Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Goud & Piraten

Titel (5K) Spelbeschrijving

Titel: Goud & Piraten
Ontwerp:
Klaus Teuber
Tekeningen:
 Franz Vohwinkel
Producent: 
999Games
Aantal spelers: 
2
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur:
Taal:
Nederlands 
 

Uitbreiding

Goud & Piraten

(12K)

Spelmateriaal:
10 speelkaarten

Introductie: Dit is een promotionele uitbreidingsset voor het Kolonisten van Catan kaartspel. Deze uitbreiding was o.a. verkrijgbaar bij de voorverkoop van het Spellenspektakel 2002 en bij deelname aan het Historisch Catan toernooi in 2003.

Voorbereiding: De voorbereiding is hetzelfde als in het basisspel. De 10 extra kaarten worden gewoon toegevoegd.

Een spelbeurt: Het spel verloopt hetzelfde als het basisspel. Hieronder volgen 4 voorbeelden van nieuwe kaarten, zodat je een beeld krijgt van de mogelijkheden van deze uitbreidingsset.

Met de zilvervloot krijg je bij een "Goed Jaar" 2 grondstoffen naar keuze, mits je ook beschikt over de ontdekkingsvloot.
Bij de zeeslag krijgt de speler met de grootste riddermacht 2 grondstoffen naar keuze.
Met piraten kun je de goudvoorraad van de tegenstander laten verdwijnen.
Met de ontdekkingsreiziger kun je je goudvoorraad uitbreiden, mits je over de ontdekkingsvloot beschikt.

Waardering: Ik heb deze uitbreiding nog niet gespeeld. Hij voegt weer een leuk assortiment kaarten toe aan het spel. Echt iets voor de liefhebbers van het kaartspel. 

Opmerking: Enkele kaarten in deze uitbreiding zijn afhankelijk van de ontdekkingsvloot. Dit is een stadsuitbreiding, waarvan er één in deze uitbreiding zit.

Het is ook mogelijk dat beide spelers een eigen set kaarten samenstelt uit diverse uitbreidingen. Zo krijg je een beetje het gevoel van een verzamelkaartspel en kun je de set aan je eigen strategie aanpassen.

De doosjes waarin de uitbreiding wordt geleverd zijn niet echt geweldig. Ze zijn erg onhandig en waarschijnlijk zul je de kaarten en het boekje gewoon los bewaren. Gelukkig is er intussen ook een verzameldoos op de markt gebracht.

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004