Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 08-05-2004

Titel (5K) Verslag

Spellenavond Asperen, 8 mei 2004

Regelmatig worden er spellenavond georganiseerd in het Dorpshuis in Asperen. Ronald I was dit keer ook aanwezig, samen met Enrico, Sandra en Rogier. Na aankomst werd al snel contact gelegd met Patrick en Eveline van de spellenclub Ik Speel Met Groen. Ronald I had het nieuwe Maharadja meegenomen en er was natuurlijk erg veel belangstelling om het te spelen. Sandra, Rogier, Patrick en Eveline schoven aan. Het was voor hen allen een nieuw spel. Ronald I verzorgde de uitleg en dat verliep soepeltjes. Toch was het nog lastig voor de deelnemers om direct de belangrijke punten in het spel te zien. Patrick kreeg de startspeler tegel toebedeeld en moest de spits afbijten. Regelmatig werd er gezucht en gekreund om een keuze te maken uit de vele alternatieven. Ook werden er regelmatig verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de andere spelers extra goud uit de bank kregen. Rogier was de eerste die achter begon te lopen met het bouwen van paleizen. Patrick was de volgende. Ronald I zorgde met een tussensprintje dat hij op kop kwam te liggen. Het leek erop dat hij de overwinning zou gaan halen. Sandra had echter erg veel geld en wist in een ronde twee paleizen te bouwen. Daar kon Ronald I niet tegenop en zo wist Sandra daarna de winst te pakken. Ronald I wist in de laatste ronde nog wel veel geld te verdienen, zodat hij zijn tweede plaats kon zekerstellen ten opzichte van Eveline. Patrick was inmiddels nog voorbijgestreefd door Rogier. Iedereen was zeer te spreken over dit nieuwe spel van Phalanx Games. Eindstand: Sandra 7, Ronald I 6 (13), Eveline 6 (4), Rogier 5, Patrick 4.

 

Eveline en Patrick bij Maharadja / Anderen speelden Torres
(Klik op de foto's voor een vergroting)

Even wat luchtigs, met name voor Eveline, die de afgelopen twee dagen was overstelpt met nieuwe spellen. Crazy Derby dus maar. Koen schoof ook aan, hoewel het spel niet echt bedoeld is voor 6 spelers. Ronald I en Eveline begonnen niet best. Rogier haalde direct een flinke score van 29. De tweede ronde maakte hij dat direct weer ongedaan door slechts 9 punten te scoren. Patrick kreeg meer grip op het spel en scoorde in de derde ronde maar liefst 39 punten. Door het enthousiaste spel van de spelers kwamen er steeds meer mensen kijken. De volgende ronde zouden er al spelers de 100 punten kunnen bereiken, want Patrick, Koen en Sandra stonden al boven de 70 punten. Het werd een korte ronde waarin de meesten niet veel punten scoorden. Alleen Rogier, Ronald I en ... Patrick scoorden meer dan 20 punten en daarmee kwam Patrick op 101 uit en won het spel. Eindstand: Patrick 101, Sandra 85, Rogier 80, Koen 79, Ronald I 66, Eveline 58.

Een stuk van de Mississippi / Anderen speelden St. Petersburg
(Klik op de foto's voor een vergroting)

Tot slot van de avond werd nog begonnen met Mississippi Queen inclusief The Black Rose uitbreiding. Met 6 spelers verliep het spel nogal traag en werd het einde niet gehaald. Op dat moment had iedereen 1 passagier opgepikt. Eveline lag op kop, terwijl Patrick een heel eind achter lag. Er werd afscheid genomen van de nog aanwezige spelers en een geslaagde avond was alweer ten einde.

Sandra en Ronald I bij Maharadja / Het prototype van Monte Rosa
(Klik op de foto's voor een vergroting. Foto's: Enrico)

Lees ook het verslag op de website van Ik Speel Met Groen!.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004