Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 25-10-2003

Titel (5K) Verslag

Spiel, 25 oktober 2003

Zie ook het fotoalbum

De derde dag. Het liep deze morgen voorspoedig, hoewel niet iedereen er even uitgeslapen uitzag. We zouden beginnen met Finstere Flure, want daar hadden we ons voor ingeschreven. Er bleek ook nog een plekje voor Sandra te zijn. Het blijkt een alleraardigst spel te zijn, dat ook met 7 spelers nog vlot verloopt. De spelers rennen door een kerker en proberen deze levend te verlaten. Door de kerker loopt een monster rond dat telkens achter de speler aan gaat, die het dichtste bij staat. Als hij echter de keus tussen meerdere spelers krijgt, dan raakt hij in verwarring en blijft rechtdoor lopen. Daardoor ontstaan onverwachte bewegingen en worden soms heel andere spelers opgegeten dan verwacht. Ook liggen er grote stenen in de kerker waar je je achter kunt verschuilen en die je ook kunt verplaatsen. Tot slot zijn er nog bloedplassen, waarop je enkele plaatsen doorglijdt. Het spel had hele onverwachte wendingen, totdat een van de spelers een rare beslissing maakte. Daarmee gaf ze zeer waarschijnlijk de overwinning uit handen. Dat bleek even later ook het geval te zijn. Een beetje triest einde van een verder heel leuk spel. Een van de aanraders van de beurs.

We liepen nog een rondje over de beurs en kwamen diverse bekenden tegen, waar lekker werd bijgekletst. We kwamen ook Bianca tegen, die nog op zoek was naar een slaapplaats voor de nacht. Geen probleem, want Sandra kon weer terug naar haar eigen appartement. We kwamen ook Frank van PS Games tegen die een exemplaar van Warcraft verzorgde. Dan konden we het enigzins voorbereiden voor het Spellenspektakel. Inmiddels was het voor Jeroen tijd voor een fotorondje en daar maakte ik ook handig gebruik van. Monique nestelde zich op een rustig plekje, zodat we zonder tassen rond konden rennen en de nodige plaatjes konden schieten.

(12K) (12K) (13K)

Er stonden ook vitrinekasten met beschilderde pionnen ter gelegenheid van 25 jaar Spiel des Jahres. Hierboven enige exemplaren. Bij Splotter kreeg ik uitleg over het prototype Antiquity. Het spel nadert zijn voltooiing en de reacties waren in het algemeen zeer positief. Spelers halen grondstoffen uit het omringende land, dat daardoor wordt vervuild. Uiteindelijk kunnen ze zelf bepalen wat hun overwinningscondities zijn, door een bepaalde heilige te eren. Hoe eerder je dat doet, hoe eerder de anderen weten wat jouw overwinningscondities zijn en dan kunnen ze er wat tegen doen. Ook de nieuwe uitbreiding voor Roads & Boats werd uitgelegd. Een heleboel leuke aanvullingen op een fantastisch spel. Al met al vloog de dag weer voorbij en was het tijd om naar het appartement te gaan. Ik ging met Jeroen in de ene auto en Monique ging met Bianca mee om haar de weg te wijzen. Helaas kozen zij ook de verkeerde route. Gelukkig wist Monique van haar vrije dagje de belangrijkste punten in de omgeving en uiteindelijk kwam ze toch bij het appartement uit. Inmiddels had ik met Jeroen wel al bijna een half uur buiten staan wachten. (Waarom hadden wij niet gewoon de sleutels van het appartement meegenomen ?). We besloten pizza's te gaan halen bij dezelfde pizzeria. Jeroen en ik offerden ons op en uiteraard werden we herkend door de Italiaan. We kregen zo maar een fles wijn bij de pizza's geleverd. En opnieuw verbaasden we ons over de lage prijzen voor de overheerlijke en goedgevulde pizza's. Na het eten was Monique aan haar bed toe. De anderen wilden nog wel een spelletje spelen.

De keuze viel op Flaschenteufel. Er werd besloten tot 100 punten te spelen, om het niet al te laat te maken. Bianca kende het nog niet en Jeroen verzorgde dan ook de uitleg. De eerste ronde was duidelijk voor mij met een score van 40. Jeroen bleef zitten met de fles en 9 strafpunten. De tweede ronde was ook voor mij met 42 punten en wederom kreeg Jeroen de fles. Het leek erop dat ik moeiteloos het spel zou gaan winnen. Maar inmiddels had Bianca zich het spel goed eigen gemaakt en won de derde ronde met 60 punten en ik werd met de fles opgescheept. De volgende ronde was voor Jeroen en wederom kreeg ik de fles. Bianca haalde echter voldoende punten om de 100 te bereiken en het spel te winnen. Eindstand: Bianca 124, Ronald I 64, Jeroen 51. Een heerlijk slagenspelletje. Aanrader ! Maar het was toch echt tijd om naar bed te gaan, hoewel Bianca nog wel verder wilde spelen. Ik wist echter dat er nog een heel bos om te zagen was...

Zie ook 23-10-2003, 24-10-2003 en 26-10-2003.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003