Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Scorespoor on Tour: Spellenpret Sassenheim

Titel (5K) Verslag

Scorespoor on Tour: Spellenpret Sassenheim, zondag 26 februari 2006
Geschreven door: Remco

De verjaardag van Caroline werd gevierd met een Spellenpret dag. Wij schuiven altijd pas rond 19.30 uur aan vanwege het feit dat er ook gewerkt moet worden, maar de anderen zitten er al vanaf 11.00 uur.

Michiel en Ronald aan Dungeon Twister

Bij binnenkomst was iedereen net klaar met eten en de onafgemaakte potjes werden vervolgd. Veel gelezen over Dungeon Twister, dus ik keek even mee bij Ronald en Michiel die in een fel gevecht verwikkeld waren. Het spel trok mijzelf niet direct, maar Ronald en Michiel waren er beiden zeer enthousiast over.

Hierna liepen we met Michiel naar de tafel met de spellen en na wat overleg besloten we Kreta te gaan spelen. Bij ons nog ongespeeld in de kast, maar Michiel had het al eens gespeeld. Leonie schoof ook aan en Lody hielp met de regels. Kreta is een meerderhedenspel met een heel leuk tellingsysteem. Je telt namelijk alle gebieden die grenzen aan een bepaald kruispunt. Het is constant opletten in welke gebieden de meerderheden zich bevinden en aangezien de spelers in hun beurt de telling kunnen veroorzaken is het afwegen of het nou handiger is om de positie op het bord nog verder te verbeteren of dat bij een telling er toch wel meer voordeel behaald kan gaan worden. Als veroorzaker van de telling heb je ook enige invloed over de bepaling van het gebied dat geteld gaat worden nadat het volgende gebied is geteld.

Wij vonden het een alleraardigst spel, eigenlijk gewoon wel goed. Regels zijn niet erg moeilijk, maar het is allemaal erg opletten geblazen op het bord.

Michiel heeft als favoriet Eufraat en Tigris en aangezien wij die ook tot één van de echte toppers rekenen werd besloten de strijd maar eens aan te gaan. Gezocht werd naar een vierde speler en Bart bood zich aan. Bart is het zoontje van Caroline en Lody die op zijn knieen op de stoel moet zitten om boven tafel uit te komen. Echter, verwacht niet het niveau spel van zijn leeftijdgenootjes. Er ontgaat hem niets en hij strijd als een volwaardig speler mee.

Er waren her en der verscheidene gevechten, maar Remco bleef lekker buiten schot. Profiteerde zelfs zo nu en dan van gevechten van anderen. Ook de deelname aan een tempel bleef vele beurten zonder slag of stoot gegarandeerd. Bij telling bleek dan ook dat er een redelijk ruime overwinning was behaald.

Na al dit "zware" denkwerk tijd voor wat luchtigers, daar was de ideale filler weer, Geschenkt. Michiel moest er in het begin zwaar aan en eigenlijk hadden Sarah en Remco al direct niet meer het idee dat hij nog mee zou doen voor de winst. Dat was iets te snel geconcludeerd, de gunstige kaarten voor zijn tegenspelers lagen voornamelijk in de afgelegde stapel en zo ontstonden er vervelende gaten in de series. Als klap op de vuurpijl mocht Remco de 34 kaart pakken doordat hij in de laatste beurt geen muntjes meer had.

Michiel had uiteindelijk dus toch ruim gewonnen, het bleek 34 punten verschil met de derde plaats. Na deze vervelende laatste slag was het dus tijd om een biertje te doen en ondertussen pakte Michiel Pinguin erbij.

Deze van Phalanx is ook een heel aardige filler. Te spelen in een kwartiertje en de regels zijn in 30 seconden uit te leggen. Met 3 pinguins probeer je zo veel mogelijk vis in te slaan al springend over de ijsschotsen. Wanneer je een ijsschots verlaat pak je de tegel, met daarop een aantal vissen, waar je op stond. Zo ontstaan gaten waar de pinguins niet meer overheen kunnen springen. Het is zo de bedoeling om voor jezelf een mooi geisoleerde ijsschots te creeeren waardoor al deze vis voor jou is. Dat moet je eens een keertje zien en dat zagen we Michiel dus doen. Wederom een overwinning voor deze Phoenix speler.

Michiel moest nog een stukkie fietsen eer hij thuis zou zijn, dus hij hield het voor gezien. Een zeer geslaagde spellenavond zat erop. Nog even met Ronald wat spellen doornemen bij de spellentafel, met name Schrille Stille zag er enorm leuk uit. Ronald probeerde er nog een potje Revolte im Rom uit te slepen, maar het was tijd om te gaan. Alleen nog even For Sale bekijken, zag er erg leuk uit, dus ................ toch maar ff spelen.

For Sale heeft elementen die we allemaal wel kennen, het wordt alleen gecombineerd en dan ontstaat er toch wel weer een heel erg leuk kaartspel. Allereerst bied je op gebouwen die je moet betalen met geld. Degene die als eerste past krijgt het minst waardevolle gebouw, de tweede die past het op één na minst waardevolle gebouw etc. Nadat alle gebouwen vergeven zijn, ga je met deze gebouwen op de cheques bieden. Laagste gebouw krijgt laagste waarde van de cheques die er op dat moment liggen. Wanneer alle kaarten uitgespeeld zijn tel je de waarde van de cheques en je overgebleven geld bij elkaar en wie het meeste geld heeft wint. Wanneer je met Ronald aan tafel zit, is de kans vrij groot dat Ronald dat heeft, zo ook nu. Iedereen, behalve Remco zat hem wel op de hielen.

Nu was het echt tijd, Caroline was uitgerekend op haar verjaardag snipverkouden en keek erg uit naar een warm bedje. De TomTom werd weer ingesteld op Hoorn en we konden ons gaan opmaken voor de spellenzondag in Bovenkarspel. Daar werden ook weer veel mooie spellen gespeeld, maar hierover later meer.

Uitslagen:

Kreta: Remco 58, Michiel 54, Leonie 51, Sarah 50

Eufraat & Tigris: Remco (10-10-11-11), Michiel (8-9-10-18), Bart (6-7-7-8), Sarah (6-6-7-8)

Geschenkt: Michiel -33, Sarah -56, Remco -67

Pinguïn: Michiel 39, Sarah 31, Remco 29

For Sale: Ronald 56, Sarah 55, Jose 54, Edwin 52, Remco 35

Michiel bereidt Kreta voor

Jeroen legt het mede door hem vertaalde Warcraft uit

Monique, Enrico, Seb, Leonie en Sandra aan de keuveltafel

Het door iedereen als geniaal bestempelde Caylus

Bart die, zo jong als dat hij is, flink tegenstand bood

Ronald showt na zijn winst tevreden de kaarten van For Sale

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006