Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenpret 08-04-2006

Titel (5K) Verslag

Spellenpret, Sassenheim, 8 april 2006

In de stromende regen kwamen de eerste spelers aan. Het was nog rustig. Frank wilde graag wat oude kaartspellen proberen. Land Unter kwam als eerste op tafel. Thea en Caroline schoven aan bij Frank en Ronald I. Voor Frank en Thea was het spel nieuw. Thea had wat moeite om de lijnen te volgen, Frank had het al snel door. Het bleef dan ook spannend tot het eind. Eindstand: Ronald I 9, Caroline 7, Frank 7, Thea 0.

er zijn weer stapels spellen om uit te kiezen

Daarna was het tijd voor Guillotine. Het spel verliep een beetje raar. De eerste hakdag was al na de eerste edele afgelopen met dank aan Frank. En ook de laatste hakdag werd door Caroline voortijdig beŽindigd. Logisch, want ze stond voor. Het spel was nieuw voor haar, maar het was prima bevallen. Eindstand: Caroline 5, Frank 4, Ronald I 3, Thea -2.

de blikvanger: World of Warcraft

Twee korte spelletjes Fluxx stonden op het menu. De eerste was een prooi voor Ronald I. Eindstand: Ronald I winnaar. Sandra, Caroline, Frank, Thea. De tweede werd heel erg snel door Caroline gewonnen. Sandra probeerde wat meer leven in het tweede spel te brengen, maar dat lukte niet echt. Het spel kwam niet echt uit de verf helaas. Eindstand: Caroline winnaar. Sandra, Frank, Thea, Ronald I.

Kaiser

Een wat lastiger spel is Arche Opti Mix. Sandra kende het spel het beste en verzorgde de uitleg. Ronald I moest af en toe iets nalezen in de regels. Frank en Thea hadden moeite om alle kleine regeltjes te volgen. Een overzichtje zou uitermate handig zijn geweest. Het spel kwam dan ook niet echt op gang, maar de spelers hadden wel het gevoel dat er meer in zit. Eindstand: Frank 27, Ronald I 24, Thea 17, Caroline 16, Sandra 15.

Joris en Draak is een prooi voor Lotte en Merel

Als laatste kaartspel kwam Verršter op tafel. Frank en Ronald I begonnen als de ene partij en Sandra en Monique als de andere. Het duurde enige tijd voor er een overloper was. In de tussentijd hadden Monique en Sandra alle gevechten gewonnen. Ronald I liep over en begon ook punten te scoren. Frank voelde zich erg machteloos. Monique was de volgende overloper en kon net voldoende punten scoren om te winnen. Ronald I was nog goed teruggekomen van zijn achterstand. Het spel liet toch wat gemengde gevoelens achter. Het is duidelijk dat Machiavelli het principe van geheime rollen kiezen verder en beter heeft uitgebouwd. Eindstand: Monique 19, Sandra 18, Ronald I 17, Frank 11.

Railroad Tycoon duurde erg lang

Remco had Ronald I van tevoren gevraagd om Kaiser te gaan spelen. Ook Michiel was van tevoren al ingeschakeld. Esther K. was met Remco meegekomen. Michiel verzorgde de uitleg met enige ondersteuning van Ronald I. Remco werd de eerste keizer en dat wist hij drie rondes vol te houden, vooral door de steun van de stemmen van Ronald I. Daarna vond Ronald I het genoeg en liet hij Michiel keizer worden. Er waren flink wat machtswisselingen in de wereldlijke gebieden. Bij de bisschoppen was het telkens een interne strijd tussen Remco en Esther K. Alleen Michiel wist zich er af en toe mee te bemoeien. Het was een erg intens spel en niemand merkte dat het toch best wel lang duurde. Geringe wachttijden, veel opties, lastige keuzes. Een geweldig spel. Eindstand: Ronald I 29, Remco 25, Esther K. 22, Michiel 21.

Caylus

Michiel stelde voor om Wizard te gaan spelen. Een variant op Boerenbridge. Remco is een grote fan van Boerenbridge, dus hij was wel te porren voor een spelletje. Het bleek best een aardige variant. Remco scoorde gestaag veel punten en na al snel de kop over. Ronald I had na de eerste ronde een aardige inzinking en kwam bijna tot 0. Daarna kreeg hij de smaak te pakken en enkele rondes later stond hij op kop. Michiel was ver weggezakt en ging steeds grotere risico's nemen. Remco begon aan zijn strijd om Ronald I in te halen. Het bleek aan te komen op de laatste twee rondes. Het pakte voor Remco net iets beter uit dan voor Ronald I en hij pakte alsnog de winst. Zijn voorkeur bleef echter toch uitgaan naar het originele Boerenbridge. Ronald I vond het spel iets te lang duren. Hij gaf toch de voorkeur aan de wat chaotischer variant Oh Hell. De geluksfactor die daar in het spel is gebracht, brengt in ieder geval het nodige plezier in het spel. Eindstand: Remco 330, Ronald I 270, Michiel 270, Esther K. 230.

lekker dobbelen bij Um Krone und Kragen

Remco wilde nog graag een revanche voor zijn smadelijke nederlaag bij For Sale tijdens de vorige Spellenpret. Ook Eelke schoof nog aan bij het spel. Ronald I verzorgde de uitleg voor Eelke en Esther K. En inderdaad, hij haalde zijn revanche. Het verschil werd gemaakt door het speelgeld dat hij nog had overgehouden van de eerste ronde. Eindstand: Remco 57.000, Michiel 51.000, Esther K. 50.000, Eelke 47.000, Ronald I 46.000.

Sacha traint voor het NK Bordspellen met Skyline

De dag zat er weer op. Hij was weer voorbij gevlogen. Caroline en Lody weer bedankt voor de organisatie.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006