Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Niagara / Elchfest / Diamant / Vroeger of Later / Gods in Bovenkarspel

Titel (5K) Verslag

Niagara / Elchfest / Diamant / Vroeger of Later / Gods in Bovenkarspel, zaterdag 10 december 2005
Geschreven door: Gerard

Dit is het verslag geschreven door Gerard van de middagsessie van 10 december. Zo te lezen hebben de dames dus de hele dag flink huisgehouden. Iets waar de volgende keer dan maar eens iets tegenovergesteld moet gaan worden.
Bij aankomst van de Ingenes Girlz zijn we rap aan de slag gegaan met Niagara. Een prachtig mooi spelbord en we vonden het een erg aardig spel. (buiten het feit dat ik door alle dames de waterval afgewenst werd) De race om de diamanten werd flink uitgevochten en ook hier waren de Ingenez Girlz weer superieur. Ik zelf heb mij niet echt toegelegd op het binnenhalen van edelstenen. Nee ik had veel meer oog voor de mooie flora en fauna langs de rivier. Iets waar de dames in het algemeen geen enkel oog voor hadden.

Door met Elchfest;
Een zeer gedurfde opstelling waarbij 4 elanden (twee spellen hebben wij hier voor gebruikt) diagonaal de oversteek moesten maken. Op zich wel een leuke uitdaging waarbij de eland van Esther als een bezetene voorbij stoof naar de andere kant.

Nu ben ik waarschijnlijk een wat stroevere ondergrond gewend (ja ja, allemaal excuses) dus de stenen vlogen in mijn geval over de tafel. Dit leidde herhaaldelijk tot het omver kegelen van mijn eigen eland. Het arme beest is uiteindelijk met een gebroken neus en bloedlip als laatste aan de overzijde gekomen.

Diamant;
Met 5 personen Diamant opgepakt. Céline speelde ook mee. Een eenvoudig gokspelletje waarbij je moet proberen zo veel mogelijk diamantjes te verzamelen. Het mag gezegd worden dat ik zowaar een bescheiden triomfje mocht boeken en met de meeste glitters de mijn uit kwam. De overige spelers hadden inmiddels behoorlijk wat stenen in de nek gekregen. Het is overduidelijk dat als dames om “bling bling” spelen gewoonweg niet te houden zijn en gretig de mijn verder in hollen ongeacht de gevaren.

Vroeger of later;
Eigenlijk een soort kennis quiz waarbij geschiedkundige gebeurtenissen in een juiste volgorde op tafel moeten worden gelegd. Ingvild ging met Céline “Set” spelen en ik heb me met Esther en Yvonne gebogen over de geschiedkundige voorvallen van de laatste twee eeuwen. Ondanks dat ik het spel heb gewonnen is het niet echt een spel dat me aanspreekt. Het is deels educatief maar echt veel lol hebben we er niet aan beleeft.

Gods;
Jawel, zowaar hebben we het spel gespeeld. Ik heb het al menig maal op tafel gehad maar nu kwam het dan eindelijk uit de doos. Het is een legspel waarbij je als speler tempels bouwt en volksstammen aanlegt met als doel een grote schare aan gelovigen aan te trekken. Ondanks een voortvarende start werd ik al snel als god gereduceerd tot een religie met twijfelachtige omvang. Toch is het aardig te zien hoe beïnvloedbaar volken zijn en hoe geloven komen en gaan.

Esther wist de meeste gelovigen aan haar te binden. Haar charismatische goddelijke uitstraling leidde er toe dat zij als eerste de benodigde 9 overwinningspunten kon opstrijken. Het aardige is dat ik als derderangs geloof toch nog de tweede plaats weg kon kapen door op slinkse wijze de gelovigen van Yvonne te bekeren zo dat ik met slechts 3 punten toch de tweede plaats kon bemachtigen. Yvonne bleef beteuterd zitten met slechts 1 punt en een enkel volkje dat haar nog vertwijfeld aanhing.

Ingvild begon haar kruistocht aanvankelijk met verve. Haar Boedhistische leer kende grote momenten edoch haar alziend oog (het derde oog wel te verstaan) zag op het laatst alles om haar heen wegrennen. Leuk zo een paar zwerfvolken om je heen, maar het leverde geen wereldorde op.

Remco was er inmiddels en Henkjan kwam er al vlot achteraan.

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006