Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Time Control

Titel (5K) Spelbeschrijving

Titel: Time Control
Ontwerp:
Anthony Thompson
Tekeningen:
 Rob Arnow
Producent: Thompson Industries
Aantal spelers: 
2 tot 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 
Taal:
Engels
 

Time Control

(11K)

Spelmateriaal:
4 tijdlijnborden, 48 agentfiches, 88 tijdcontrole fiches, 72 tijdgolf fiches, 64 probleemkaarten, 31 lotskaarten

preview

(11K)

Tijd Lijn spelbord

Introductie: De spelers zenden hun Tijd Agenten naar het verleden om aan te vallen en de geschiedenis te veranderen. Deze veranderingen veroorzaken Tijd Golven die de huidige tijd met steeds grotere gevolgen opzadelen in cultuur, gemeenschap en technologie.

Aspecten: Time Control onderscheidt zich van andere spellen op de volgende aspecten:

Gelijktijdig spelen: Iedereen is tegelijk aan de beurt, maar je kunt de actie van de tegenstander onderbreken door het inzetten van Tijd Agenten en het creŽren van Tijd Golven.

Meerdere spelborden: Iedere speler heeft een eigen spelbord met een Tijd Lijn. Ze moeten hun eigen Tijd Lijn verdedigen en die van anderen aanvallen. Pas erop dat je tegenstander je Tijd Agenten niet te ver in het verleden trekt, om zo Gisteren onbewaakt te laten.

Gevechten zonder dobbelstenen: Gevechten worden beslist door de hoogste bieder. Maar zet niet al je hoge kaarten te vroeg in, want dan ben je afhankelijk van de Lotskaarten.

Veranderende regels: Door het vergaren van Problemen wordt het voor de spelers steeds moeilijker om hun Tijd Agenten te besturen en te reageren op tegenstanders. Door het afleggen van middelen kun je problemen oplossen. Maar welke middelen gebruik je om welke problemen op te lossen ?


Waardering: Ik heb het spel nog niet gespeeld. Ik heb echter al veel negatieve verhalen over het spel gehoord, vooral door de chaos die ontstaat tijdens het onderbreken van de beurt van een ander. De spelregels zijn in de tussentijd al diverse malen aangepast en te downloaden van de website van de ontwerper. Hopelijk zit het tegen de tijd dat ik het ga spelen wat beter in elkaar. Zodra ik het gespeeld heb, volgt er meer...

(3K)

Opmerking: Het idee van het spel is erg leuk. Het is in feite een soort Risk, maar door in de tijd te reizen kun je je tegenstanders aanpakken, voordat ze bij jou toeslaan.

(3K)

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004

Met dank aan Thompson Industries voor een recensie exemplaar