Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 31-12-2003

Titel (5K) Verslag

Oud en Nieuw, 31 december 2003

In goede traditie was er ook dit jaar weer een moordspel. Dit keer een Engelstalige: Burritos and Bandidos. Ronald I was de laatste die arriveerde. De deur werd opgedaan door een onbekende dame, die later Jeroen bleek te zijn. Leonie had inmiddels het eten bijna klaar: een Mexicaans maaltijd die goed aansloot bij het thema van het moordspel.

(37K)

Mexicaans eten

Rutger had zijn nieuwe vriendin Esther meegenomen, waardoor het aantal gasten 9 was. Toen het grootste deel van de maaltijd was genuttigd deelde Ronald I de tekstboekjes uit. Jeroen was de zus van de vermoorde dame. Willem was de sergeant van politie in het dorp, Rutger een schrijver en ex-partner van de vermoorde, Monique een fotografe, Leonie een gestrande ballonvaarster, Seb was de rijke machtige man in het dorp en Sacha een indiaanse medicijnvrouw. Ronald I was een oude goudzoeker met zijn ezel Montezuma. Uiteraard waren er weer de nodige onverwachte ontwikkelingen en bewijsstukken die ineens opdoken. 

(15K) (9K)

Goudzoeker Ronald I / Dorpsleider Seb

Aan het eind was er niemand die de dader wist te pakken. De meningen waren gematigd positief over het scenario. Er zaten een aantal leuke elementen in, maar in het algemeen werd het toch een beetje mat gevonden. Het lag er zo dik bovenop dat niemand de echte dader wist te vinden. Maar verder was het natuurlijk een prima achtergrond voor een heerlijke maaltijd en een gezellige sfeer tijdens de oud en nieuw viering. 

(44K)

Met z'n allen gezellig aan tafel

Er was nog wel tijd voor wat spelletjes maar met 9 spelers is dat niet gemakkelijk. Even werd nog overwogen de groep te splitsen, maar daar werd toch niet voor gekozen. Leonie wilde graag The Great Dalmuti spelen, maar niet iedereen was even enthousiast. Na twee rondes had het grootste deel het wel gezien. Er moest iets anders gekozen worden. Trivial Pursuit dan maar, in teams. De dobbelsteen bepaalde de teams. Sacha en Leonie werd als het te kloppen team gezien, maar zij kregen regelmatig lastige vragen. Het team van Jeroen, Ronald I en Willem ging als een speer en mochten niet klagen over geluk. Maar ook zij kregen de nodige lastige vragen. Enkele minuten voor 12 bereikten ze het midden. Er werd besloten dat er 4 van de 6 vragen goed beantwoord moesten worden. Daarin slaagden ze precies en wonnen het spel. Sacha en Leonie haalden meteen daarna het midden en ook zij slaagden er precies 4 van de 6 vragen goed te hebben. Eindstand: 1) Jeroen+Ronald I+Willem, 2) Sacha+Leonie, 3) Seb+Monique, 4) Rutger+Esther. Snel moesten de champagneflessen in orde worden gebracht, want het was al bijna twaalf uur. Nadat iedereen elkaar in de armen was gevlogen en de wensen waren uitgewisseld, was het tijd om even buiten te gaan kijken. 

(8K) (8K)

Jeroen en Monique / Esther en Rutger

Jeroen en Seb hadden was siervuurwerk en ook in de omgeving was voldoende te zien. Het was best fris buiten, dus al te lang werd daar niet stil gestaan. Binnen werd wat gekletst en overlegd wat te doen. Seb en Ronald I voelden wel voor nog een spel, de anderen waren eigenlijk best moe en wilden liever een film kijken. Chicken Run ? Monsters & Co ? Uiteindelijk werd het Spiderman. Seb en Ronald I speelden Rette sich wer kann, een van de nieuwe twee-speler spellen van Kosmos. Er zat meer in dan verwacht, maar je kon toch duidelijk de hand van de auteur in het spel herkennen. De spelers proberen met hun zwemmers de overkant te halen. Onderweg kunnen de zwemmers krokodil worden en anderen opeten. Maar ook een krokodil met een gevulde maag kan weer worden opgegeten. Wie uiteindelijk de meeste speelstukken aan de overkant weet te brengen, wint het spel. Beiden slaagden er echter in om 5 speelstukken binnen te halen. Ronald I had echter net iets meer punten. Eindstand: Ronald I 18, Seb 16. Monique en Jeroen waren inmiddels naar huis gegaan, omdat Monique nog wat extra rust kon gebruiken. Rutger en Ester hadden ook andere plannen en vertrokken rond een uur of twee. Sacha zocht ook haar bed op. Ronald I en Seb schoven ook aan bij de film, waar Leonie en Willem nog naar keken. Seb hield het echter niet vol en begon vast wat op te ruimen. Toen de film af was rond een uur of drie, ging ook Ronald I naar huis. De anderen zochten hun bed op. Altijd fijn om oud en nieuw met vrienden te vieren.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004