Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Bang! / Piranha Pedro / Ave Caesar / Haas en Schildpad in Bovenkarspel

Titel (5K) Verslag

Bang! / Piranha Pedro / Ave Caesar / Haas en Schildpad in Bovenkarspel , zaterdag 10 december 2005
Geschreven door: Remco

Een bijzondere avond. De spelerspoel bestond op de kop af 1 jaar! Daar kom ik eigenlijk net pas achter, dus bij deze aan allen : Proost! Op 10-12-2004 speelden we Rasende Roboter, Ticket to Ride, Machiavelli en Nobody but us Chickens.

Verder hadden we Henk-Jan voor het eerst op bezoek. Spellengek uit Opperdoes, ook weer zo'n prachtig dorp uit onze regio gelegen naast het pitoreske Twisk (dat voor een groot deel op de monumentenzorg-lijst staat)

Gerard, Yvonne, Ingvild en Esther waren 's middags al rond 14.00 uur begonnen met het spelen van de nodige spellen en het kijken van een film. Rond 19.00 uur arriveerde Remco, zonder Sarah die helaas ziek thuis moest blijven. Remco keek even mee met het einde van Gods, dat er wel leuk uit zag. Volgens de spelers moest het snel nog maar eens gespeeld gaan worden om de tactiek wat verder te kunnen uitdiepen.(Maar dat horen we wel vaker en dan moet zo'n spel inderdaad in de overvloed aan nog ongespeelde titels de tafel wederom zien te halen.)

19.30 ging de bel en Henk-Jan werd verwelkomt, eigenlijk zat de sfeer er direct goed in. Besloten werd om Bang! eens te gaan proberen. Ik denk niet dat we ooit zoveel hebben moeten teruggrijpen naar de regels, maar halverwege het eerste potje duelleren begon het allemaal te lopen. Dit potje werd gewonnen door de bandieten toen sheriff Henk-Jan het loodje legde. Geopperd werd om er nog een potje achteraan te spelen. Geprobeerd werd om wat beter op te letten wie welk karakter zou kunnen hebben, maar helaas, sheriff Esther ging eraan waardoor de bandieten wederom hadden gewonnen. Een geinig kaartspel, verdient zeker nog eens een kans, maar ik sloeg er niet stijl van achterover.

Henk-Jan had Piranha Pedro meegenomen. De regels werden uitgelegd en de spelers begonnen hun tocht over het water met als doel het ontwijken van piranhas en zorgen dat men niet van het bord af loopt, want dit levert een piranha op. Daarbij heeft elke speler ook een limiet aan mogelijke stappen in de vorm van steentjes die men op het bord kan leggen als men een veld op loopt dat nog niet eerder is betreden. Moet men de stap maken zonder dat er nog een steen in voorraad is dan levert dit ook weer een piranha op. De stappen worden bepaald doordat de spelers aan het begin van een ronde tegelijk een kaart blind uitspelen met hierop hun te lopen route. Wie het eerst twee piranhas heeft verliest, de rest wint. Een leuk spel, beetje ala Robo Rally, maar dan met een kortere speelduur en zonder de elementen op de fabriekshal, maw minder kans om doelloos in de rondte te dolen.

Ave Caesar werd op een Carabande avond 2 maal binnengehaald via E-bay. Dolle vreugde, want dit was een heus collectors item. Op Spiel werden de spellen opgehaald en nu konden we het eindelijk eens gaan spelen. Overmand door zenuwen werd de doos geopend, dit ging het spel van het jaar worden. De regels werden doorgenomen en de eerste mopperige geluiden werden vernomen. Klinkt als TurfMaster........ Gerard en Remco riepen een ieder op de moed erin te houden, want dit spel moest echt geweldig zijn. Er werd begonnen en na zo'n 4 kaartjes uitgespeeld te hebben werden zelfs Gerard en Remco wat sceptisch, was dit nou alles? Er werd doorgereden en iedereen haalde de finish, hebben we iets verkeerd gedaan of is het gewoon niet onze cup of tea? Wat een domper.

Goed, dan maar als afsluiter iets uit de kast waarvan we zeker wisten dat het zou aanslaan, Haas en Schildpad. Gerard spoot naar voren terwijl Remco de lachers op zijn hand had door in beurt 1 naar het eerste wortelveld te lopen en daar zo'n 7 beurten te blijven staan om geld op te halen. Allen raakten geleidelijk aan de slakroppen kwijt en ook de stenen kwamen weer aardig bij elkaar te liggen in het eindspel. Het werd rekenen, de nummer 1 mag namelijk maar maximaal 10 wortelen overhouden en Gerard leek dit te gaan halen. Hij was alleen vergeten dat hij op een prachtige 2 tegel stond en ook daadwerkelijk tweede lag. Dat leverde hem 20 wortelen extra op en hij kon dus niet uit. Remco had ook één beurt te lang op het wortelveld gestaan, want wanneer hij de reuzensprong van 18 stappen zou maken hield hij nog 3 wortelen teveel over, dat werd dus eerst wortelen dumpen. Ingvild had het allemaal weer mooi overzien en kwam als eerste over de finish met minder dan 10 wortelen.

Voor vanavond gold, 6 spelers beginnen een spel, doen allen hun uiterste best en aan het eind wint Ingvild. Alle 5 de spellen werden door haar alleen of mede door haar gewonnen. Een mooie prestatie die ze voor wat betreft de anderen niet te vaak moet herhalen.

Het was weer tijd om naar huis te gaan, iedereen was weer zeer te spreken over de avond en we zijn blij dat we er met Henk-Jan een gezellige Westfriese spellenspeler in de spelerspoel bij hebben. Welkom!

Uitslagen:

Bang!: Gerard,Yvonne en Ingvild als bandieten gewonnen

Bang!: Ingvild en Gerard gewonnen als bandieten

Piranha Pedro: Yvonne verloren

Ave Caesar: Ingvild,Esther,Yvonne,Remco,Gerard,Henk-Jan

Haas en Schildpad: Ingvild,Remco,Esther,Yvonne,Gerard,Henk-Jan

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006