Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenspektakel 28/30-10-2005

Titel (5K) Verslag

Spellenspektakel, 28-30 oktober 2005

Vrijdag 28 oktober 2005

Er moest bijna een jaar op gewacht worden, maar eindelijk was het dan tijd voor het Spellenspektakel. Eerst Sandra in Den Bosch opgepikt om dan naar de persconferentie te gaan. Harold stond al bij de ingang te wachten. Inmiddels hadden zich al de nodige bezoekers voor de ingang verzameld, dus het was niet gemakkelijk om naar binnen te komen. Dan maar via de achterkant. Dat ging gelukkig goed met de persuitnodiging. Voordat we naar de persconferentie gingen nog snel even een fotootje van de wachtende mensen voor de ingang.

wachtende mensen voor de ingang

Bij de persconferentie werd het inmiddels drukker. Niet iedereen was even gemakkelijk binnengekomen. Maar uiteindelijk kon er onder het genot van een broodje toch worden begonnen. De sponsors van het Spellenspektakel zouden een praatje houden. Als eerste 999Games. De aandacht werd natuurlijk gevestigd op ChiZo en Clout, waarmee hoge ogen gegooid moeten gaan worden. Maar er was ook de 3D versie van Catan en een serie van 6 uitbreidingen voor Catan. En het spel Amazone was op tijd klaar voor de beurs. Daarna was het de beurt aan Identity Games. De aandacht ging uit naar de serie kleine spellen: DaVinci Code, Bernini Mysterie en het nieuwe Sudoku. En natuurlijk was er ook Caribic, het nieuwe familiespel. Tot slot was PS Games aan de beurt. Dorien had een aardig verhaaltje bedacht, maar omdat iedereen de producten liet langskomen, ging ze daar ook maar op over. PS Games had deze keer een hele rits nieuwe spellen en ook Friedemann Friese was uitgenodigd om op de beurs aanwezig te zijn. Toen Dorien klaar was met haar verhaaltje, nam H.O.T. het woord over. Geen idee of dat ook de bedoeling was, maar er werd handig gebruik van gemaakt. Daarna werd het woord doorgegeven aan The Game Master, die naast hem stond. Na een korte introductie van Skyline waren de verhaaltjes toch echt over en wilde beursorganisator Wim de Boer de persconferentie afsluiten.

Wim de Boer neemt het woord

Hij vergat even dat ook de Nederlandse Spellenprijs zou worden uitgereikt. De microfoon werd gegeven aan het bestuur van de NSP. Er werd echter niet veel verteld over de NSP, maar de ingepakte prijs werd snel overhandigd aan Hans van Tol. Hij was een beetje overrompeld door de snelle afhandeling en perste er snel nog een kort dankwoord uit. Hij was blij dat De Ontembare Stad de prijs had gewonnen. Helaas mocht dat niet worden omgeroepen over de beurs. De persconferentie werd nu afgesloten. Armand stond een beetje teleurgesteld bij de stand van Vendetta. Hij was als enige niet aan het woord gekomen.

de pers luistert aandachtig

De beurs was inmiddels al enige tijd aan de gang en nu konden ook wij ons in het gedrang mengen. Dat bleek mee te vallen. Het was nog vrij rustig op de beurs en in de meeste stands was voldoende ruimte beschikbaar. Samen met Sandra ging ik eerst de galerij af. We kwamen voortdurend mensen tegen en het ene praatje na het andere volgde. En ook bij de stands was leuke informatie te vinden. Zo waren er natuurlijk de nodige stands met tweedehands spellen. Dirk van den Spiegel vertelde enthousiast over zijn spel Quintus. Hij had twee grote uitvoeringen van het spel liggen. Om beurten mogen de spelers één van de 25 speelstukken uitkiezen, totdat beiden er 12 hebben. Het 25e speelstuk komt in het midden van het bord te staan. Nu plaatsen de spelers om beurten een stuk op het bord. Er mogen nooit twee dezelfde stukken in een rij, kolom of diagonaal staan. Wie niet kan zetten, verliest het spel. Het lijkt zowaar een beetje op Sudoku. Aangezien we al bijna een uur bezig waren op de galerij besloten we het tweede spel uit te stellen tot later deze beurs. Het was tijd om langs de grote stands te gaan.

