelruimte hebben we samen met zijn vriendin Olga één en ander besproken over de Spellendag die 12 november gehouden gaat worden in het Wijkcentrum aan de Scheerder in Hoorn. Op deze dag komen altijd veel Magic en Warhammer spelers af, maar sinds de vorige editie is er meer dan voldoende aandacht voor het bordspel. De komende editie gaan in ieder geval een aantal leden van onze club demo’s verzorgen van bordspellen als Funkenschlag, Goa, Rat Hot, H2Olland etc. etc.

Ook deze dag en de openstelling van de speelruimte was tijdens het interview meermalen opgenoemd, maar helaas ook niet vermeld in het artikel. Echter, daar krijgt Jasper waarschijnlijk wel weer de kans voor in een apart artikel in de krant. We zullen de Westfriezen bombarderen in de pers zodat men hier eens flink wakker geschud gaat worden!

Jasper liet Kaleidoscoop nog zien, een puzzelspel dat door PS-games uitgegeven wordt. Zag er erg leuk uit, niet mijn ding, maar weet zeker dat ik Sarah hier een groot plezier mee kan doen.

Het was tijd om te gaan en een lange dag in het teken van het bordspel zat erop. Er staan voor 12 november een hele hoop zaken op de planning en ik denk dat we met veel plezier kunnen gaan werken aan een geslaagde spellendag. Daar hebben we natuurlijk wel zoveel als mogelijk bordspelspelers voor nodig, dus alle bordspelspelers in den lande, hou vrij in de agenda: 12 november → De Hoornse Spellendag.

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006