Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 13-06-2004

Titel (5K) Verslag

Spellendag Spelmagazijn-Spellenkast, 13 juni 2004

Remco en Sarah wilden graag weer een hoop onbekende spellen leren en waren daarom uitgenodigd bij Spelmagazijn. Roger die vorige keer verstek moest laten gaan, schoof graag aan als vierde speler. Remco en Sarah arriveerden als eerste. Als opwarmertje Einfach Tierisch en ondanks goede waarschuwingen van Ronald I, was het Remco die het minste geld over had. Het spel werd gespeeld tot op de laatste kaart en Ronald I profiteerde daar erg van, aangezien zowel Remco als Sarah nog maar 1 geldkaartje over had. Eindstand: Ronald I 68, Sarah 14, Remco X (24). Inmiddels was Roger aangekomen en hij schoof direct aan voor een revanche. Dit keer was het Roger, die samen met Ronald I het minste geld had. Sarah won dit keer. Eindstand: Sarah 12, Remco 9, Roger X (15), Ronald I X (15). Remco en Sarah waren op zoek naar meer leuke kaartspelletjes en hadden thuis Mamma Mia liggen, maar nog nooit gespeeld. Geen probleem. Ronald I viste Mamma Mia uit de kast en verzorgde de uitleg. Tijdens het spel bleek al dat dit niet helemaal het spel voor Sarah was, maar de anderen maakten er een spannende strijd van. Ronald I en Remco eindigden gelijk, dus moesten de overgebleven kaarten de doorslag geven. Eindstand: Ronald I 6 (6), Remco 6 (1), Roger 5, Sarah 2. 

Ronald I stelde voor om Lost Valley te gaan spelen. De uitleg bevatte een hoop kleine regeltjes, maar naarmate het spel vorderde viel alles op zijn plaats. In het begin werd er nog lustig gebouwd, waarna de anderen de vruchten ervan plukten. Al snel werd er meer voorzichtig gespeeld en koos ieder voor zijn eigen tactiek. Ronald I kocht zuinig in en koos voor een zeef en de nodige whisky. Sarah ging voor een kano, maar maakte daar niet echt slim gebruik van. Roger ging te paard de wildernis in. Remco gaf vooral veel uit, maar zag er niet veel voor terug. Ronald I verzamelde erg veel riviergoud, maar omdat Roger en Sarah veel goud uit de mijnen haalde, dacht hij telkens net niet voldoende voorsprong te hebben. Al het terrein was inmiddels ontdekt en de winter naderde. Maar omdat niemand zeker wist of hij zou winnen, werd er nog flink doorgegraven. Ronald I wist met een dynamietstaaf onverwacht 2 goudfiches uit een mijn te halen en haaste zich terug naar het startveld. Hij maakte het spel uit. Bij de telling bleek dat het inderdaad dicht bij elkaar zat en de winnaar was... Roger. Eindstand: Roger 30, Ronald I 29, Sarah 28, Remco 14. Remco wist zeker dat hij het de volgende keer heeeel anders zou gaan doen.

Remco, Roger en Sarah bij Lost Valley

Roger had DaVinciCode nog niet gespeeld en stelde er zich niet veel van voor. Toch wilde hij wel een poging wagen. Het bleek alleszins mee te vallen. Nadat Ronald I het eerste spel had gewonnen met 3 stenen over, wilde iedereen wel een revanche. Ook nu was het Ronald I die het spel wist te winnen. Nu met 4 stenen over. Een alleraardigst spel, daar was iedereen het over eens, maar de doos is niet echt uitnodigend om het te kopen. Remco en Sarah hadden thuis Morgenland in de kast staan, maar hadden het nog nooit gespeeld. Dat kon toch niet waar zijn ? Snel werd het spel uit de kast getrokken en uitgelegd. De eerste ronde was weer even aftasten, maar de tweede ronde werd direct de knuppel in het hoenderhok gegooid. Er werden verschillende strategieŽn gevolgd en om bepaalde velden werd flink gestreden. Ronald I draaide in deze ronde een wachter van 10 om en moest er als enige voor kiezen om niet het paleis in te gaan. In de derde ronde zorgde Roger er met een toverspreuk voor dat Ronald I het paleis wederom niet in kon, met als gevolg dat hij er zelf ook niet in kwam. Die reactie had hij ingecalculeerd. Nu werd het lastig voor Ronald I om nog bij te komen. Sarah verzamelde ondertussen vrij ongemerkt de nodige artefacten en bleek inderdaad de slimste. Zij won het spel gemakkelijk. Eindstand: Sarah 8, Roger 6, Remco 5 (1+) (18), Ronald I 5 (1+) (8). Roger hield het nu voor gezien. Hij voelde zich al niet 100% en de dag was best vermoeiend geweest. Toch had hij zich prima vermaakt.

Ronald I kwam met Land Unter op de proppen, wederom een alleraardigst kaartspelletje. De eerste ronde was voor Sarah. De tweede ronde voor Ronald I. Maar Remco deed het het beste met dat setje kaarten en greep zo in de derde ronde de totaaloverwinning. Eindstand: Remco (0+1+5=) 6, Ronald I (0+3+1=) 4, Sarah (3+0-1=) 2. Nu was het tijd om wat te eten. Ronald I ging op zoek naar de salades, stokbrood en rookworst, terwijl Remco en Sarah zich vermaakten met Battle Line. Daarna liet iedereen de maaltijd goed smaken met als toetje chocoladeijs. Met ronde buikjes was er nog wel tijd voor twee kleine spelletjes. Pas op voor de Gier was een prooi voor Remco, bij wie bijna alles mee zat. Eindstand: Remco 20, Sarah 12, Ronald I 8. Daarna Das Superblatt. Ronadl I won de eerste twee rondes ruim, maar in de derde ronde kwamen Remco en Sarah verrassend terug. Maar dat was net niet voldoende. Eindstand: Ronald I (14+14+7=) 35, Remco (10+6+16=) 32, Sarah (7+5+19=) 31. Helaas zat het er nu alweer op. Ronald I verzorgde nog een korte uitleg van Maharadja en Fifth Avenue, twee spellen die helaas niet aan bod waren gekomen. Volgende keer beter.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004