Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Modern Art / Veel Soeps in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Modern Art / Veel Soeps in Hoorn, zondag 1 januari 2006
Geschreven door: Remco

De eerste spellenavond van 2006 was een feit. Op het programma Modern Art en OltreMare. Daar Modern Art tot 22.00 uur had geduurd werd besloten Veel Soeps, dat binnen het uur te spelen valt, beet te pakken.


Voordat we begonnen met spelen werden eerst de vakantie-, kerst- en oud en nieuw-verhalen doorgenomen. Modern Art was bij Esther onder de kerstboom terecht gekomen, dit spel waarbij kunst aangekocht of aangeboden moet worden is wederom een topper van Reiner Knizia.

Het ging allemaal aardig gelijk op, totdat Remco vergat dat je 2 kaarten twv 50000 euro (?) per stuk niet moet aanbieden als ware het 1 kaart. Deze blunder leverde Sarah zo ontzettend veel voordeel op dat hiermee het spel qua uitslag bepaald was. Hier moet snel een revanche op volgen.

Veel Soeps werd hierna uit de kast getrokken. Een spel van, daar is ie weer, Reiner Knizia. Allen waren redelijk succesvol in het voltooien van de verschillende soepen. Tijdens het spel waren er zelfs momenten dat de spelers wel erg lief voor elkaar waren en de ingrediënten bijna weggegeven werden aan de tegenspelers. Voor het begin van de laatste ronde hadden Esther en Ingvild hun "geen soep" kaarten succesvol voltooid. Sarah en Remco hadden deze tot de laatste ronde bewaard, iets wat Remco nooit meer zal doen. De winst lag voor het grijpen, maar daar was wederom weer zo'n heerlijke blunder. Ipv veilig een overkookkaart te spelen, verpestte hij een soep met een peper waardoor Sarah over kon stappen op een ander ingredient en haar "geen soep" kaart kon veilig stellen. Remco werd gedwongen om een soepje van liefst 13 kaarten te serveren en weg was de kans op winst. Ingvild had ondertussen een hele sterke champignonsoep bereid die haar de winst bezorgde. Veel Soeps is in het genre kaartspel één van de leukere en het heeft ook een hoge wederspeelbaarheidsfactor.

Uitslagen:

Modern Art: Sarah 448, Ingvild 265, Esther 240, Remco 214

Veel Soeps: Ingvild 23, Sarah 17, Esther 16, Remco 11

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006