Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 28-08-2004

Titel (5K) Verslag

Spellenpret Sassenheim, 28 augustus 2004

Foto's van Lody & Caroline (klik op de foto's voor een vergroting)

Demarrage / Typo / La Strada / El Grande / Keythedral

Er stond weer een Spellenpret op het programma. Maar liefst 37 aanmeldingen. Direct om 11.00u waren er al de eerste spelers en al snel volgden er meer. Sandra had nog nooit De Veilingmeesters van Amsterdam gespeeld, dus had Ronald I dat meegenomen. Vincent en Evert-Jan wilden wel meedoen en op het laatste moment kwam ook Patrick nog binnen, die net uit de nachtdienst kwam. Alleen Evert-Jan had het wel eens gespeeld, dus verzorgde Ronald I de uitleg. Het bleek voor de anderen nogal lastig in te schatten wat iets waard was, dus gaf Ronald I dat 150.000 toch al wel een stevige prijs was. De meeste kaarten gingen dan ook weg voor 130.000. Behalve Ronald I volgde iedereen zo'n beetje dezelfde tactiek. Veel verspreiden, overal wat meepikken en vooral op jacht naar de bonussen. Ronald I hield zich vast aan zijn tactiek om in elk van de drie gebieden het beste gebied te winnen en af en toe nog ergens een tweede plaatsje mee te pakken. Bij de eindtelling bleek dat dat deze keer het beste had gewerkt. Eindstand: Ronald I 1.540.000, Sandra 1.010.000, Patrick 1.000.000, Evert-Jan 980.000, Vincent 890.000. De strijd om de tweede plaats was dus ontzettend spannend geweest, maar 30.000 verschil tussen nummer 2 en nummer 4. 

Funkenschlag

Sandra wilde ook wel graag Igel Ärgern proberen. Vincent liet verstek gaan, maar Michel en de jonge Tim schoven aan. Bijna niemand kende het spel, dus een uitleg was op zijn plaats. Het spel begon wat traag, maar naarmate het einde naderde, werd het erg spannend. Ronald I en Patrick waren vrijwel kansloos, maar de rest ging erg goed. Met een beetje geluk was het Evert-Jan die vlak voor Michel de eerste plaats opeiste. Tim volgde niet lang daarna op derde plaats. Er werd nog even doorgespeeld. Ronald I wist uiteindelijk nog voor Sandra te eindigen, maar het was Patrick die kansloos laatste werd. Hij had teveel zwarte gaten van dichtbij bekeken. Evert-Jan was niet erg enthousiast over het spel. Sandra en Patrick vonden het wel aardig voor tussendoor. 

Piratenbaai

Nu was het voor Ronald I, Sandra en Armand tijd om naar Nieuwerkerk aan de IJssel te gaan. Daar was een demonstratie van twee nieuwe spellen van de nieuwe uitgever The Game Master: Block it! en De Ontembare Stad. Daarover volgt later in Spelmagazijn meer informatie.

Wat later dan gepland kwamen Ronald I, Sandra en Armand rond kwart voor zeven weer terug in Sassenheim, net op tijd om mee te eten. Chinees, pizza, patat, er was van alles besteld. Iedereen liet het zich goed smaken en kletste gezellig bij met de andere spelers. Na het eten was het tijd om Bianca H te verrassen met een cadeautje. Ze was vandaag jarig, maar liet Spellenpret toch voorgaan. Een aantal spelers had de spellen Blue Moon en Arena Maximus voor haar gekocht. Dat viel in goede aarde.

Bianca H is verguld met haar cadeautjes

Er waren vier spelers die Bang! wilden spelen en ze zochten nog wat medespelers. Ronald I, Sandra en Monique wilden wel meedoen. De jonge Tim was de sheriff. Hij werd al snel een paar keer geraakt, dus dook hij de kroeg in voor wat biertjes. Mocht dat wel op die jonge leeftijd ? De dader van deze schietpartij werd door Cyrille hardhandig een kopje kleiner gemaakt en het was dan ook outlaw Anton die als eerste het loodje legde. Ronald I schakelde zijn gevaarlijke buurvrouw outlaw Sandra uit en niet lang daarna werd ook zijn andere buurvrouw, renegade Monique, omgebracht. Deputy Ronald I was daarbij aardig gewond geraakt en outlaw Helene zag haar kans schoon en schakelde hem uit. Deputy Cyrille en sheriff Tim hadden geen moeite met outlaw Helene en verzorgden de overwinning voor de goede kant. 

Leonie wilde graag nog wel een spelletje Demarrage doen. Ronald I en Enrico ook en Helene werd overgehaald om mee te doen. Zij kende het spel nog niet. Het was voor haar dan even aanzien hoe het spel zou verlopen. Leonie gooide bij de start direct al 12 en 11, maar toch was het Ronald I die met een handige manoeuvre met een groepje van 3 als eerste de eerste berg op reed en de eerste sprint won. Helaas had hij moeite met de top en wist in eerste instantie slechts een van zijn renners deze te passeren. Dit was zijn kopman en deze zou uiteindelijk de race winnen, maar niet zonder moeite. Enrico kwam steeds beter in de race en wist de plaatsen 2 en 3 te halen. Maar het was Leonie die erg goede worpen met erg slechte afwisselde en het peloton aanvoerde. Daarmee haalde ze nog flink veel punten binnen. Helene kreeg voortdurend te maken met valpartijen en was daardoor eigenlijk al kansloos. Een van de renners van Ronald I maakte volgens een kanskaart echter gebruik van doping. Als hij betrapt zou worden, zou dat desastreuze gevolgen voor zijn eindklassering kunnen hebben. Deze renner was namelijk nog goed voor 27 punten. Gelukkig voor hem werd hij niet betrapt, want zijn voorsprong op de nummer 2 was 26 punten ! Eindstand: Ronald I 144, Leonie 118, Enrico 115, Helene 58. 

overal wordt lekker gespeeld

Ronald I nam even een pauze. Daarin werd hij gecharterd om Puerto Rico het kaartspel uit te leggen aan een enkele spelers, die nog niet zoveel spellen kenden. Hij bleef er dus maar even een aantal beurten bij. Zo kon hij steeds meer nieuwe tips en handigheidjes uitleggen tijdens het spel. Een aantal spelers pikte dat snel op en de waardering voor het spel werd steeds groter. Ondertussen moest aan een andere tafel nog even FBI uitgelegd worden. Inmiddels kwam ook het Puerto Rico kaartspel ten einde en kon de score worden opgemaakt. De gildenhalstrategie had weer gewerkt en leverde een enthousiaste winnares op. 

Voordat de terugreis werd aanvaard speelde Ronald I nog een spelletje Hive tegen Bart. Opnieuw lukte het Bart niet om te winnen, maar hij was weer erg dichtbij geweest. Volgende keer beter. Een lange dag zat erop en het was tijd om het bed op te zoeken. Enkele andere spelers zijn echter nog doorgegaan tot half twee 's nachts. Het was echt weer gezellig.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004