Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 22-11-2003

Titel (5K) Verslag

Spellendag Amersfoort, 22 november 2003

Zie ook de foto's.

De spellendag was weer verhuisd naar Amersfoort, maar dit keer van 13.00u tot 23.00u in verband met de gestegen kosten. Uiteindelijk zouden 34 spelers komen opdagen, iets minder dan verwacht. Voordeel van de latere begintijd was wel, dat al snel veel spelers aanwezig waren. Edwin bleek Blokus nog niet te kennen, dus daar moest verandering in komen. Lody en Koen wilden ook best meespelen. Aanvankelijk leek het een gemakkelijk spel te gaan worden, maar ineens liep alles vast. Ronald I leek alles nog te kunnen gaan plaatsen, maar vakkundig werd dat voorkomen. Hij bleef met één stuk van 4 veldjes zitten. Daarmee haalde hij overigens wel de winst binnen. Eindstand: Ronald I -4, Lody -10, Edwin -12, Koen -18. Lody en Sandra wilden wel weer een scenario van Dungeons & Dragons spelen. Vincent en Koen maakten de helden compleet. Er werd dit keer wat voorzichtiger gespeeld, maar toch kon niet worden voorkomen dat in diverse valkuilen werd getrapt. De monsters van KerkerMeester Ronald I waren lastig, maar niet meer dan dat. De leider kon aan het eind zelfs helemaal geen stempel drukken op het gevecht en werd al vluchtend in de rug geschoten. De helden overleefden het avontuur en keken al weer uit naar het volgende scenario. 

Jeroen B bij Tikal

Henk R had nog nooit Tikal gespeeld. Daar wilde Ronald I wel verandering in brengen. Erik R en Jeroen B schoven aan. Het werd een zeer interessant spelletje, al duurde het wel wat erg lang. Ronald I en Erik R waren voortdurend in een strijd gewikkeld. Jeroen B leek overal net te laat te komen, terwijl Henk R voor zichzelf een mooi hoekje op het bord had weten te creëren. De voorsprong van Ronald I werd steeds kleiner en Erik R ging hem voorbij. In de laatste beurt wist Henk R precies voldoende punten te halen voor de overwinning. Eindstand: Henk R 100, Erik R 99, Ronald I 96, Jeroen B 89. Er werd nog wat gepraat over spellen en Henk R was ook wel benieuwd naar San Marco. Ronald I was bereid ook deze uit te leggen en de andere spelers schoven graag aan. Ook dit spel zou weer vrij lang duren, maar wederom bleef het interessant tot het einde. Halverwege zou het spel nog worden onderbroken voor de Chinese maaltijd, waarbij deze keer maar liefst 25 eters waren. Ronald I nam al snel een grote voorsprong en alleen Erik R wist hem bij te benen. Jeroen B bungelde heel lang achteraan, maar kreeg daardoor vaak de nodige puntje toebedeeld. Aan het eind kwam hij echter sterk opzetten en deed een gooi naar de overwinning. Ronald I was inmiddels bijna helemaal van het bord geveegd en ook Erik R kreeg zware klappen te verduren. Eindstand: Henk R 50, Jeroen B 48, Erik R 46, Ronald I 41. Een prachtig spel.

Uitbuiken na de Chinees

Het was alweer bijna tijd. Geen tijd dus om het prototype van Colony uit te proberen een spel over mieren van Joker Gamez. Ook Corné had nog de nodige prototypes bij zich, waaronder Darts: The Game. Aan enkele liefhebbers legde Ronald I Formel Fun uit en tot slot van avond deed hij nog even mee met een spelletje Der Ausreisser. Voor Yvonne was dit nieuw, dus zorgde Ronald I ook hier voor de uitleg. Het moest vooral duidelijk worden dat er EERST een kaart moest worden getrokken en dan een kaart moest worden gespeeld. Een keer of vijf benadrukken moest voor de spelers toch echt duidelijk zijn. Er werd geloot wie van de dames mocht beginnen. Het was Yvonne en uiteraard vergat ze onder luid gelach van de andere spelers om een kaart te pakken. De race begon voorzichtig, maar Enrico zette een tussensprint in en uiteindelijk was Ronald I nog de enige die kon volgen. De anderen liepen grote achterstand op. Toch wist iedereen zich weer terug te knokken. Alleen een tweede tussensprint was fataal voor Bianca H (zonder bril, maar met lenzen en een nieuw kapsel). Ronald I probeerde de kop over te nemen met een 50 en een spurt, maar doordat hij tegenwind opliep, mislukte dat net. Vanaf dat moment werden de bergen bereikt en moest iedereen lijdzaam toezien hoe de finish naderde. Er werd nog expres vergeten om kaarten te pakken, maar dat mocht niet helpen en Enrico kwam als eerste boven. Eindstand: 1) Enrico, 2) Arjo, Ronald I, Yvonne +0, 5) Bianca H. +12. Het was tijd om de tassen in te pakken en naar huis te gaan. Een heerlijke spellendag was weer ten einde.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003