Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Spiel 2005 in Essen

Titel (5K) Verslag

Spiel 2005 in Essen, zondag 16 oktober 2005
Geschreven door: Remco

16 Oktober, een dag waarnaar we al weken uitkeken. Spiel, het bordspelfestijn van het jaar!

vlnr : Sandra, Monique, Ronald op zijn hurken zittend achter Monique, Vincent, Enrico, Jeroen en Sarah

Het was wederom een fantastische beursdag dit jaar. Het begon al met het feit dat we door de recentelijk aangeschafte TomTom een route kregen voorgeschoteld die niet door de straten van Oberhausen en Essen leidde, waardoor we een half uur eerder dan gepland op de plaats van bestemming waren. Gevolg, een perfecte parkeerplek zo ongeveer voor de deur en hierdoor konden we de spellen in de auto opbergen wanneer de tassen wat zwaar begonnen te worden.

Er was gelukkig de mogelijkheid om in de hal te wachten op de opening van de deuren van de beurshal. Hier kwamen we meteen vele bekenden tegen die niet 1 dag naar Spiel gaan, maar 5. De perfecte gelegenheid om alle nieuwtjes alvast door te nemen en ons in te laten lichten over wat we echt moesten gaan zien.

De deuren gingen open en zoals iemand ons zei, bij de voorgaande dagen betekende dit het einde der beschaving van de anders zo rustige bordspelspelers. Wij lieten ons maar een beetje meeglijden in de stroom en stonden eigenlijk meteen voor de stand van Kosmos om de uitbreidingen op te halen voor Kolonisten. Dat was de eerste streep die gezet kon worden op de lange lijst van "Things to do Today."

Gaandeweg de dag was het weer een mooie mix van stands uitpluizen, onderhandelen over de prijzen, het maken van ouwehoerepraatjes met allerhande bekenden en genieten van de sfeer. Het viel op dat er een aantal spellen overal genoemd werd, met name Big Kini en Caylus hadden een ware buzz gecreŽerd. Wij hadden bij Ystari een uitbreiding besteld voor Ys, maar de stand bleek zaterdag al ontmanteld vanwege het feit dat de complete voorraad spellen uitverkocht was. Zo waren er meer, een reden om volgend jaar toch echt maar eens te proberen om meerdere dagen te gaan. Gelukkig lag onze uitbreiding op ons te wachten bij de Rio Grande stand.

Op E-bay was een exemplaar van Ave Caesar gewonnen en afgesproken was met de verkoper om deze op Spiel te overhandigen. Als dat maar goed gaat, na 2 pogingen troffen we de beste man en het spel was binnen. De man bracht ons ook nog de groeten over van Gerard, die bij dezelfde man hetzelfde spel had bemachtigd. Later werden we door een wildvreemde aangesproken waar we dat spel vandaan hadden, een echt collector's item.

De rest van de dag was het struinen. Bij de 2e hands markt kwamen we Esther tegen, even mooi staan praten en de ervaringen en reeds aangeschafte spellen uitgewisseld. Het bleek dat Esther & Ingvild ook een behoorlijke hoop spellen hadden ingeslagen. De eerste berichten over de inkopen van Gerard & Yvonne bereikten ons in dit gesprek ook.

De Fairplay lijst werd nog weer even bekeken en het viel op dat Big Kini en Il Principe hoge ogen gooiden. Dat moest natuurlijk uitgecheckt gaan worden, want Jeroen (Spellenstapel) en Ronald (Spelmagazijn) hadden ons ook al gewezen op deze spellen. Bij Big Kini was het druk, de trotse spelontwerper was aan een ieder die het wilde zijn spel zo enthousiast aan het uitleggen dat hij niet doorhad dat enkele mensen het ook wel wilden kopen. Al wachtende klopte Gerard op de schouder, ook hem was ter ore gekomen dat dit spel aangeschaft diende te worden. Dat was natuurlijk een mooie gelegenheid om eens te babbelen over de prijs, het bleek dat Gerard in het Duits net zo makkelijk praat als in het Nederlands. Het leverde een korting op en een uitbreiding voor 6 personen. Gerard uiteraard ook gevraagd naar de ingekochte spellen, maar die moest zelf nog even verwerken wat hij allemaal had uitgespookt.

Na goed te hebben nagedacht of we niks waren vergeten aanvaarden we de terugreis en wederom bleek de TomTom zijn geld meer dan waard. Voor het eerst niet de mistroostige straten van Bottrop gezien, maar gewoon een lange snelweg op weg naar de Nederlandse grens.

Thuisgekomen kwam het mailverkeer al snel op gang. Thea had ook een hele mooie dag gehad en had ook haar spelverzameling flink uitgebreid. Gerard was pas de dag erna in staat om toe te geven dat ie liefst 58 spellen had gekocht. Al met al kunnen we stellen dat we met ons allen een prachtige Spiel-editie hebben beleefd en dat we het komende jaar meer dan genoeg te spelen hebben. De agenda kan gelukkig weer volgepland worden, met een speciale aantekening dat het weekend van Spiel 2006 vrij wordt gehouden.

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006