Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Fluxx / Leeuwenhart / Viva il Re / Flaschenteufel / Crazy Derby in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Fluxx / Leeuwenhart / Viva il Re / Flaschenteufel / Crazy Derby in Hoorn, zondag 2 april 2006
Geschreven door: Remco

De Hoornse Spellendag speelde zich af in het Wijkcentrum 500 meter van ons huis, het bleek dat daar elke maandag met name Magic gespeeld wordt. Wij togen op deze maandagavond naar het Wijkcentrum om eens te kijken hoe de maandagavond eruit zou zien.
Bij binnenkomst waren er alleen mensen voor een aantal workshops die er gegeven werden, maar geen spellenspelers. Na een aantal minuten arriveerde Jasper en die had Fluxx meegenomen. We schoven aan bij dit kaartspelletje dat niet heel veel om het lijf heeft. Eigenlijk valt er geen tactiek in te ontdekken en het is gewoon maar afwachten of je stronttoevallig in je beurt de combinatie kan maken die op dat moment gevraagd wordt. Voordeel aan het spel is dat tijdens het spelen mensen kunnen aanschuiven en mee kunnen spelen. Zo kwamen Esther en Ingvild na een rondje of vier binnen en speelden daarna gewoon mee.

Het bezoekersaantal qua spellenspelers bleef hangen op 8, waarvan wij dus al met ons vieren waren. We hadden Leeuwenhart voorbereid, de anderen gingen Ursuppe spelen. In Leeuwenhart zit ook een redelijke geluksfactor. Het trekken van de kaarten kan best slecht uitpakken als je grenzen wilt plaatsen, maar je alleen maar mag overlopen of gebieden uitbreiden. Dit maakt dat ik toch zeker het originele spel eens ga kopen, waar naar verluid geboden kan worden op kaarten die je nodig hebt.

Esther ging als een speer, ze had en klein gebied afgebakend, maar wist bijna elke beurt dat gebied te vergroten. De vele bossen, dorpen en de koningsstad die ze in haar macht had maakte dat de andere spelers erg op haar begonnen te letten. Er was op een gegeven moment voor Esther dan ook niet veel meer aan te doen en lijdzaam moest ze toezien hoe grote gebiedsdelen werden overgenomen door de tegenstanders.

Aan het eind van het spel zaten alle spelers qua score erg dicht bij elkaar, alleen bij de eindtelling wordt er ook een bonus uitgedeeld voor degene met het meeste en degene met het één na meeste geld. Remco won hierdoor het spel. Echt geweldig vonden we het niet (we lijken wel een stel zeurpieten als ik de laatste paar sessies lees), een leuk spel om zo nu en dan eens te spelen.

Wel leuk aan het spelen in het Wijkcentrum zijn de vragen van mensen over wat je in godsnaam aan het doen bent. Mooiste was de mevrouw die ons kwam vertellen dat we echt eens Kolonisten van Catan moesten gaan spelen, dat was toch wel zo'n leuk spel.

We besloten verder te spelen bij Sarah en Remco thuis. De keuze was gevallen op Viva il Re. In al zijn eenvoud is dit toch een leuk spel. De spelers krijgen een kaartje met personen die voor hen punten op kunnen leveren wanneer ze hoog op de piramide van de maatschappij terecht komen. Het hoogst haalbare is het worden van koning. Dit geschiedt echter met een stemronde. Elke speler heeft een ja-kaart en 3 nee-kaarten. Als een persoon voorgedragen wordt om koning te worden leggen de spelers blind een kaart neer. Bij het openleggen van de kaarten kan het zijn dat er 1 of meerdere nee-kaarten liggen. De persoon verlaat het spelbord en levert zodoende helemaal geen punten op. Zijn alle kaarten de ja-kaart dan is deze persoon koning en eindigt de ronde. Iedereen telt de punten van zijn personen en noteert deze. Zo worden 3 rondes gespeeld en wie de meeste punten heeft wint.

Esther had een kleine voorsprong weten op te bouwen ten opzichte van Ingvild en Remco, Sarah hobbelde er als Republikein een beetje achteraan. Ondanks de eenvoud van het spel vond iedereen het leuk om gespeeld te hebben. Zal dus zeker vaker als tussendoortje op tafel komen.

Nog even snel een potje Flaschenteufel, het was Ingvild zo goed bevallen de vorige keer en ze zou ons wel weer even een pak op de broek geven. Helaas, de fles was haar een stuk minder goed gezind. Het werd uiteindelijk zelfs een laatste plaats met een eindscore in de min. Nu was het Remco die vanaf beurt 1 niet in de problemen was geweest en met een score van 147 afsloot. Geniaal spel, kunnen we nog 50 keer spelen en zal niet vervelen.

Voor Sarah bedtijd, maar Ingvild had haar Kasteelbier nog niet op. Besloten werd Crazy Derby weer eens te spelen. Er werd nog een boel gebabbeld over van alles en nog wat alvorens de race begon. Tja, en als je bier niet op is ga je niet weg. En als het gezellig is en je bier is op, dan schenken we er gewoon nog ééntje in. Zo begonnen we dus met een vers biertje aan de race en eigenlijk werd het op een beetje gemene manier gewonnen door Remco.

Ingvild kon op een gegeven moment bepalen of er een 3 of een 4 kaart zou winnen. Remco had baat bij de 4 en Esther bij de 3. Remco wees Ingvild op het feit dat Esther een hoop punten had liggen met de door haar binnengehaalde 7. Hij vertelde er niet bij dat hijzelf bij die slag ook aardig wat 7 kaarten had binnengehaald. Beetje gemeen, maar toch ook wel weer lekker.

Uitslagen:

Fluxx : Esther gewonnen

Leeuwenhart : Remco 20, Esther 18, Sarah 17, Ingvild 16

Viva il Re : Esther 72, Ingvild 70, Remco 70, Sarah 61

Flaschenteufel : Remco 147, Esther 59, Sarah -2, Ingvild -4

Crazy Derby : Remco 174, Esther 128, Ingvild 127

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006