Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > RushHour

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: RushHour
Ontwerp:
Nob Yoshigahara
Producent:
Binary Arts
Aantal spelers: 1
 

RushHour

(15K)

Spelmateriaal:
1 plastic spelbord, 12 auto's, 4 vrachtwagens, 40 kaarten

Het doel: Je speelt met de rode auto en het is de bedoeling het spitsgewoel achter je te laten en van het spelbord af te rijden en als het kan in zo min mogelijk bewegingen.

Voorbereiding: De speelkaarten zijn verdeeld in 4 moeilijkheidsgraden (beginner, amateur, gevorderde, expert). Kies een kaart uit en zet de auto's volgens deze kaart op het spelbord.

(14K) (16K)

speelkaarten

Het spel: Eén voor één kun je de auto's verrijden. Je moet proberen de rode auto door de opening aan de rechterkant te laten rijden.

(19K)

het spelmateriaal

Het einde: Zodra de rode auto van het spelbord is gereden, kun je aan een volgende opgave beginnen. Achterop de speelkaarten staat de kortste oplossing vermeld. Het is een uitdaging om ook zo'n korte oplossing te vinden.


Waardering: Een heerlijk puzzelspel van uitstekende kwaliteit. Erg leuk om te doen. Het lijkt op een bekend schuifpuzzeltje, maar nu zijn er veel meer verschillende puzzels mogelijk. De auto's rijden in richeltjes, waardoor je de auto's niet zijwaarts kunt bewegen, dit in tegenstelling tot normale schuifpuzzeltjes. Top !

Variant: Het spel is uiteraard ook met meerdere spelers te spelen door bijvoorbeeld een tijdlimiet te stellen of te kijken wie het minste aantal bewegingen nodig heeft. Je kunt ook opgaves voor elkaar bedenken. Om te voorkomen dat een puzzel niet oplosbaar zou zijn, kun je de rode auto van buiten naar binnen rijden en zo een opgave in elkaar zetten.

Busy Brains: Sinds kort worden deze interessante puzzels van Binary Arts geïmporteerd in Nederland door Busy Brains. Je kunt de spellen via internet bestellen via hun website. Rush Hour kost 16,00, de uitbreidingen € 6,95, Railroad Rush Hour € 27,95 en Rush Hour Safari € 27,95. Je kunt er ook diverse andere puzzels van Binary Arts kopen. De prijzen zijn excl. verzendkosten. 

E-mail naar Busy Brains | Website van Busy Brains

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2003