tafels vol spellen van 999 Games

Eerst maar eens bij White Goblin Games langs. Daar moest ik op verzoek een Caylus halen. Tijdens Spiel had ik Dolmengötter laten liggen, omdat het er niet echt aantrekkelijk uit zag. Ik hoorde daarna echter zoveel positieve dingen over het spel, dat ik het ook direct maar bij White Goblin Games besloot te kopen. Ik liet het spel even kort uitleggen en het klonk inderdaad zeer interessant. 999 Games was uiteraard dominant aanwezig op de beurs. Onder de galerij stond het vol met tafels met de nieuwste spellen en een heleboel speluitleggers in felgroene shirts. Tevens stonden er overal computers waar je in een aantal eenvoudige stappen de spellen kon leren. De uitleg zat prima in elkaar en het zou leuk zijn als daar meer mee gedaan wordt. Bij Iguazu waren twee grote versies beschikbaar, waar mee gespeeld kon worden. Helaas werd er geen aandacht besteed aan de nominaties van de Nederlandse Spellenprijs, zoals Iguazu, Goa en Sint Petersburg.

een jonkvrouw demonstreert Shadows over Camelot

De stand van Hodin viel weer op door de grote spellenbus. Voor de bus waren lage tafels waar spellen gespeeld konden worden. Aan de buitenkant van de stand stonden twee grote uitvoeringen van Piratenbaai en Shadows over Camelot en enkele hoge tafeltjes met onder andere Spokentrap. Een ridder en een jonkvrouw liepen in de stand rond om de spellen te demonsteren. Er waren ook enkele leden van Roll the Dice aanwezig voor de demonstraties. En ook één van de verrassende spellen uit Essen werd gedemonstreerd; Cash 'n Guns. In dit snelle gangsterspel proberen de spelers zoveel mogelijk geld in te pikken door te dreigen met een plastic pistool. Even verderop was de stand van The Game Master. Alle aandacht ging uit naar de spellen De Ontembare Stad en en het driedimensionale bouwspel Skyline. Zelfs op de rustige vrijdag zaten de tafels voortdurend vol.

de opvallende spellenbus van Hodin

Bij PS Games waren vooral spellen te spelen die niet in voldoende mate beschikbaar waren voor de verkoop. Tempus en Ostia waren nog helemaal niet te koop; ze werden echter wel gedemonstreerd op de beurs. Beide spellen kregen veel positieve reacties. En van de Nederlandse versie van Runebound waren slechts 5 exemplaren beschikbaar. Deze waren uiteraard al snel uitverkocht. Ook hier was het opvallend dat er geen enkele aandacht werd besteed aan de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs van Keythedral en Wings of War.

In het midden van de zaal waren enkele Oud Hollandse spellen geplaatst. Die vielen een beetje uit de toon op deze beurs, maar waren voor enkele meegekomen kinderen een welkome afwisseling. Een supergrote sjoelbak, een sjoelbak met een rechte hoek erin, hoepels, stelten, spijkerbroek hangen en helaas op vrijdag ook een Kop van Jut. Het slaan met de hamer maakte erg veel lawaai en was storend voor de speluitleggers in de buurt. Gelukkig was deze Kop van Jut op zaterdag verdwenen. Toch denk ik dat de ruimte van deze stand beter aan spellentafels besteed had kunnen worden, vooral op zaterdag en zondag.

een listig geheugenspel van hout

Hasbro had dit keer ook goed uitgepakt. Een grote stand met Trivial Pursuit DVD. Regelmatig waren er shows waarbij het spel te winnen was. Voor Atmosfear DVD was een aparte hoek gemaakt. Door de decors leek het net of je in een woonkamer zat. Er waren twee televisies waar het spel op gespeeld kon worden. Maar er was nog een blikvanger: Heroscape. Dit prachtige spel trok de nodige aandacht.

Bij de kleinere uitgevers viel een stand op met het spel Graaien. Niet door de opbouw of door het spel, maar doordat de stand voortdurend zonder spelers zat. Ik heb het spel maar eens uit laten leggen. Het blijkt een soort Ganzenbord te zijn, waarbij je op bepaalde vakjes de gelegenheid krijgt om fiches te graaien. Deze fiches leveren bij het passeren van bepaalde grenzen geld op. Soms word je een aantal vakjes naar voren gestuurd en soms een aantal naar achteren. Zodra iemand precies op de finish komt, is het spel afgelopen. Wie het meeste geld heeft, wint het spel. Er is echter net zo weinig invloed als bij Ganzenbord, dus voor spellenliefhebbers is het niets bijzonders. Vandaar dat op vrijdag de stand voortdurend leeg was. In het weekend waren er wel bezoekers te vinden. Voor de jeugdige spelers een aardige manier om met geld om te leren gaan.

