Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Hot Spot

   Spelbeschrijving

Titel: Hot Spot
Ontwerp: James W. Stephens
Tekeningen: 
Producent: Think Fun
Aantal spelers: 1 speler
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur:
Taal: Engels

Hot Spot

Spelmateriaal:
1 spelbord, 10 speelstukken, 40 opdrachtkaarten

 

het spelmateriaal

Introductie: Spring met het rode speelstuk naar het rode hoekpunt door gebruik te maken van de andere speelstukken..

 


Voorbereiding: Neem de speelstukken van het spelbord en en kies een opdrachtkaart. De moeilijkheidsgraad loopt geleidelijk op, van “beginner” tot “expert”. Er zijn in totaal 40 opdrachten. De opdrachtkaarten zijn enkelzijdig; op de achterzijde staat de oplossing.

 


Een spelbeurt:

Bekijk de opdrachtkaart goed. Zet de speelstukken neer op de aangegeven posities. Het is de bedoeling de rode robot naar de rode positie te brengen door de robots te laten springen.

 

 

twee opdrachtkaarten

 

Het einde: Wanneer de opdracht opgelost is, ben je klaar. Je kunt dan zelf bepalen of je met een nieuwe opdracht verdergaat.

 


Waardering: Het spel wijst zich bijna vanzelf en je kunt er snel mee aan de slag. De vormgeving is handig: de opdrachtkaarten en de speelstukken kunnen in het spelbord worden opgeborgen. Makkelijk om mee te nemen wanneer je met je kind op visite of op vakantie gaat. Het spel nodigt uit om ermee te gaan spelen. Dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen: wie het ziet liggen, begint eraan en legt het niet snel meer weg. De eerste opdrachten zijn vrij eenvoudig, maar daarna moet je toch wel even goed nadenken. Prima.

 

Opmerking Spelmagazijn: Het is stevig materiaal en door de opvallende kleuren, zul je zelden materiaal kwijtraken. De afbeeldingen zijn eenvoudig en duidelijk. De puzzelstukken zijn eenvoudig van het bord te halen. Een prima uitgevoerd spel waarmee kinderen, maar zeker ook volwassenen lekker kunnen puzzelen.  

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Busy Brains voor een recensie exemplaar.