Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Dutch Mountains

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: Dutch Mountains
Ontwerp:
Corné van Moorsel
Producent:
Cwali
Aantal spelers: 2
 

Dutch Mountains

Spelmateriaal:
4 houten staafjes en 8 houten schijfjes

(16K)

Een speelstand na 5 zetten

Het doel: Je toren van 4 stenen als eerste naar de overkant brengen.

Het begin: De staafjes worden tussen de spelers neergelegd, 2 witte en 2 zwarte. De kleur die het dichtst bij je ligt, is de kleur waarmee je speelt. De 4 gekleurde schijfjes in je kleur worden als een toren aan het begin neergezet. Het speelveld bestaat zo dus uit 5 velden, gescheiden door de staafjes.

Een zet: Als een speler aan de beurt is, mag hij 1 zet doen. Hij kiest uit welke schijf hij wil spelen en zet deze vooruit naar het eerstvolgende toegestane veld. Alle schijven die op deze schijf staan, verplaatsen mee, ongeacht van wie de stenen zijn. Een veld is toegestaan als het leeg is, of als de bovenste steen die er staat, precies één maat groter is, dan de steen die verplaatst wordt. Als je geen enkele toegestane zet hebt, moet je onder dezelfde condities achteruit zetten.

Het einde: Zodra een speler zijn complete toren aan de overkant heeft, wint hij het spel.


Waardering: Het is een leuk kort spelletje met een hoog 'nog-een-keer' gehalte. Het lijkt erg simpel, maar het is lastig in te zien wat de winnende zettenreeks zal zijn, voordat je tegenstander zo ver is. Proberen !

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2000

Met dank aan Cwali voor een recensie exemplaar