Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Cannes / Flaschenteufel in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Cannes / Flaschenteufel in Hoorn, maandag 27 maart 2006
Geschreven door: Remco

We begonnen goed voorbereid aan de avond, we hadden allen het spel de dag ervoor gespeeld als tweepersoonsspel. Cannes bleek wederom het bewijs dat spellen waarop staat dat het is te spelen met 2,3 of 4 spelers, gewoon het beste met 4 spelers gespeeld kan worden.
In Cannes speel je een filmproducent en moet je op zoek naar de ingrediŽnten om een succesvolle film in Cannes te kunnen lanceren. Dit alles gebeurt met tegels die aan elkaar gelegd worden en stokjes danwel sigaren die de contacten weergeven van de producent. Met deze contacten kunnen personen of goederen binnengehaald worden als bier of chips waarmee geruild kan worden om computers, special effects etc. binnen te halen. Uiteindelijk is het een kwestie van doorruilen om de ingrediŽnten van een film bij elkaar te krijgen. Er zijn 3 soorten films en voor deze films zijn verschillende fiches nodig.

Kan je een film produceren, dan wordt er gekeken op het populariteitsspoor waarop staat aangegeven wat de film op dat moment zal gaan opbrengen. Wordt de film daadwerkelijk uitgebracht, dan daalt de waarde van de film. Denk hierbij een klein beetje aan het Fische Fluppen Frikadellen-principe. De recensent van de film kan omgekocht worden door hem een biertje toe te schuiven, dit doet de waarde van de film stijgen. Alle mogelijkheden kunnen alleen benut worden als de speler aan de tegel ligt waarop de benodigde onderdelen staan afgebeeld.

Een speler heeft zijn eigen lijn op het bord lopen, maar er is ook de mogelijkheid van een Old-Boys network. Dit wordt op het bord aangeduid met een sigaar. Sluit je hierop aan, dan mag men ook van dit kanaal gebruik maken. Jammerlijke in het spel is dat er geen enkele noodzaak in het spel is gecreŽerd om dit netwerk te gaan starten. Dit gebeurde dus ook niet bij ons. Sarah bleek aan het einde van het spel nog net genoeg mensen te kennen om er nog een slappe meidenfilm uit te persen, maar daarmee werd wel de winst veilig gesteld.

Het spel beviel stukken beter met zijn vieren dan met zijn tweeŽn, maar om nou te spreken van een erg goed spel. Nee, daarvoor zitten er gewoon teveel bekende elementen in en te weinig eigens. Makkelijk is het wel, de symbolen op de kaartjes spreken wat dat betreft voor zich. Cannes is een genoeglijk spel dat echter in het enorme aanbod te kort komt om de tafel vaker te halen.

Er was nog tijd over voor een korte afsluiter, Flaschenteufel (De bezeten fles) is en blijft ťťn van de ideale kaartspellen om de avond te besluiten. Zo simpel en toch blijft er voor iemand na elke slag weer niks anders over dan onder de fles te gaan kijken hoeveel minpunten er genoteerd kunnen gaan worden. Na de eerste slag lag Remco aardig voor, maar toen vond Ingvild het allemaal wel mooi geweest en deelde de ene na de andere rake klap uit. Remco probeerde nog even de pluspunten van Ingvild bij zichzelf te noteren, maar dat hadden de anderen snel door. Nee, een beetje goed valsspelen zit er in dit gezelschap niet in.

Ingvild lacht om de fles, geen enkele keer kwam deze fles haar slecht uit

Het was tijd en de enorme voorpret die we hadden om de grap die uitgehaald zou gaan worden op de woensdag met een vriendin van Esther en Ingvild, bleek in schril contrast met de lol die we na het uithalen van de grap hadden. Laten we zo zeggen, er is iemand de stuipen op het lijf gejaagd doordat Remco zich voordeed als controleur van stichting Brein en enorme boetes kwam uitdelen en en passent nog even dreigde met het bellen van de officier van justitie om een huiszoekingsbevel aan te vragen. Beetje gemeen, maar wel lekker!

Uitslagen:

Cannes: Sarah 33, Remco 30, Ingvild 28, Esther 13

Flaschenteufel: Ingvild 148, Remco 65, Esther 6, Sarah 1

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006