groene shirts voor de speluitleggers van 999Games

999 Games had ook flink ingezet op Clout en ChiZo. Tijdens Spiel liep ChiZo niet zo goed, maar hier zaten de tafels goed vol. Misschien kwam dat door het spaarsysteem waarmee een uitbreiding voor Carcassonne was te verdienen. Je moest enkele demo's van 999Games doorlopen om aan de uitbreiding te komen. Niet iedereen was er even blij mee dat er veel uren aan deze demo's besteed moesten worden. Maar ja, je kon de uitbreiding natuurlijk ook gewoon kopen. Doordat er in de omgeving van de beurs geen schoolvakantie was en het zonnetje voor prachtig weer zorgde, viel het bezoekersaantal op de vrijdag erg tegen. In totaal zijn er ongeveer 1.300 bezoekers geweest. Over het rookbeleid op de beursvloer was niet echt duidelijkheid.

Bij de ingang van de beurs stonden vitrinekasten met de genomineerde spellen voor de Nederlandse Spellenprijs. Behalve de winnaar besteedde geen enkele andere uitgever er aandacht aan.

Bart aan de ketting met een computerspel

Inmiddels was de eerste beursdag voorbij. Ik ging met Harold mee naar huis, waar Jeanine later op de avond voor een heerlijke maaltijd zorgde. De rest van de avond werd doorgebracht achter de computer (Fifa) en voor de buis (Oberon en voetbal).

Zaterdag 29 oktober 2005

Met Harold meegereden naar de beurs. Niet lang na binnenkomst kwam ik Sandra en Enrico alweer tegen. We maakten een rondje over de beurs en bij de stand van Cwali werden we door Michiel verleid tot een potje Ahoy. Vincent, Sandra en ik wilden wel een poging wagen. Het is een racespel met een geheugen element. Het parcours bestaat uit dierenkaarten met twee verschillende kanten. Telkens moet je een dierenkaart die tussen jou en de eerstvolgende achterligger ligt omdraaien en je figuur vooruit verplaatsen naar de eerstvolgende kaart met dit dier. Zo kun je soms snel vooruit gaan, soms langzaam en soms helemaal niet. Wie na 5 rondes te hebben afgelegd als eerste weer precies op de finish uitkomt, wint het spel. Sandra ging razendsnel, terwijl Vincent het spel maar langzaam door kreeg. Maar tijdens het spel ging het steeds beter en uiteindelijk lag iedereen in dezelfde ronde. Met een beetje geluk wist ik de race alsnog te winnen.

Daarna een bezoekje aan de stand van Ravensburger. In een apart hokje werd het elektronische bordspel King Arthur gedemonstreerd. Het spel was voorzien van boxjes of van oordopjes, zodat de spelers het spel goed konden horen. Het zag er een beetje obscuur uit, een paar spelers gebogen over het spelbord om het geluid maar goed te kunnen horen. De speluitleggers werden af en toe wel gek van de gesproken teksten. In de rest van de stand werd het bouwspel Palazzo gedemonstreerd en het familiespel That's Life. Opvallend was de afwezigheid van het spel Australia. Naast Ravensburger was de stand van Identity Games. Daar was vooral aandacht voor de serie kleine spellen: Da Vinci Code, Bernini Mysterie en het nieuwe Sudoku. Er was zelfs een Sudoku voor Dummies.

op zaterdag een gezellige drukte

Bij PS Games stond deze dag in het teken van Foute Vrienden Vette Feesten. Auteur Friedemann Friese was opvallend aanwezig om spellen te signeren en het spel te demonstreren. Helaas kon het maar op één tafel worden gespeeld, waardoor het spel telkens voortijdig moest worden afgebroken. Toch was het een blikvanger in de stand.

Bij de stand van Vendetta waren spellen van verschillende uitgevers te doen: The Realm of Fantasy, Opstelten Speelgoed, Symbiose Games en meer. Voor het spel Yin Yang was een nieuwe variant bedacht. Nu is het doel niet om als eerste een levenslijn te maken, maar door het maken van levenslijnen kun je verplaatsen over de buitenrand van het spelbord. Wie als eerste een ronde heeft afgelegd, wint het spel. Op de bovengalerij trok H2Olland behoorlijk wat aandacht. Dit spel over het droogmalen van land met molens en het planten van tulpen zag er prachtig uit.

