Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Pete's Pike

   Spelbeschrijving

Titel: Pete's Pike
Ontwerp: Hiroshi Yamamoto / Nob Yoshigahara
Tekeningen: 
Producent: Think Fun
Aantal spelers: 1 speler
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur:
Taal: Engels

Pete's Pike

Spelmateriaal:
1 spelbord, 6 speelstukken, 40 opdrachtkaarten

 

Introductie: Help Pete naar de top van de berg.

 


Voorbereiding: Neem de speelstukken van het spelbord en en kies een opdrachtkaart. De moeilijkheidsgraad loopt geleidelijk op, van “beginner” tot “expert”. Er zijn in totaal 40 opdrachten. De opdrachtkaarten zijn enkelzijdig; op de achterzijde staat de oplossing.

 

enkele speelstukken

Een spelbeurt: Bekijk de opdrachtkaart goed. Zet de speelstukken neer op de aangegeven posities. Het is de bedoeling om Pete naar de top midden op het spelbord te brengen.

 

 

twee opdrachtkaarten

 

Het einde: Wanneer de opdracht opgelost is, ben je klaar. Je kunt dan zelf bepalen of je met een nieuwe opdracht verdergaat.

 


Waardering: Het vraagt enige uitleg om het spel te begrijpen. Je moet je voorstellen dat het ene speelstuk het andere naar zich toetrekt met een touw. Niet iedereen zal dit concept direct doorhebben. De vormgeving is handig: de opdrachtkaarten en de speelstukken kunnen in het spelbord worden opgeborgen. Makkelijk om mee te nemen wanneer je met je kind op visite of op vakantie gaat. Het spel ziet er grappig en uitnodigend uit. Dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen: wie het ziet liggen, wil het direct proberen. De eerste opdrachten helpen je op weg met het systeem. Goed.

 

Opmerking Spelmagazijn: Het spel is eerder uitgebracht onder de naam Lunar Lockout met robots. Het spel is verder ontwikkeld en voorzien van nieuwe opgaven. Het is stevig materiaal en door de opvallende kleuren, zul je zelden materiaal kwijtraken. De afbeeldingen zijn eenvoudig en duidelijk. Voor kleurenblinde mensen wat het handig geweest als bij de opgave stond aangegeven welk stuk Pete voorstelt. De puzzelstukken zijn eenvoudig van het bord te halen. Een prima uitgevoerd spel waarmee vooral volwassenen lekker kunnen puzzelen.

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen
Naar boven / Naar menu

 


- SPOILER! -

Voor puzzel 21 is er een kortere oplossing: C-L X-L C-DR X-D. Deze is bevestigd door Rhonda Miller van ThinkFun.   

 

by Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Busy Brains voor een recensie exemplaar.