Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Dschungel

Titel (5K) Spelbeschrijvingen

MenuUpdateEmailInfo

 

Titel: Dschungel
Ontwerp:
Bernhard Naegele
Producent:
Adlung-Spiele
Aantal spelers: 2 tot 6
 

Dschungel

(4K)

Spelmateriaal:
48 wegkaarten, 4 startkaarten, 8 doelkaarten, 4 overzichtskaarten

Het doel: Als eerste 3 routes door het oerwoud afleggen.

Voorbereiding: Iedere speler krijgt 2 doelkaarten van dezelfde kleur en 1 overzichtskaart. De wegkaarten worden geschud en er wordt een oerwoud gebouwd. Vervolgens worden de startkaarten op de hoeken gelegd en worden bepaalde wegkaarten opengedraaid. De overgebleven 3 wegkaarten worden open naast het oerwoud gelegd.

(5K)

wit = open, zwart = dicht

De route: Een speler moet 3 routes door het oerwoud afleggen. De eerste route begint op de startplaats en gaat naar een van de overliggende zijdes. De tweede route gaat van het eindpunt van de eerste route naar de andere overliggende zijde. De derde route gaat van het eindpunt van de tweede route weer naar de startplaats, maar dan via de uitgang van de startplaats die nog niet was gebruikt.

(4K) (4K)

2 wegkaarten door het oerwoud

Een spelbeurt: Tijdens een spelbeurt heeft de speler de keuze uit de volgende acties:

De enige voorwaarde is dat je de beurt van de vorige niet ongedaan maakt.

(4K) (4K) (4K)

start, doel 1, doel 2

Route gevonden: Als een speler aan het eind van zijn beurt een route gevonden denkt te hebben, mag hij alle benodigde kaarten opendraaien. Is de route correct, dan plaatst hij een van zijn doelen aan het eindpunt en draait de kaarten weer dicht. Is het echter fout, dan draait hij alle kaarten weer dicht en moet hij zijn volgende beurt overslaan. (Bij de eerste route ben je nog niet afhankelijk van het pijltje op de startkaart. Als je de route hebt gevonden, pas je de startkaart aan zodat het pijltje correct staat. Bij de derde route moet je nu echter rekening houden dat je niet via het pijltje binnen mag komen op de startkaart.)

Het einde: Degene die als eerste weer terug is bij zijn startpunt wint het spel. De reeds eerder gebaande wegen hoeven daarbij niet meer intact te zijn.


Waardering: Een geslaagde variant op Memory. Ook met 2 spelers is het prima te spelen, misschien zelfs beter dan met meerdere spelers. De kaarten zijn zo sfeervol getekend dat het soms wat lastig is om goed de route te zien, maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn steeds voldoende alternatieven voor de routes en je hebt de mogelijkheid de tegenstander dwars te zitten. Proberen !

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2000

Met dank aan Odet voor het uitlenen van een exemplaar.