Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > de Ontembare stad / Skyline in Hoorn

Titel (5K) Verslag

de Ontembare stad / Skyline in Hoorn, maandag 31 oktober 2005
Geschreven door: Remco

Met Thea en Hank stond de afspraak om er een Nederlands avondje van te maken. Op het program de Ontembare stad en Skyline van Hans van Tol beide uitgegeven door the Game Master.
Thea legde de Ontembare stad uit en er werd begonnen met spelen. Het spel draait erom goede gebieden op het ronde spelbord te kopen zodat er een ridder op geplaatst mag gaan worden. Heeft men een ridder op een gebied dan mag er later een gebouwenkaartje op geplaatst worden, dit tegen betaling van het aantal stippen op deze kaart. Het aantal betaalde stippen levert ook een evenredig aantal punten op het scorespoor op.

Leuke extra's zijn dat er niet zomaar overal gebouwd mag worden, er extra punten verdiend kunnen worden met meerderheden aan bepaalde kaartjes, kaartjes gekocht kunnen worden met gebeurtenissen. Mocht een ridder, zonder dat er op de plekken aangrenzend aan hem ridders van dezelfde kleur staan, ingesloten raken dan heeft dit tot gevolg dat deze plek incl. eventueel gebouwenkaartje over gaat aan degene die hem insluit. Dit heeft weer als consequentie dat de speler die de plek overneemt de punten op het kaartje bij zijn totaal kan optellen, degene die het gebied verliest gaat deze punten achteruit. Wie als eerste 30 punten (met 4 spelers) haalt start de laatste ronde. Na deze ronde wint uiteraard degene met de meeste punten.

Achteraf bleek niet met alle regels gespeeld te zijn, maar het spel heeft een hele goede indruk achtergelaten. Snel weer spelen.

Hierna Skyline, waarin de spelers aan wolkenkrabbers gaan werken. De spelers hebben een gelijk aantal bouwstenen met hierop verschillende waardes. Deze waardes bepalen ook de etage waar ze gebouwd mogen gaan worden. Kaartjes met hierop vormen die een gebied kan aannemen leveren geld op wanneer er zo'n vorm gebouwd wordt door een speler en dit na zijn beurt van bovenaf waarneembaar is.

Geld kan ook verdient worden als een andere speler verder bouwt op jouw verdieping en wanneer aan het begin van de beurt etages bovenaan pronken van de desbetreffende speler. Wie het eerst 3 penthouses bouwt maakt een einde aan het spel. De penthouses leveren 1 punt op, op het spelbord staan gele vlakken die een punt op kunnen leveren en de bonuskaart wordt bekeken, wanneer vervult levert deze kaart ook punten op.

Zo leuk als de Ontembare stad was, Skyline beviel nog beter. Complimenten aan the Game Master voor het uitgeven van deze kwalitatief prima spellen.

Na het zware weekend was het om 23.00 uur echt tijd om de spellen op te ruimen, er was dan ook gespeeld om 2 penthouses.

Uitslagen:

de Ontembare Stad: Hank 30, Remco 29, Sarah 26, Thea 25

Skyline: Hank 4, Sarah 3, Thea 3, Remco 0

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006