Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Ducosim mini conventie

Titel (5K) Verslag

Ducosim mini conventie, Utrecht, 10 september 2000

 

Ducosim organiseert sinds kort mini-conventies. In samenwerking met o.a. winkeliers is het de bedoeling op diverse locaties in Nederland bijeenkomsten te organiseren waar bordspellen gespeeld worden. Geen verzamelkaartspellen, geen miniaturen, geen handelaren. Aanvang 10.00u en einde 17.00u.

Op zondag deze keer, dus om 11.00u in plaats van 10.00u. Omdat het in een drukke spellenmaand plaatsvond, haakten er helaas wat spelers af. Toch waren er ongeveer 30 bordspellenspelers en op de bovenverdieping ook de nodige kaartspellenspelers. Regelmatig kwamen er nieuwe mensen binnenlopen, maar hoelang die gebleven zijn, weet ik niet. Ik was er zelf even na elf uur. Ik had enkele spellen meegenomen en begon met Schotten-Totten tegen Tim. In het eerste spel maakte hij enkele foutjes, maar bood toch al flinke tegenstand. In de rematch wist hij op het laatst dan ook te winnen met 5 tegen 4. Daarna kwam Formel Fun op tafel. We waren met z'n drieŽn, maar tijdens het spel kwamen Harmen en Theo kijken en die wilden het volgende spel graag meedoen. Tim wist het eerste spel te winnen. Het tweede spel waren we dus met z'n vijven. Ik ging in beide spellen verschrikkelijk van start. In het eerste spel was ik na 3 rondes al 2 auto's kwijt en ook in het tweede spel had ik erg veel moeite om bij te blijven. Ik moest op een gegeven moment twee keer een turbo inzetten en nog raakte ik een auto kwijt. De andere auto moest het dus met 3 speelkaarten zien te rooien. Tevergeefs. Theo speelde zijn hand goed uit en had tevens behoorlijk geluk met het trekken van kaarten. Hij had maar liefst 2 auto's bij de laatste 3. Toch was er nog een finale ronde voor nodig om hem te laten winnen. Met een turbo onderstreepte hij de overwinning.

(14K)
spelende spelers

Nu was het tijd voor een demo van een douane-spel. Maar liefst 9 spelers namen hieraan deel. Het spel verliep erg traag en had maar weinig mogelijkheden tot het nemen van beslissingen. Het spel werd gestuurd door een soort kanskaarten en voordat je weer aan de beurt was, was er erg veel gebeurd. Het spel bevatte veel onnodige elementen. Met het basis-idee kan wellicht wat gedaan worden, maar het is dan bestemd voor de familiespellen markt, want het bevat vooralsnog te weinig elementen om spellenspelers aan te spreken. Het spel werd voortijdig afgebroken. Samen met Theo lag ik voorop. Met Harmen, Theo, Maurice en Tim speelde ik nog een spelletje Rette sich wer kann. Een groot schip vergaat en de spelers strijden om plaatsen in de reddingsboten. Deze reddingsboten zijn slecht onderhouden en er vallen voortdurend gaten in. Een goed gevulde reddingssloep wist al snel een eiland te bereiken. Vooral Tim en Theo waren daarin goed vertegenwoordigd. Dat betekende dat met name Tim de rest over zich heen kreeg. Toch behield hij nog lang de kans op de overwinning. Ronald I en Maurice hadden erg veel moeite om vooruit te komen, maar stukje bij beetje slaagde Ronald I daar wel in. Tegen het einde kon hij zijn laatste kapitein inzetten om zich van de tweede plaats te verzekeren. De eerste plaats zat er niet meer in. Door deze manoeuvre werd Theo de winnaar met een flinke voorsprong. Eindstand: Theo 30, Ronald I 23, Tim 19. De scores van Maurice en Harmen weet ik niet precies meer, maar die zaten vlak in de buurt van Tim. Met 5 spelers is het spel duidelijk interessanter dan met 4. Het was inmiddels 5 uur, tijd om huiswaarts te keren. Het was heel gezellig geweest, maar een paar bordspellenspelers meer was ook best leuk geweest.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van de pagina