Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Scorespoor > Verslagen > Andromeda / Keythedral in Hoorn

Titel (5K) Verslag

Andromeda / Keythedral in Hoorn, zondag 9 oktober 2005
Geschreven door: Remco

Voor vanavond hadden Esther en Ingvild Andromeda voorbereid, Sarah en Remco Keythedral.

Begonnen werd met Andromeda, het spel van Alan R. Moon waarbij ruimtestations ingenomen moeten worden. Door middel van het vergaren van planeetkaarten kan je met de "asbak" een poging wagen om een ruimtestation te bemachtigen. Onder deze asbak worden alle blokjes van de spelers die op dat moment op de planeet aanwezig zijn verzameld. Door deze rond te draaien en weg te schuiven zal één blokje uit de opening naar buiten komen, is dit jouw kleur dan verkrijg je het ruimtestation dat vrij is met het hoogste nummer, is het de kleur van een medespeler, dan wordt deze teruggestuurd naar de aarde. Er zijn ook privileges (die al dan niet punten opleveren) of diamanten (die altijd punten opleveren) te kopen met planeetkaarten.

Het bleek een close-call, Ingvild won met 1 punt verschil het spel. De spelers waren positief over het spel, er zit uiteraard het nodige geluk in (door het skuddelen van de asbak en het trekken van de kaarten), maar door de vriendelijke speelduur bleek dit geen probleem.

1/ Ingvild 57

2/ Sarah 56

3/ Esther 31

4/ Remco 20

Hierna Keythedral. Dit stond op de lijst van Esther om op Spiel gekocht te gaan worden. Helaas heeft het spel de plek op deze lijst niet weten te behouden. De spelers bouwden voornamelijk weer aan de kathedraal. Er zitten in het spel vele mogelijkheden om elkaar dwars te zitten, maar door het één-dimensionale scoresysteem is bij ons tot nu toe elk potje hetzelfde verlopen. Men vergaart, probeert zo snel als mogelijk een stukje kathedraal te bouwen en gaat weer vergaren. Wetkaarten, hekken, bieden om de startspeler te worden -> het kwam allemaal niet echt voor. Al met al waren de meningen achteraf niet bijster positief. Geen slecht spel, maar met de overvloed aan toptitels zal dit exemplaar na 3 keer gespeeld te zijn wel stof gaan verzamelen in de spellenkast. Wel weer een minimaal verschil in de uitslag, tenminste, aan de top van het klassement.

1/ Esther 38 (blokjes waardevoller)

2/ Sarah 38

3/ Ingvild 33

4/ Remco 20

Er werd nog even naar Vom Kap bis Kairo gekeken en afgesproken om dit volgende week te gaan spelen tezamen met Eufraat en Tigris.

Naar verslagenoverzicht Scorespoor
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006