Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Kookaburra Game

Titel (5K) Spelbeschrijving

Titel: The Kookaburra Game
Ontwerp: 
Claude Debetaz
Tekeningen:
 Darren Ritchie
Producent: Edualc Z Promotions
Aantal spelers: 
2 tot 4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur:
15-20 minuten
Taal: Duits, Frans, Engels, Japans
 

Kookaburra Game

(15K)

Spelmateriaal:
1 spelbord, 4 x 5 speelfiguren, 2 dobbelstenen

(19K)

het spelbord

Introductie: Wie brengt als eerste zijn 5 dieren rond het bord en veilig naar huis ?

Voorbereiding: Elke speler kiest een kleur en plaatst de vijf dieren op het startveld van hun kleur.

Een spelbeurt: Om beurten gooien de spelers 2 dobbelstenen. Vervolgens mogen ze één van hun dieren verplaatsen met één van de dobbelstenen of met het totaal van de twee dobbelstenen. Ze mogen zowel vooruit als achteruit worden verplaatst. Er mogen meerdere dieren van dezelfde speler op een veld staan, maar nooit dieren van twee verschillende spelers.

(2K)(2K)(2K)(2K)(2K)

Koala, Platypus, Krokodil, Kookaburra, Kangoeroe

De dieren hebben nog speciale eigenschappen. Zo mag de Koala alleen op velden staan met de Eucalyptus bladeren erop. De Kookaburra mag in plaats van te lopen volgens de dobbelsteen naar één van de eigen andere dieren vliegen. De Platypus kan zijn eigen rivier gebruiken als kortere route. De Krokodil kan dieren van andere spelers eten als deze alleen op een veld staan. Ze moeten dan weer terug naar hun beginpunt. De Kangoeroe kan een dier dat bij hem staat in zijn buidel meenemen en na zijn beweging één veld verder afzetten. 

Het einde: Het laatste dier dat een speler binnen moet brengen is de Kookaburra. Dit kan alleen met een totaal van zes en de Kookaburra moet al onderweg zijn. Zodra de Kookaburra de finish bereikt moet de Kookaburra lach worden gedaan en kan de overwinning worden gevierd.


Waardering: Ik heb het spel nog niet gespeeld. Het ziet er heel verzorgd uit met een dubbelzijdig spelbord. Het is echter gewoon een variant op Mens-Erger-Je-Niet. De speelstukken hebben allemaal hun eigen eigenschappen en door het gooien van twee dobbelstenen krijg je een keuzemogelijkheid, maar verder lijkt het niet veel toe te voegen aan het huidige spelaanbod. Jammer. Zodra ik het gespeeld heb, volgt er meer...

(4K)

Opmerking: In de spelregels staan nog enkele varianten vermeld, zoals een gevecht tussen Krokodillen en het springen van de Kangoeroe.

(4K)

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004

Met dank aan Edualc Z Promotions voor een recensie exemplaar