Toen was het tijd voor de voorrondes van het NK kubussen bij Jumbo. Op verzoek deed ik ook mee. Ik kon de superkubus van Ron lenen. Helaas was deze iets te snel voor mij, waardoor er twee keer een blokje losschoot. Mijn eerste poging liet ik voor wat hij was. Ik kon een tragere kubus lenen en daarmee deed ik mijn tweede poging. 1 minuut 8. Niet slecht. Daar moest vast nog iets vanaf kunnen. Mijn derde en laatste poging leverde 1 minuut 4 op. Helaas niet binnen de minuut. Met dank aan de topkubussers voor het lenen van hun kubussen. De acht snelste kubussers gingen naar de finale. Je moest binnen de 25 seconden zitten om daar kans op te maken. Naast het kubussen waren er veel meer toernooien. Deze werden gehouden in een speciale goedverlichte toernooiruimte.

de prijsuitreiking bij het kubussen

Om even bij te komen ging ik met Sandra naar de persruimte. Onder het genot van een drankje lieten we door Armand Pünct uitleggen. Dit laatste spel uit de Gipf serie zet een punt achter deze serie. Het spel was erg wennen, maar zit weer uitstekend in elkaar. Dit heb je niet snel door en het zal veel partijen vergen om er goed in te worden. Ook probeerden we nog even een van de Balance Games. Het was in ieder geval even een rustpuntje op de beurs en een mooie gelegenheid om even bij te tanken. Maar daarna was het weer tijd voor actie. De finale van het kubussen. De toppers lieten zich gelden en er werden prima tijden gedraaid. De finalisten kregen 5 pogingen waarvan de beste en slechtste afvielen. De overige 3 pogingen werden gemiddeld. De winnaar zou een nieuw Nederlands record draaien. Daarna probeerden we nog mee te doen aan het Trivial Pursuit DVD spel, maar niemand van ons werd uitgekozen.

een poging wagen bij het Trivial Pursuit DVD spel

Bij de nieuwe uitgever Quined kon je de spellen Siena en Reef Encounter spelen. Deze laatste kende ik al, maar de eerste nog niet. In het bijzijn van Jeroen en Monique liet ik het spel uitleggen. De uitleg begon heel bemoedigend, maar werd steeds waziger. Waarschijnlijk omdat we zelf ook niet helemaal de aandacht er meer bij hadden. We besloten maar een paar zetten te spelen, om te kijken of het beter ging. Er vielen inderdaad wat dingen op hun plaats, maar toch bleven er nog heel wat dingen vaag. Thuis toch maar eens nalezen. Het spel liet in ieder geval geen verpletterende indruk achter, terwijl het er in potentie toch goed uitziet. Ik hoop dat dat ook zo is.

De dag zat er bijna weer op. Zaterdag was lekker druk geweest. Niet overdreven druk, waarschijnlijk door het prachtige weer, maar toch voldoende bezoekers om alle stands te vullen. Ongeveer 4.500 bezoekers. Wat minder dan vorig jaar, maar toch zeker niet om over te klagen. Harold stond inmiddels buiten te wachten, zodat we uit eten konden gaan met Jeanine, Leon en Janneke. Dezelfde locatie als voorgaande jaren. Dat bevalt toch elk jaar prima. Na het eten naar huis om nog wat spellen te spelen. Eerst maar eens Iguazu. Voor Jeanine was dit nieuw. De anderen hadden het spel 's middags al gespeeld (hoewel naar later bleek toch niet helemaal correct). Harold wist met gemak te winnen. Hij haalde 4 dezelfde van in totaal 5 diamanten. Ik had er 4, Janneke en Leon hadden er beiden 3 en Jeanine maar 1. Iedereen had het spel nu door en zou het heel anders doen. Harold en ik hadden hetzelfde idee en zorgden zo voor stormachtig weer. Helaas pakte dat voor mij ook verkeerd uit, want Leon en ik verloren onze kano. Harold had het prima voor elkaar en wist weer 4 dezelfde te halen. Janneke en ik hadden beiden al 2 diamanten, Jeanine en Leon allebei 1. Leon zat zelfs nog steeds met 1 kano.

Nu wilden we De Veilingmeesters van Amsterdam gaan spelen maar Xanthy maakte duidelijk dat ze aandacht wilde. Dat werd zo niets, dus kozen we voor een kort spelletje Heck Meck. Leon vond het maar een geluksspelletje, want de hele stapel die hij had, werd snel tot niets gereduceerd. Hij sloeg echter hard terug en won uiteindelijk toch nog. Eindstand: Leon 5, Janneke 4, Jeanine 2, Harold 1 (24), Ronald I 1 (23). Omdat het inmiddels al laat was, besloten we nog één spelletje Heck Meck te doen. Nu won Janneke met overmacht. Eindstand: Janneke 7, Harold 5, Leon 4, Ronald I 2, Jeanine 0. Tijd om naar bed te gaan na deze vermoeiende dag.

Zondag 30 oktober 2005

Samen met Harold weer naar de beurs. We kwamen precies op tijd aan, want de deuren gingen net open. Bij de stand van Spelplezier werd ik benaderd om een kijkje te komen nemen bij de spellen. Spelplezier richt zich op spellen met een educatieve achtergrond. Het gaan om spellen waarbij een beroep wordt gedaan op diverse cognitieve vaardigheden. De spellen in de stand werden even getoond. Lo-Xio is een soort vier op een rij op een piramide, waarvan de lagen gedraaid kunnen worden. Het gaat erom zo vaak mogelijk vier op een rij te vormen. In Einfach Spitze moet je je piramidevormige stukken naar de overkant verplaatsen. In Number One moet je proberen zo lang mogelijk je stukken te verplaatsen. Het speelveld wordt steeds kleiner. Wie houdt het het langste vol? Tot slot Cubi Cup. Beide spelers bouwen aan een piramide. Wie uiteindelijk het laatste blokje plaatst, wint in principe het spel. Met Harold waagde ik een poging. Het bleek niet mee te vallen om dit goed te spelen. Het leek zo simpel, maar dat was het niet. Harold speelde het beste en won.

Harold speelt Blue Moon

Harold wilde ook graag Blue Moon eens uitproberen. We gingen op zoek naar een tafeltje Blue Moon en we hadden geluk en ook nog een charmante uitlegster. Over het algemeen een prima uitleg, maar omdat ik het spel ooit al eens had gespeeld, merkte ik dat er twee dingen verkeerd werden uitgelegd. Even nalezen in de regels gaven mij gelijk. Ik hield Harold goed onder druk en hoewel hij de meeste aanvallen wel wist te pareren, verzamelde ik telkens toch meer draken en kon uiteindelijk het spel winnen. Het was hem ondanks de nederlaag best goed bevallen.

Ik ging verder op pad en werd door Daniël geleid naar het spel Babuska. Een simpel kaartspelletje dat inmiddels al uitverkocht was. De auteur wilde het spel graag uitleggen en we speelden een spelletje. Je krijgt een aantal gesloten kaarten in rijen voor je. Je mag de eerste rij bekijken. Als je aan de beurt bent mag je een kaart trekken van de gesloten of de open stapel. Deze kaart mag je afleggen of op de plaats van één van de kaarten in de eerste rij leggen. Als je tevreden bent met je eerste rij, dan geef je dat aan en ga je door naar de tweede rij. Die rij heb je helemaal nog niet gezien. Uiteindelijk ga je door naar rij drie. Zodra een van de spelers helemaal klaar is, mag iedereen nog één kaart spelen. Dan worden alle kaarten open gelegd. Alle getallenkaarten zijn strafpunten, tenzij ze geneutraliseerd worden door aangrenzende kaarten van dezelfde waarde. Er zijn ook enkele bonuskaarten die je pluspunten kunnen opleveren. De punten worden genoteerd en zo worden er meerdere rondes gespeeld. Inmiddels was het bijna 12 uur. Snel naar Cwali voor het WK Streetsoccer.

Maar liefst 8 deelnemers waren komen opdagen, waarvan een aantal het spel nog niet kenden. Enrico moest zijn eerste partij tegen nieuwkomer Tim, nadat deze het spel uitgelegd had gekregen. Het bleef de hele wedstrijd 0-0, totdat Tim in de laatste zet 1-0 scoorde. Regerend Nederlands kampioen Enrico lag eruit. Ik moest tegen Guido in mijn eerste partij. Guido kwam al snel op 1-0. Ik begon een offensief, maar kwam diverse malen 1 puntje te kort om de bal over de doellijn te krijgen. Uiteindelijk wist ik toch 1-1 te scoren en vlak voor tijd zelfs de 2-1. Winst voor de regerend wereldkampioen, maar gemakkelijk ging het niet. Nu moest ik het in de volgende ronde tegen Tim opnemen. Opnieuw een hele defensieve partij. Ik voerde langzaam de druk op, maar wist niet door de verdediging van Tim te komen. Tot vlak voor tijd. 1-0. Ik dacht de winst binnen te hebben. Tim schoot ver uit met een 5. Ik kon met een 1 niet veel doen en Tim scoorde met een 6. Helaas verlenging. Mijn keeper schoot niet best uit met een 2 en niet veel later scoorde Tim het beslissende doelpunt. Ook ik lag eruit. In de finale wist Vici Tim wel te stuiten met 3-2. Vici werd de nieuwe wereldkampioen Streetsoccer. Mijn titel had ik helaas niet kunnen prolongeren.

volle tafels bij de spellenverenigingen

Maar even naar boven bij de spellenverenigingen kijken. Daar was het een stuk drukker dan op vrijdag. Geen lege tafels meer, maar vooral spelende mensen. Nu maar hopen dat er zo ook nieuwe leden bij komen. Bij PS Games was Sandra de hele dag spellen aan het demonstreren. Ik ging maar eens een kijkje nemen. Ze was net bezig met de uitleg van Descent. De opvolger van Doom. Het leek erop dat enkele elementen uit Runebound waren toegevoegd en het zag er prima uit. Dorien vroeg of ik Wings of War even kon uitleggen, omdat alle speluitleggers bezig waren. Geen probleem natuurlijk. Niet veel later was ik verwikkeld in een spannend luchtgevecht. Er kwamen ook steeds meer omstanders kijken en ze wilden direct weten waar het spel te koop was. Omdat het spel nog wel even door kon gaan, liet ik enkele omstanders ook instappen in het luchtgevecht. Dat ging prima en zo kon iedereen kennismaken met het spelmechanisme. Toen iedereen het spel een beetje doorhad, ging ik weer verder de beurs over.

de stand van Phalanx Games was goed gevuld

Ik wilde nog Mesopotamië uitproberen en toevallig wilde Enrico dat ook. We vonden een tafeltje dat beschikbaar was en ook nog twee medespelers. Toen we ook nog een uitlegger vonden waren we helemaal gelukkig. In Mesopotamië moet je als eerste een aantal offers brengen om het spel te winnen. Je moet meebouwen aan de tempel om mana te verzamelen. Je moet dorpen stichten om offergaven te krijgen. Je moet cultplaatsen bouwen om meer mana te krijgen. Voor de dorpen heb je hout nodig en voor de cultplaatsen steen. Je kunt de grondstoffen van andere spelers afpakken. Het bleek een leuk steekspel en je moet proberen een voorsprong op de andere spelers te krijgen. Als iemand op kop staat proberen de anderen daar natuurlijk wat aan te doen. Het is maar de vraag ten koste waarvan. De verschillen leken groot, maar naarmate het einde naderde bleken deze verschillen maar heel klein te zijn. Het werd erg spannend en het spel werd door de spelers zeer positief ervaren.

een prachtig combinatiespel bij PS Games

De beurs naderde zijn einde. Nog even langs de winkels die af en toe probeerden te stunten met diverse spellen. Wilden ze de voorraden niet mee nemen of waren de verkopen tegengevallen? Het aantal bezoekers leek aan het begin van de dag nog minder dan op de zaterdag, maar uiteindelijk was het toch drukker geworden. In totaal zullen er dus waarschijnlijk zo'n 11.000 bezoekers geweest zijn over 3 dagen Spellenspektakel. Ik wilde redelijk bij tijds naar huis, maar toen Sandra me uitnodigde om de maaltijd in Den Bosch te komen nuttigen, kon ik natuurlijk niet weigeren. Ook Erik R en Seb zouden blijven eten. Sandra hielp Seb nog even met opruimen bij de PS stand. Samen met Enrico en Erik R. verliet ik de beurs. Enrico stond vlakbij in de parkeergarage. Hij bracht Erik R. en mij naar onze auto's en in een treintje reden we naar Den Bosch. Enrico begon vast met koken in afwachting van Sandra en Seb. De maaltijd deed iedereen goed. De dagen waren toch wel vermoeiend geweest. Na het eten toch maar snel naar huis, want het was nog wel even rijden. Het Spellenspektakel zat er helaas al weer op.

Zie ook de foto's deel 1 | deel 2 | deel 3

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005