Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Heckmeck / Santiago / Verflixxt in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Heckmeck / Santiago / Verflixxt in Hoorn, zaterdag 22 oktober 2005
Geschreven door: Remco

Zaterdagavond, na een weekje hard werken tijd voor een lekkere maaltijd en spellen spelen bij Remco zijn ouders. Santiago als herhaling van 3 weken geleden en 2 nieuwe Spiel-aanwinsten stonden op het programma.

Begonnen werd met Heckmeck, het dobbelspel met een hoge pest- en geluksfactor. Aan tafel is het erg gezellig, niemand zal bij dit spel een tactiek in het water zien vallen, dus neem het spel zoals het bedoeld is -> beetje dobbelen, beetje pesten en daarom lachen of uitgelachen worden.

Hierna Santiago, een spel dat ons nu al meerdere malen erg goed is bevallen. Het spel heeft veel in zich, zo moet er goed met geld omgegaan worden vanwege het feit dat hiermee gebieden gekocht kunnen worden op de veiling, de waterman omgekocht kan worden en uiteindelijk het spel gewonnen wordt door degene die het meeste geld heeft verdiend. Belangrijk is ook om het speelveld goed in de gaten te houden, want echt veel geld kan verdiend worden door gebieden van dezelfde soort naast elkaar te leggen zodat hiervan een groot veld kan gaan ontstaan. Heb je werkers op het gebied dan vermenigvuldig je namelijk het aantal werkers dat je op dit gebied hebt staan X het aantal gebiedsvakjes dat naast elkaar ligt en deze uitkomst wordt aan het eind van het spel uitbetaald in de zo gewilde escudo's.

Het irrigatiesysteem maakt het spel tot een topper, de waterman (de speler die in een ronde het laagst heeft geboden of als eerste heeft gepast) bepaalt vanuit waar de bron verder stroomt. Heb je namelijk een gebied dat niet aan water ligt, dan verdort de boel en dat levert uiteraard weinig punten op. Deze waterman kan dus weer be´nvloed worden door de medespelers die geld mogen bieden om de waterman het water in hun voordeel verder te laten stromen. Santiago gaat zeker nog veel vaker op tafel komen.

Als afsluiter Verflixxt. Ook hier een dobbelsteen, maar door de uitgebreidere mogelijkheden toch meer te be´nvloeden dan Heckmeck. Probeer zoveel mogelijk punten mee te nemen op de tocht naar het eindpunt, bij minpunten komt een klavertje vier van pas, deze maakt een tegel met minpunten tot een tegel met pluspunten. Na nu 2 keer gespeeld te hebben vinden wij Verflixxt door de simpele regels, de vriendelijke speelduur en de meerdere keuzes die gemaakt kunnen worden een ideale afsluiter van een avond.

Remco had zijn avond, alle drie de spellen werden gewonnen. Gelukkig, want na enkele decepties de afgelopen weken was deze avond wel weer even nodig voor het zelfvertrouwen :)

Uitslagen:

Heckmeck: Remco 9 (33), Arnold 9 (32), Marjon 4, Sarah o

Santiago: Remco 63, Sarah 58, Marjon 47, Arnold 38

Verflixxt: Remco 22, Marjon 9, Arnold 7, Sarah 5 

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006