Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Attika / Durch die Wüste / Jambo in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Attika / Durch die Wüste / Jambo in Hoorn, woensdag 23 november 2005
Geschreven door: Remco

Woensdagmiddag is niet het meest voor de hand liggende moment om af te spreken, maar na dit eenmaal te hebben gedaan zal het zeker vaker gaan gebeuren.
Alvorens met het eerste spel te beginnen werd er lekker koffie gedronken en over het één en ander gebabbeld. Gekozen werd voor Attika, door alle drie al vaak gespeeld, maar zeker nog niet tot vervelens aan toe. Vanaf de start liep het allemaal lekker bij Esther, ze kon veel voordelig bouwen en kwam ook niet echt klem te zitten. Ingvild bouwde ook behoorlijk aan de andere kant aan haar stad en Remco zat er heel ellendig tussenin. Op een gegeven moment was er geen houden meer aan en kon Esther door het leggen van een nieuwe tegel om de blokkade heen en verbond 2 tempels. Een overwinning waar niets op af te dingen viel.

Hierna Durch die Wüste, het woestijnspel van Knizia. Het viel op dat alle spelers een leuk gebied wisten af te bakenen, daar zat de echte winst dus niet in. Het verschil bleek te zitten in de lengte van de karavanen. Remco miste 2 meerderheden op 1 kameeltje en moest dus wederom lijdzaam toezien dat de puntenfiches naar de tegenstanders gingen. Na de telling bleken Esther en Ingvild beiden 75 punten te hebben en Remco was blijven steken op 70. Het spel had nog geen half uur geduurd, maar toch denk ik dat iedereen er wel weer over te spreken was.

Esther moest naar haar werk, Ingvild en Remco kozen voor Jambo. Ingvild verzorgde de uitleg en zo kort als Durch die Wüste had geduurd, zo lang deden we over Jambo. Niet dat het spel zelf nou zo lang duurde, maar driekwart van de tijd werd er mooi over van alles en nog wat gepraat. Het spel zelf is een aanrader, het vereist veel planning om te zorgen dat er op het juiste moment ingekocht danwel verkocht wordt en ook zijn elke beurt de mogelijkheden beperkt tot maximaal 5 stappen. Het zag er in het begin niet naar uit, maar uiteindelijk won Remco het spel.

Het was ondertussen tijd om weer richting huis te vertrekken om het avondeten te gaan verzorgen. Een erg gezellige middag waar maar weer eens bleek dat er altijd teveel op de planning staat. Hellas en TomTube bleven ongespeeld op de tafel liggen, die zien we de volgende keer wel weer voorbij komen.

Uitslagen:

Attika: Esther 2 tempels verbonden.

Durch die Wüste: Esther & Ingvild 75, Remco 70

Jambo: Remco 63, Ingvild 57

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006