Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Bezoek Jumbo 13-01-2003 deel 3

Titel (5K) Verslag

Bezoek Jumbo, 13 januari 2003 deel 3 kleine spellen

Deel 1 Kinderspellen | Deel 2 Gezelschapsspellen

In stijgende moeilijkheidsgraad is er de serie Magic Memo. Dit zijn memory spellen in een handzaam formaat. Leuk om als cadeau te geven. De spelers steken er echter nog wat van op ook. Bij Dierenmemo moet je namelijk dieren koppelen aan het land waar ze voorkomen. Bij Euromemo moet je eurobedragen koppelen aan de prijs van diverse goederen. Bij Landenmemo moet je zelfs 3 kaartjes koppelen, namelijk het land, de vlag en de Europese landencode. Bij Talenmemo leer je 4 talen tegelijk als je de onderwerpen koppelt aan de vertalingen.

(4K) (4K) (4K) (4K)

Bij de denkspellen is er een nieuwe serie raadselspellen met houten speelstukken. Er zijn 3 basisspellen en er komen ook nog eens enkele meesterspellen. Bij Babylon bepalen 2 kleurendobbelstenen welke 2 stenen je moet verwijderen. Met de overige stenen moet je een kubus bouwen. Het lijkt makkelijker dan het is. Bij Almansur zit er een houten component bij, waarvan de vorm kan worden veranderd. Bij Ster van Basra moet je een kubus bouwen rondom een gouden dobbelsteen. Speelkaarten bepalen welke stenen je niet mag gebruiken.

(4K) (6K)

Jumbo heeft inmiddels de rechten van het computerspel van De Veilingmeesters van Amsterdam. Voorlopig zal er geen online versie van komen. Of en hoe het spel zal worden gedistribueerd is op dit moment nog niet duidelijk.

Er is ook een trend gaande om meer en meer elektronica te gebruiken in bordspellen. Deze wordt steeds kleiner en kan zelfs in het spelbord worden ge´ntegreerd. Nu nog zinvolle toepassingen vinden. 

Jumbo krijgt ook veel verzoeken voor rondleidingen in de spellenfabriek. Helaas is deze fabriek er niet voor ingericht, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Het ziet er ook niet naar uit, dat dat zal gaan gebeuren.

Dit waren zo ver de nieuwtjes...

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003