Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Carcassonne / Koehandel in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Carcassonne / Koehandel in Hoorn, vrijdag 3 februari 2006
Geschreven door: Remco

Het mooie van een avond spelen met mensen die niet veel spelen is dat er weer een paar gouwe ouwen op tafel kunnen komen. Barry, collega van Remco, zag het wel zitten om een biertje te doen en onderwijl een spel te spelen. Hij kwam langs met zijn vriendin Tineke en de avond eindigde in de late uurtjes.
Van te voren was door Barry aangegeven dat ze wel Carcassonne wilden doen omdat ze al bekend waren met het basisspel. Na jaren kwam dus weer eens de doos Jagers en Verzamelaars naar beneden. Wij hadden van het spel door de vele keren dat we het hebben gespeeld en de vele uitbreidingen niet meer zo'n hele goede indruk.

Wat is het dan toch mooi als na een paar tegels omgedraaid te hebben je toch wel weer inziet waarom dit spel zo populair is geworden. Carcassonne is in basis gewoon een heel erg leuk en goed spel, wij spelen het blijkbaar gewoon het liefste kaal. Aan ons zullen de uitbreidingen 'Carcassonne de maan' en 'Carcassonne Godzilla' niet besteed zijn.

Nadat Carcassonne in een ruime overwinning voor Remco was geŽindigd, wilden Sarah en Remco de gasten een nieuw spel leren. Een ideaal spel om te spelen met mensen die niet heel veel spelen is natuurlijk Koehandel. De regels zijn zeer eenvoudig, maar bijna iedereen vermaakt zich met de onderhandel en bluf variant van kwartetten.

Het viel op dat er relatief veel gelijke bedragen op tafel kwamen te liggen bij de biedingen op elkaars beesten. Barry maakte de beginnersfout door in het begin veel verschillende beesten tegelijk te willen gaan sparen. Iets wat hem later duidelijk werd, maar toen was het kwaad al geschied. Tineke daarentegen speelde het spel alsof ze het al veel vaker had gedaan.

Remco behaalde uiteindelijk wederom de overwinning, maar weet dat bij een volgend treffen de messen geslepen zullen zijn. De verschillende tactieken zijn bij de tegenspelers nu wel duidelijk, dus dat zal lastiger worden om het bod te gaan bepalen. Ook Koehandel blijft een topper, na de wintersportvakantie van Barry en Tineke zal in Enkhuizen een avond volgen met dezelfde ingrediŽnten. Lekker spelen, lekker biertje doen en verder mooi zitten en dom koiken oftewel : de ideale avond.

Uitslagen:

Carcassonne Jagers en Verzamelaars: Remco 96, Sarah 75, Tineke 71, Barry 60

Koehandel: Remco 4470, Tineke 3000, Sarah 2070, Barry 340 

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006