Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > MesopotamiŽ / Hazienda in Hoorn

Titel (5K) Verslag

MesopotamiŽ / Hazienda in Hoorn, zaterdag 14 januari 2006
Geschreven door: Remco

Het was al weer een tijdje geleden dat we met Thea en Hank hadden gespeeld. Via de mail was afgesproken dat Thea zich op MesopotamiŽ zou storten en Sarah zich op Hazienda.

Eerst was er koffie en werden de belevenissen van de afgelopen tijd en de computercrash van Thea doorgesproken, door deze computercrash is namelijk ook de database van de spellenclub verloren gegaan. Dat gaat dus weer uren en uren invoeren worden voor Thea.

Toen was het tijd voor de uitleg van MesopotamiŽ. Dit verliep lekker vlot en er kon dus vrij snel gespeeld gaan worden. MesopotamiŽ wordt in het spel opgebouwd met als centraal middelpunt de tempel waar offers gebracht kunnen worden. Deze offers dienen gemaakt te worden om daarna bijvoorbeeld nakomelingen te kunnen maken die de tocht over het steeds groter wordende landschap makkelijker maken. Uiteindelijk draait het erom zo efficient mogelijk manna te verzamelen waarmee 4 fiches die je aan het begin van het spel krijgt afgeleverd kunnen worden bij de tempel. Degene die als eerste deze 4 fiches kwijt is heeft gewonnen. Na de 94 Carcassonne uitbreidingen was ik een beetje huiverig om weer een Wrede-spel te gaan spelen. Gelukkig heeft dit spel erg weinig met Carcassonne te maken (daar zal Elsevier wel heel anders over denken) en er ontwikkelde zich een heel erg aangenaam spel. Het was close, maar Thea wist als eerste haar missie te volbrengen, Remco had de beurt erna ook uit gekund. Sarah had nog 2 beurten nodig gehad en Hank had wat last van puberende nakomelingen want die deden niet precies wat hij in zijn hoofd had. Zeer positief verrast, de lijst van nog te wensen spellen is dus weer iets groter geworden.

Hazienda kwam hierna op tafel. Remco had het al eens gespeeld bij Gerard, maar Sarah verzorgde de uitleg. De regels zijn niet erg lastig, dus ook hier werd snel begonnen met het ontwikkelen van het landschap. In tegenstelling tot het eerder gespeelde potje werd er nu veel meer water, hazienda's en oogstfiches neergelegd. Hierdoor werden er veel minder verbindingen met de marktplaatsen tot stand gebracht. Dit was in de eindscore wel te merken, de grote klappers zijn namelijk te maken door zoveel mogelijk aansluitingen van dieren bij de markplaatsen te laten plaatsvinden. Hazienda heeft iets vreemds, het is niet moeilijk, heeft weinig speciale elementen die we nog niet uit andere spellen kenden en toch smaakt het erg lekker. Kramer heeft het toch weer geflikt. Topper.

Amazone werd nog even bekeken en de voor te bereiden spellen voor de grote spellendag van zondag a.s. werden besproken. Thea gaat Galopp Royal voorbereiden en Remco Australia. Op het programma voor die dag staan in ieder geval ook BigKini en Turmbau zu Babel, verder pakken we gewoon weer waar we op dat moment zin in hebben. En zin hebben we erin!

Uitslagen:

MesopotamiŽ : Thea, Remco, Sarah en Hank

Hazienda : Sarah 96, Hank 91, Thea 77 en Remco 70

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006