Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Tik Tik Boem

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: Tik Tak Boem
Ontwerp:
Los Rodriguez
Producent:
Jumbo
Aantal spelers: 2 en meer
 

Tik Tak Boem

(7K)

Spelmateriaal:
55 kaartjes met lettergrepen, 1 speciale dobbelsteen en 1 bom (op batterijen).

Het doel: Na 13 rondes de minste kaartjes hebben verzameld.

Het begin: De kaartjes worden geschud. De startspeler krijgt de bom en de speciale dobbelsteen.

Een spelbeurt: De speler die aan de beurt is gooit met de speciale dobbelsteen. Deze geeft aan waar de lettercombinatie van het komende kaartje zich mag bevinden: niet aan het begin, niet aan het eind of overal. Daarna start hij de bom en trekt een kaartje. Dit kaartje worden open neergelegd. De speler verzint een woord waarin deze lettercombinatie voorkomt en geeft de bom door aan de volgende speler. Deze verzint ook een woord en geeft de bom door. Uiteraard moeten alle woorden verschillend zijn. Zodra de bom ontploft, krijgt de speler die hem in handen heeft, het kaartje. Deze speler is tevens de startspeler voor de volgende ronde.

(5K)

het spelmateriaal

De woorden: Van tevoren moet je afspraken maken over de woorden die je mag maken en welke woorden niet. Denk daarbij aan namen en verkleinwoorden. Maak het jezelf niet te lastig, dat komt het spel niet ten goede.

Het einde: Na 13 rondes kan de winnaar worden bepaald: de speler met de minste kaartjes. Als er meerdere winnaars zijn, dan spelen zij een finale, waarbij telkens een van de spelers afvalt.


Waardering: Het is een simpel spelletje, maar in een grote groep verrassend leuk. Het is gemakkelijk uit te leggen en snel te spelen en iedereen kan meedoen. Je hebt er in ieder geval een hoop lol bij. Leuk.

(3K)

Opmerking: Het getik van de bom is erg leuk gedaan en werkt erg opzwepend. De ontploffing is daarentegen een beetje een anti-climax. Dat stelt niet zoveel voor en je zult er echt niet van schrikken. De tijdsduur is erg variŽrend, wat het extra spannend maakt.

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2001