Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spellenprijzen > De Nederlandse Spellenprijs > 2000

Titel (5K) De Nederlandse Spellenprijs

2000

De deadline van de Spellenforum Spel van het Jaar verkiezing is geweest. De uitslag is bekend en wat een verrassing: Spel van het Jaar 1999/2000 is geworden: La Cittą !

Voordat het Spellenspektakel was geweest, lag Tikal mijlen ver voor en leek af te stevenen op een flinke overwinning. De Veilingmeesters en Ra streden toen nog om de tweede plaats. Bij het Spellenspektakel is er echter flink gestemd op In de Ban van de Ring en La Cittą. In de Ban van de Ring leek de overwinning te gaan pakken, maar La Cittą kwam steeds dichterbij, tot uiteindelijk deze week een gelijke stand ontstond. Gisteren nam La Cittą de leiding om die niet meer af te staan. De felicitaties gaan uit naar 999Games voor dit interessante spel. De totale uitslag is hieronder te vinden.

Nog even een blik op de nominaties van Speelgoed van het Jaar. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, omdat mensen hun stemmen ook over andere spellen konden verdelen, maar de resulaten van deze 5 spellen zijn als volgt:
Tikal - 148, Ra - 107, De Veilingmeesters van Amsterdam - 62, Online - 1, Tik Tak Boem - 0

De complete uitslag na 138 stemmers. Tijdens het Spellenspektakel zijn er enkele stemmers geweest, die niet alle 3 de plaatsen van een spel hebben voorzien of driemaal hetzelfde spel hadden ingevuld, vandaar dat de totaaltelling niet zal kloppen.

La Cittą - 160
In de Ban van de Ring - 156
Tikal - 148
Ra - 107
De Veilingmeesters van Amsterdam - 62

Elfenkoning - 53
Andromeda - 33
Stephensons Rocket - 23
Isi - 15
Roads & Boats - 14
Bus - 8
Alcatraz - 6
Weekend Miljonairs - 5
NY Chase - 4
Maffiosi - 2
Dutch Mountains - 2
Euro Monopoly - 2
Jenga Jokers - 1
Big Brother - 1
Dilemma - 1
Meneer van Dale wacht op Antwoord - 1
Online - 1
Photo Rummy - 0
SkyRunner - 0
Therapy - 0
Tik Tak Boem - 0


naar De Nederlandse Spellenprijs

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004