Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Carabande / Sushi Express / Hazienda in Bovenkarspel

Titel (5K) Verslag

Carabande / Sushi Express / Hazienda in Bovenkarspel, disndag 29 november 2005
Geschreven door: Remco

In West-Friesland spelen wij geen Carabande met een standaard basisset. Nee, wij hebben meesterknutselaar Gerard die uit een paar baandelen een looping, sling shot, schans en helse heuvel maakt.

Rond 19.45 uur kwamen Esther en Remco aan bij Gerard en Yvonne en de Carabande baan stond al klaar. Nog voor de jassen uitgingen werden de eerste stenen al geschoten en duidelijk was dat dit een mooie avond zou gaan worden.

Gerard heeft een baan neergelegd waarin alle speciale verrichtingen zijn opgenomen. Vroeger was het een hele opgave om je schijf veilig door een bocht te laten zeilen, in vergelijking met de nieuwe onderdelen zijn dit de simpele stukjes. De onderdelen vergen ook nieuwe technieken. De sling shot, looping en helse heuvel zijn niet met de normale techniek te halen, er moet meer kracht vrijkomen en dus zal de duim gebruikt moeten worden om de wijsvinger te kunnen laten losschieten. Echter, de schans is zo geplaatst dat er direct een bocht volgt, schiet je te zacht dan belandt de schijf in de verkeerde baan waar je overheen dient te vliegen, schiet je te hard dan kan je weer rek en strek oefeningen gaan uitvoeren om de schijf ergens vanonder de tafel/bank of kast te vissen.

Gerard bij de complete Carabande baan. Goed zicht op de helse heuvel, waarom?, omdat je je hierop aardig stuk kan lopen. De schijf moet met de juiste snelheid de heuvel op en daar bovenop precies in het gat vallen, in alle andere gevallen zal de schijf terugvallen. Danwel via de baan zelf, danwel via de glijbanen aan de zijkant. Hierbij worden geregeld ook weer andere wachtende medespelers meegenomen de verkeerde kant op. Sommigen lukte het om via de heuvel de lamp te raken.

Gerard won twee keer met RUIME voorsprong. In het achterveld, waar normaal de gezichten nog wel eens op half 7 staan, lachsalvo´s en uitingen van grote frustratie. Deze onderdelen maken Carabande nog veel en veel leuker dan dat het al was.

Tijd voor een kort spelletje om even bij te komen, Gerard pakte Sushi Express. Het is een leuk luchtig spel, waarbij een beetje te berekenen valt waarop men zou moeten gokken, ik denk dat deze tegenstelling het wel juist verwoordt. Gerard slaakte een zucht van verlichting toen in de laatste beurt Yvonne de fooienkaart wegpakte voor de neus van Remco en hierdoor iedereen 2 fooikaarten had. Had Remco de 3e gepakt dan had dit voor de anderen 3 minpunten opgeleverd.

Als laatste werd Hazienda beetgepakt. Gerard verzorgde de uitleg en de rest stanste de ramen uit. Zoals bekend uit de keuken van Kramer zijn de beurten aan een maximaal aantal akties gebonden. Vanuit de landschappen probeert men met zoveel mogelijk boerderijen contact te leggen dmv landtegels en dieren. Punten verdient men door met zoveel mogelijk boerderijen contact te leggen, aan water te liggen, maar ook door lange rijen tegels neer te leggen. Het bleek het beste om hier een balans in te vinden. Later een wat uitgebreidere beschrijving, maar het betreft toch wel weer een topspel. Aan tafel dacht men dat Yvonne de winst zou gaan behalen, maar Esther broedde op haar grand finale. Ze wist toch nog een boerderij te bereiken en dat leverde haar de laatste extra punten op om Yvonne en Remco voorbij te gaan. Het zoeken in de regels naar wie gewonnen zou hebben bij een gelijke stand kon gestaakt worden.

Al met al een hele geslaagde avond. Veel gelachen, een blauwe wijsvinger, serieus gespeeld bij Hazienda en overheerlijke kerstkrans. Snel weer!

Uitslagen:

Carabande : Gerard, Remco, Celine, Esther

Carabande : Gerard, Esther, Remco, Celine

Sushi Express : Gerard 18, Esther en Remco 15, Yvonne 14

Hazienda : Esther 127, Yvonne en Remco 122, Gerard 108

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006