Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Oltre Mare / Montgolfiere / Verflixxt / Palazzo in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Oltre Mare / Montgolfiere / Verflixxt / Palazzo in Hoorn, dinsdag 25 oktober 2005
Geschreven door: Remco

Voor vanavond stonden Oltre Mare en Palazzo op de planning met Esther en Ingvild. Gerard stuurde op de dag echter ook een mail rond waarin hij een ieder uitnodigde bij hem thuis te komen spelen.

Esther, Ingvild en Thea bij Montgolfiere

Dit leidde er uiteindelijk toe dat we aan het eind van de avond in verschillende samenstellingen met zijn zessen hebben gespeeld in Hoorn.

Begonnen werd met Oltre Mare, het spel waarbij men moet proberen om een zo gunstig als mogelijk ingedeelde vrachtstapel bij elkaar te kopen en/of te ruilen. Ondertussen moeten de spelers soms varen waarbij interessante havenfiches opgehaald kunnen worden. Echter, piraten liggen ook op de loer die voor minpunten kunnen zorgen. Het spel heeft qua het verzamelen van de kaarten iets weg van Bohnanza en Mamma Mia, maar met vergelijkingen moet je natuurlijk altijd erg oppassen. In ieder geval beviel het alle spelers goed tot zeer goed, maar allen hadden het idee nog niet alle mogelijkheden van het spel goed benut te hebben. Dit zal dus binnenkort nog wel een paar keer op tafel gaan verschijnen.

Na Oltre Mare legde Gerard Montgolfiere uit alvorens te vertrekken richting Bovenkarspel en kwam Thea met een kleine omweg hier aan. Deze ballonrace beviel ons eigenlijk slecht. Het systeem waarbij alle spelers tegelijk een kaart uitspelen en daarna de zetten worden bepaald op het bord is een beetje teveel voorgekomen tijdens de laatstelijk gehouden kaartspelavond. Misschien over een tijdje nog eens proberen.

Nog even tijd voor een kort spel, Verflixxt. Thea had het spel ook op Spiel gekocht en was dus wel benieuwd. Het werd eigenlijk een strijd waarbij Esther en Remco tot aan het eind aan toe op 3 verschillende tegels samen bleven staan. Het was dus wachten wie als eerste toch echt eens zou moeten vertrekken. Dit bleek Esther, waardoor Remco 2 klavertje vier tegels en een mooie negatieve kon ophalen.

Thea verliet rond 23.30 uur het strijdtoneel en eigenlijk wilde Remco nog even kort naar Palazzo kijken. Eenmaal het spel uitgepakt besloten we ondanks het eigenlijk al te late tijdstip toch nog een keer de glazen te vullen en een potje te spelen. De berichten over het spel waren tot nu toe wat lauw, maar al spelend bleek dat wij het zeer vermakelijk vonden. Door rechtstreeks te kopen of door te veilen moeten de spelers huizen bouwen. Dit kan in allerlei verschillende combinaties waarbij het de meeste punten oplevert als dit lukt in 1 kleur, met veel ramen en deuren en zo hoog als mogelijk oplopend van 1 tot en met 5. Verschillende tellingen zijn er voor afwijkingen in deze ideale opbouw. Veel en veel beter dan verwacht en volgens Esther en Ingvild ook erg goed met zijn tweeŽn te spelen.

Uitslagen:

Oltre Mare: Sarah 66, Remco 41, Esther 38, Ingvild 38, Gerard 30

Montgolfiere: Thea 15, Remco 12, Esther & Sarah 8, Ingvild 7

Verflixxt: Remco 18, Sarah 16, Thea 10, Ingvild 0, Esther -12

Palazzo: Esther 37, Remco 35, Ingvild 33, Sarah 22 

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006