Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Ticket to Ride / Bohnanza / For Sale in Enkhuizen

Titel (5K) Verslag

Ticket to Ride / Bohnanza / For Sale in Enkhuizen, zaterdag 22 april 2006
Geschreven door: Remco

Enkele weken geleden speelden we in Hoorn met Barry en Tineke enkele spellen. Zij hadden ons nu uitgenodigd om hun stulpje te komen bekijken in Enkhuizen en nog een paar spellen te spelen.
Op het werk hadden Barry en Remco al besproken om Ticket to Ride te gaan spelen. Het ideale spel om te spelen met mensen die nog niet veel hebben gespeeld, dat bleek vanavond ook weer. De regels waren snel duidelijk en iedereen startte enthousiast met het neerleggen van de treinen. De medespelers hadden ook direct de juiste taktiek te pakken en ze wisten beide een enorm lange aaneengeschakelde route neer te leggen. Dat het Sarah lukte om een nog langere neer te leggen deed aan deze prestatie niets af. Remco was de enige die het met 2 routes dacht te kunnen redden, achteraf een misvatting. Bij de eindtelling bleek dat iedereen alle routes die op handen waren hadden gehaald, Sarah haalde dus de +10 kaart vanwege de langste route. Ze had hem niet eens nodig voor de overwinning, maar het zorgde alleen maar voor een nog grotere overwinning. Barry en Tineke vonden het beiden een heel leuk spel.

Ipv een bloemetje hadden we Bohnanza (maar dan de versie van het vertaalinstituut uit Almere) meegenomen als kadootje. Dat werd uitgepakt en moest natuurlijk gespeeld worden. Dit bleek iets minder eenvoudig dan Ticket to Ride. Na een paar rondjes werd het allemaal wel duidelijker en kon er op hoog niveau hard onderhandeld worden over de bonen. Barry bracht een geheel nieuwe manier van onderhandelen ter berde, hij wilde een kaart wel ruilen maar niet zeggen welke bonenkaart hij dan aan de andere speler gaf. Origineel, maar geen speler die hierin meeging. (Moeten we met keukens maar eens gaan proberen, eerst de klant laten zeggen of hij de keuken koopt om daarna de korting te bepalen)

De versnaperingen waren ook meer dan uitstekend verzorgd, Kanon blijft een aangenaam vocht om naar binnen te werken en ook de frituurtjes van Mora zijn geen straf om te verorberen. Ondertussen werden bonenvelden succesvol geoogst, onderhandelingen afgerond en soms ook per ongeluk toch de volgorde in de handkaarten veranderd en gehandeld met kaarten die al op een bonenveld lagen. Het spel was bevallen, maar waarschijnlijk krijgen we binnenkort een telefoontje om nog wat te helpen met wat regels als ze het weer gaan spelen.

Het was al na middernacht, maar Remco wilde graag zijn nieuwe aanwinst For Sale nog even spelen. De regels zijn zeer eenvoudig, dus er kon dan ook weer snel gespeeld worden. Het verstandig bieden op de huizen en het daarna weer zo gunstig als mogelijk inzetten van de verworven woningen om waardecheques te bemachtigen blijkt in al zijn eenvoud toch heel erg leuk. Remco had bij de biedingen op de huizen de 27,28,29 en 30 kaart verworven en was er dus van overtuigd te moeten gaan winnen. Misschien toch wat te licht opgevat want bij de eindtelling bleek Barry 15 punten meer te hebben gehaald. Voorwaar een knappe prestatie!

Het was tijd om te gaan, een zeer gezellige avond zat erop. Ik blijf het roepen, wat is er nou mooier dan een avondje mooi aanzitten met een lekker drankie een lekker happie, wat goeie muziek en een lekker bord- en/of kaartspel. Ik weet 1 ding, maar heeee, deze pagina is ook voor jonge mensen, dus :)

Uitslagen:

Ticket to Ride: Sarah 138, Barry 109, Tineke 104, Remco 97

Bohnanza: Sarah 18, Remco 17, Barry 15, Tineke 14

For Sale: Barry 77, Sarah 64, Remco 62, Tineke 59

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006