Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Reef Encounter / Coloretto in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Reef Encounter / Coloretto in Hoorn, maandag 26 juni 2006
Geschreven door: Remco

De laatste sessie voordat Esther en Ingvild aan hun verhuizing gaan beginnen en daarna gaat iedereen op vakantie of bevallen. Het zal qua spelen de komende weken dus wel wat rustiger worden.

Reef Encounter is een spel waar je echt even voor moet gaan zitten. Zonder de uitleg ben je ongeveer 90 minuten aan het spelen die omvliegen. De veranderende machtsverhoudingen en de constante afwegingen om het koraal te eten of het nog weer uit te breiden maken dit een geweldig spel. Nu ook in het Nederlands al weer een tijdje te verkrijgen en voor een ieder die spellen als Goa, Funkenschlag, Puerto Rico of Tadsch Mahal een warm hart toedragen een absolute must!

De garnalen beschermen delen van je koraal. Is het in sterkte minder dan kan het met deze garnaal toch niet opgegeten worden wanneer deze horizontaal of verticaal grenst aan een garnaal. De andere delen kunnen wanneer de betreffende kleur zwakker is zonder pardon opgegeten worden. Deze verhoudingen wisselen continu in het begin van het spel.

Na Reef Encounter tijd voor heel wat simpelers qua regels, speel het echter maar weer eens goed. Dat bleek weer een heel ander verhaal. Coloretto is weer zo'n kaartspel met 3 regels en toch heel erg leuk om te spelen als afsluiter. We eindigden de avond wat eerder dan normaal, maar iedereen vond het prima. Er was toch weer een parel gespeeld waar we allen van onder de indruk waren!

Uitslagen:

Reef Encounter: Sarah 27, Esther 20, Remco 16, Ingvild 13

Coloretto: Ingvild 33, Esther 24, Sarah 24, Remco 23 

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006