Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Cover Your Tracks

   Spelbeschrijving

Titel: Cover Your Tracks
Ontwerp: Lixy
Tekeningen: 
Producent: Think Fun
Aantal spelers: 1 speler
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur:
Taal: Engels

Cover Your Tracks

Spelmateriaal:
1 spelbord, 4 speelstukken, 20 opdrachtkaarten, 1 opbergzak, 1 oplossingenboekje

 

het spelmateriaal

Introductie: Bedek al je voetsporen door middel van de 4 speelstukken. Alle speelstukken moeten gebruikt worden en geheel binnen (en plat op) het spelbord liggen.

 


Voorbereiding: Neem de 4 speelstukken van het spelbord en en kies een opdrachtkaart. De moeilijkheidsgraad loopt geleidelijk op, van “beginner” tot “expert”. Er zijn in totaal 20 opdrachten. De opdrachtkaarten zijn enkelzijdig.

 


Een spelbeurt:

Bekijk de opdrachtkaart goed. Het is de bedoeling dat je de 4 speelstukken zo neerlegt dat al je sporen worden bedekt. De speelstukken moeten plat op het spelbord liggen en ze moeten alle 4 gebruikt worden.

 

 

twee opdrachtkaarten

 

Het einde: Wanneer de opdracht opgelost is, ben je klaar. Je kunt dan zelf bepalen of je met een nieuwe opdracht verdergaat.

 


Waardering: Het spel wijst zichzelf en je kunt er snel mee aan de slag. De vormgeving is handig: de opdrachtkaarten kunnen onderin het spelbord worden opgeborgen. Alle onderdelen kunnen in een handige zak worden opgeborgen. Makkelijk om mee te nemen wanneer je met je kind op visite of op vakantie gaat. Het spel nodigt uit om ermee te gaan spelen. Dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen: wie het ziet liggen, begint eraan en legt het niet snel meer weg. Hoewel de speelstukken en de tekeningen er een beetje kinderachtig uit zien, zijn de opdrachten erg pittig. Ondanks de kleine hoeveelheid puzzelstukken kun je er aardig lang mee bezig zijn. Aanrader!

 

Opmerking Spelmagazijn: Het is stevig materiaal en door het geringe aantal puzzelstukken, zul je zelden materiaal kwijtraken. De afbeeldingen zijn eenvoudig en duidelijk. De puzzelstukken zijn eenvoudig van het bord te halen. Een prima uitgevoerd spel waarmee kinderen, maar zeker ook volwassenen lekker kunnen puzzelen. De vormgeving van de opdrachtkaarten en de speelstukken had beter gekund. Ze zien er wat kinderachtig uit. De puzzels zijn erg pittig, maar langzaam maar zeker zul je aan de vreemde vorm van de stukken wennen. Voor de laatste puzzel moet je echt flink aan de slag. Knap als je die weet op te lossen!

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Busy Brains voor een recensie exemplaar.