Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 21-04-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Het was weer tijd voor de Elf Fantasy Fair. Dit keer weer drie dagen, van vrijdag tot en met zondag. Het prachtige weer zorgde er voor dat er weer meer dan 20.000 bezoekers naar Haarzuilens kwamen.

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

De plattegrond van het kasteelterrein. In de zon zag het kasteel er weer prachtig uit, hoewel een groot deel in de steigers stond. Het terrein was iets compacter ingedeeld dan het voorgaande jaar. Het leek wel of de fair iets kleiner van opzet was. De bewegwijzering was helaas niet echt duidelijk.

 

Op de vrijdag waren er maar erg weinig bezoekers, waardoor de koude wind ook vrij spel had. Op de zaterdag begon het pas rond het middaguur druk te worden. De verhalenverteller was uiteraard weer present met leuke verhalen en jongleer-acts.

 

Een groot deel van het publiek had zich weer in sfeer gekleed. Altijd een prachtig gezicht om te zien hoeveel werk iedereen er van gemaakt heeft. Er waren dit jaar echter veel minder uitschieters op het gebied van kleding.

 

Op de markten kon je personages in diverse rollen tegenkomen. Deze magiŽr houdt het publiek bezig met enkele glazen bollen.

 

De hoeveelheid muziek viel wat tegen. Het podium was wel op een betere plek gezet, met voldoende tribuneruimte voor de bezoekers. Ook werden er af en toe volksdansen georganiseerd.

 

 

Een lesje zwaardvechten of loop liep je liever mee met deze muziekspelers?

 

Een team uit Hongarije verzorgde diverse gladiatorengevechten. Het ene gevecht was beter dan het andere. Sommige waren behoorlijk nep. Toch was het leuk om te zien. Het commentaar dat geleverd werd, was erg matig en voor verbetering vatbaar. De gladiatoren werden alleen aangekondigd. Daarbij werd ook de stijl genoemd waarin gevochten zou worden, helaas zonder enige toelichting. "Geef ze een groot applaus!"

 

 

Na afloop van elk gevecht kon het publiek aangeven of de verliezer mocht blijven leven. Het resultaat van de stemming werd niet altijd begrepen, waardoor menig gladiator onnodig werd omgebracht. De slachtoffers werden niet van het terrein gesleept. Ze stonden gewoon weer op en wandelden weg...

 


 

De dorpswacht heeft een mogelijke heks gevonden. Ze wordt in de boeien geslagen en meegesleurd naar de heksenwaag.

 

Op de heksenwaag kon je je laten wegen om te zien of je een heks was. Een certificaat kon aantonen dat je geen heks was.

Uren in deze kooi doorbrengen is geen pretje. Hij is te laag om te staan en zitten is niet erg comfortabel en dat in de brandende zon.

 

Poseren voor de aanwezige fotografen. Er was genoeg te zien. Sommige fotografen denken echter dat de hele wereld van hen is en doen nogal lomp.

 

De Romeinen tegen de Carthagen. Er waren twee legers, die goed aan het oefenen waren. Onder leiding van diverse scheidsrechters werd een gevecht geoefend.

 

Wonden opgelopen in de gevechten werden bijgehouden. Het vechten in een leger blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn.

 

De gevechten werden gadegeslagen door prachtige dames. Als de soldaten maar niet afgeleid worden.

 

Een middeleeuwse ridder met een camera, een grappig gezicht.

Kleurrijk gekleed op zoek naar een andere jurk.

 

Even rondkijken en je kon opvallende bomen zien. De mooie blauwe lucht op de achtergrond zorgt voor prachtige plaatjes.

 

Overal groepjes bezoekers in diverse stijlen gekleed. Het kasteel maakt het plaatje natuurlijk af.

 

De prachtige paleistuin in het zonnetje. Al met al een geslaagde fair. De organisatie had diverse knelpunten van de afgelopen jaren opgelost. Het schitterende weer werkte goed mee voor de sfeer. Toch leek het of het evenement wat kleiner was dan de voorgaande jaren. Er was iets minder te doen, terwijl de prijs omhoog was gegaan. Op naar volgend jaar.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007