Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Oud en Nieuw

Titel (5K) Verslag

Oud en Nieuw, Hoofddorp, 31 december 2001

Uit diverse uitnodigingen werd de uitnodiging van Jeroen en Monique gekozen voor de viering van Oud en Nieuw. Het werd het moordspel een Bloedige Bruiloftsdag. Zes spelers (Jeroen, Monique, Seb, Leonie, Yvonne, Ronald I) zouden deelnemen aan dit spel tijdens een gourmetmaaltijd. Jeroen en Monique hadden het huis versierd met ballonnen en enkele toepasselijke tekeningen. De deelnemers hadden zich smaakvol gekleed en tegen 19.00u schoof iedereen aan tafel. Jeroen startte het bandje, waarop de moord te horen was. Nadat het bandje was afgelopen, was iedereen even stil. Wie zou er als eerste het woord openen ? Ronald I stelde voor dat iedereen nog even zijn karakter zou voorstellen en langzaam maar zeker kwam iedereen beter in zijn rol te zitten. Na het schuchtere begin kwam de ene onthulling na de andere naar boven. Ondertussen liet iedereen de maaltijd goed smaken. Ronald I stuurde een beetje wanneer naar de volgende akte kon worden overgesprongen. Zoals Jeroen al aan het begin verklaarde bleek iedereen wel over een motief te beschikken om het slachtoffer te vermoorden. Dit maakte het geheel erg lastig. Toen het moment daar was om de beschuldigen te uiten was ook nog niemand zeker van zijn zaak. "Cluedo is een stuk gemakkelijker" was dan ook een van de opmerkingen. Iedereen wees iemand anders als dader aan. Uiteindelijk bleek alleen Jeroen de juiste dader te hebben aangewezen, maar de uiteindelijke oplossing bleek toch iets verrassender dan men had verwacht. 

Het was nog geen twaalf uur, dus kwam er een spel op tafel: Machiavelli. Na een rustig begin werd het spel steeds interessanter. Ronald I en Yvonne vochten voortdurend om een bepaalde stadsuitbreiding. De magiŽr en de condottiere vlogen heen en weer. Ondertussen waren het echter Jeroen en Monique die de punten gingen verzamelen. Seb bouwde stilletjes aan zijn stad en ineens leek hij de te kloppen man. Ronald I schakelde daarom de magiŽr in en Monique probeerde het met de moordenaar. Toch wist hij de 8 gebouwen te bereiken en als enige ook de gebouwenbonus te halen. Ronald I vernietigde nog een gebouw van Jeroen, zodat deze de bonus misliep. Seb was de grote winnaar, maar verrassend genoeg bleek Yvonne tweede te zijn geworden. Eindstand: Seb 29, Yvonne 23, Ronald I 21, Jeroen 20, Monique 19, Leonie 17.

Het was mooi op tijd voor de jaarwisseling. Gespannen werd naar de klok op de televisie gekeken, waarna de kurk kon knallen. Buiten barstte het vuurwerk los. Het trottoir was spekglad. Er werd flink wat vuurwerk verstoken en veel buren kwamen even langs om de beste wensen te wensen en soms zelfs om zich voor te stellen. Na verloop van tijd werd de warmte van de woonkamer weer opgezocht en na even te hebben nagebabbeld werd er weer om een spel gevraagd. Na enkele suggesties werd het Zaubercocktail. Monique begon als een speer en pakte veel punten. Toen was de koek echter op en zakte ze steeds verder naar achteren. Inmiddels had Ronald I zich bij de kop genesteld en leek er vandoor te gaan. Jeroen trachtte daar een stokje voor te steken. Even leek dat te lukken, maar Ronald I pakte ook het laatste drankje en haalde een afgetekende overwinning: Eindstand: Ronald I 22, Jeroen 16, Leonie 10, Seb/Monique 7, Yvonne 6. Iedereen had het spel nu door en er werd een revanche gespeeld. Opnieuw deed Jeroen het erg goed, maar Ronald I kreeg geen poot meer aan de grond. Onbedreigd ging Jeroen naar de overwinning. Leonie, Yvonne en Seb streden nog hevig om de tweede plaats. Eindstand: Jeroen 20, Leonie 11, Yvonne/Seb 8, Ronald I 7, Monique 6.

(10K)

Yvonne, Monique en Ronald I (Foto: Seb)

Tot slot van de avond werd 6nimmt gespeeld. In de eerste ronde vielen al veel strafpunten. Seb 25, Leonie 22, Yvonne 21. Jeroen haalde helemaal geen punten en Ronald I 6. De ronde daarna deden Leonie en Monique het het beste met respectievelijk 6 en 1 punt. De ronde daarna waren het Jeroen met 2 en Yvonne met 6 die het minste hadden. Seb was inmiddels al tot 64 punten gestegen, terwijl Jeroen nog maar op 14 stond. Monique met 38 en Ronald I met 39 waren de grootste concurrenten. De laatste ronde was een slachting voor Ronald I, die maar liefst 37 punten haalde. Seb haalde er 23 en Yvonne 22. Wederom was Jeroen met 0 punten de beste. Eindstand: Jeroen 14, Monique 42, Leonie 57, Ronald I 76, Yvonne 77, Seb 87. Het was inmiddels bijna half vier. De hoogste tijd om naar huis te gaan. Een goed begin van een nieuw spellenjaar.

(6K)

Verborgen camera betrapt Ronald I als journalist Sjakie

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina