Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > Spellenavond Beesd 17-09-2005

Titel (5K) Verslag

Spellenavond, Beesd, 17 september 2005

In de middag eerst naar Sandra en Enrico, om alvast in te spelen. Vincent, Rogier, Mischa en Wouter waren de andere spelers. Er werd begonnen met het dobbelspelletje Heck Meck. Mischa had een geweldige start en had al snel 3 stenen op zijn stapel liggen. Collectief werd er een aanval geopend en niet veel later had iedereen er weer maximaal ťťn. Het einde naderde en ineens had Sandra meerdere stenen. Het lukte de anderen niet om deze af te pakken, zodat ze de overwinning binnen haalde. Eindstand: Sandra 7, Mischa 3, Enrico 2 (28), Vincent 2 (25), Wouter 1, Ronald I 0, Rogier 0.

Edel, Stein & Reich

Daarna een spelletje Bang!. Voor Mischa en Wouter was ook dit spel nieuw. Ronald I verzorgde de uitleg, maar vooral Wouter had nogal wat moeite. Met enige hulp van sheriff Sandra kwam hij in het spel. De eerste vuurgevechten waren tussen Ronald I en Vincent, maar sheriff Sandra  bleef lekker in de saloon zitten met een hand vol biertjes. Niemand durfde de sheriff aan te pakken. Bandiet Mischa was het eerste slachtoffer van de vuurgevechten. Niet lang daarna volgde deserteur Wouter. Ronald I werd afgeknald door Vincent. Vincent schrok zich rot toen Ronald I een hulpsheriff bleek te zijn. Sheriff Sandra raakte in verwarring. Wie was nu de andere hulpsheriff. Enrico probeerde dat duidelijk te maken, maar dat was voor meerdere uitleg vatbaar. Vincent was het volgende slachtoffer. Hij bleek toch een bandiet te zijn. Sheriff Sandra liet Enrico aan zijn lot over en wachtte rustig af. Rogier en Enrico schoten er lustig op los en toen Enrico het loodje legde, was Rogier eigenlijk al kansloos geworden tegen sheriff Sandra, die nog maar liefst 5 levenspunten had. En inderdaad wist ze gemakkelijk Rogier uit te schakelen, die regelmatig vergat de speciale eigenschap van zijn personage te gebruiken. Sandra zorgde voor de overwinning voor de good guys, inclusief haar hulpsheriffs Enrico en Ronald I.

Daarna nog twee spelletjes Pedaalridders. Voor Mischa was dit ook een nieuw spel. Wouter wilde liever met Geomag gaan spelen. De eerste etappe werd bergop beŽindigd met winst voor Enrico. Iedereen bevond zich nog in het peloton. In de tweede etappe zou Enrico zijn inspanning moeten bekopen en kwam als enige op 8 seconden achterstand binnen. Rogier won de eindsprint van het peloton.

Sandra reed niet mee op de fiets maar had in de keuken de maaltijd afgemaakt. De tafel werd gedekt en vol gezet met schalen vol heerlijks. Iedereen liet het zich prima smaken en ook Wouter werkte lekker veel naar binnen. Na het uitbuiken moesten de auto's worden opgezocht, want de spellenavond in Beesd stond op het programma. Rogier, Mischa en Wouter gingen een andere kant op.

het prachtige houten Risk spel

Rond een uur of acht werd Beesd bereikt. Iedereen zat zoals verwacht al te spelen. Jeroen S had zijn zelfgemaakte houten Risk spel bij zich. Een prachtig exemplaar dat nog niet helemaal klaar was. Toen hij bijna klaar was met het maken van het spel, verloor hij de interesse in Risk, helaas. Ronald I en Enrico waagden een poging met het spel Balanx. Op een wip moeten de spelers witte en zwarte ballen verplaatsen. Wie als eerste zijn ballen aan de overkant heeft, wint het spel. Enrico had het al vaker gespeeld en won de eerste partij gemakkelijk. In de tweede partij leek hij vast te komen te zitten, maar er bleek een spelregel niet goed geÔnterpreteerd te zijn. Nu kon hij zelfs nog gemakkelijker winnen.

foute vrienden?

Ronald I had Andromeda meegenomen op verzoek van Lody. Lody was nog bezig met Rasende Roboter. Ronald I kwam meekijken en wist nog veel fiches te verzamelen. Daarna was het tijd voor Andromeda. Sandra, Jeroen Bra, Lody en Bart deden met Ronald I mee. Bart had liever Funkenschlag gaan spelen, maar dat zou veel te lang duren. Het duurde even voordat hij weer actief meedeed. Het einde van het spel verliep erg traag, doordat een spelregel verkeerd was uitgelegd door Ronald I. Het spel eindigt niet als van alle planeten 3 satellieten zijn bezet, maar als van 3 planeten alle satellieten zijn bezet. Een belangrijk verschil. Maar uiteindelijk was het spel dan toch ten einde met een grote overwinning voor Ronald I. Eindstand: Ronald I 71, Lody 63, Jeroen Bra 53, Bart 45, Sandra 40. Het spel werd over het algemeen positief beoordeeld op het trage einde na. Als echter de juiste regel was gehanteerd, was het spel veel eerder af geweest. Volgende keer beter.

Er werd nog even gepuzzeld met Rasende Roboter, maar toen was het toch tijd om naar huis te gaan. De avond was weer voorbij gevlogen.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005