Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 17-02-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de Ducosim spellenbeurs in Utrecht van 17 februari 2007. Klik op de foto's voor een vergroting

De Ducosim spellenbeurs begon aanvankelijk erg rustig, maar naarmate de spellenveiling naderde, werd het steeds drukker. Toen de veiling begon, werd het in de rest van de zalen erg rustig. Gelukkig waren er toch nog spelers over, zodat er nog wel tafels bezet waren.

Roll the Dice had overal aankondigingen opgehangen voor hun Meet en Greet op 1 april 2007. Een bijeenkomst voor spellenverenigingen, om elkaar wat beter te leren kennen.

Spelgroep Phoenix demonstreerde de Ravensburger spellen Arkadia en Can't Stop. Er was grote belangstelling voor Arkadia en in het algemeen waren de reacties positief. Ook over het uiterlijk van het spel was iedereen goed te spreken.

Quined demonstreerde de spellen Leonardo da Vinci en Yspahan. Het spel Caylus werd niet gedemonstreerd, maar Ronald I was niet te beroerd om het aan een stel geïnteresseerden uit te leggen.

Blokus Trigon is een variant op het bekende Blokus met de vierkantjes. In dit geval dus driehoekjes. Het blijkt even wennen te zijn aan de vormen en hoe je ze goed kunt weven. Op de foto zie je het resultaat van een twee-speler spel, waarbij elke speler afwisselend met twee kleuren speelt.

Luk de Lombaerde demonstreerde het nieuwe Fagin's Gang. De reacties van de spelers op dit spel waren gematigd positief. Het bleek nogal abstract over te komen. Toch wilden de meesten het nog een keer uitproberen om gebruik te maken van de opgedane ervaring in het spel.

The Game Master was uiteraard aanwezig. Saskia kwam langs om haar gewonnen reisje naar New York op te komen halen. Op de achtergrond is ze in gesprek met The Game Master himself. Hij vertelde ook over het nieuwe spel Rotterdam, dat in april zal verschijnen. Het is de bedoeling dat het rond de marathon van Rotterdam beschikbaar zal zijn en uiteraard zal er iets met bekende Rotterdammers worden gedaan. De burgemeester van Rotterdam had het helaas te druk in zijn agenda.

Erwin geniet zichtbaar van zijn spelletje Section X. Of is het een boer met kiespijn (of was het nu een bijholte ontsteking)? Er werd in ieder geval flink geblokkeerd, waardoor het spel lang duurde.

 

Uiteraard waren er ook de diverse miniaturenspellen in verschillende thema's.

 

Zo was er een gevecht in een arena of een invasie van Vikingen. Voor toeschouwers leuk om even te kijken, maar het spel lijkt erg traag te verlopen. Als je na een uur terug komt, lijkt er nog niet veel veranderd te zijn.

 

PS Games demonstreerde o.a. Frank's Ark en het Spel der Torens. Het bleek lastig om met 1 demonstrateur vier tafels bezig te houden. 999Games richtte zich op Castello en Thurn und Taxis, maar ook Bedriegers Bedrogen en Paniek in de Wei waren aanwezig. Phalanx Games was aanwezig met Anasazi en Justinianus. Beide spellen kregen niet echt enthousiaste reacties. University Games was helemaal niet aanwezig.

Op de tweede foto zie je Arkham Horror, waarin de spelers gezamenlijk een groot monster proberen te verslaan. Het spel bevat erg veel kaartjes en spelmateriaal.

Veel spellenliefhebbers kwamen voor de spellenveiling. Er waren ruim 200 kavels. Het spel 1853 ging uiteindelijk voor de hoogste prijs weg: € 185,00. Zoals verwacht bereikten ook alle 13 Formule Dé borden van Ludodelire een totaalprijs boven de € 100,00. Over het algemeen waren het echter zeer schappelijke prijzen en 5 kavels zijn uiteindelijk niet verkocht.
  De zaal is nu nog leeg, maar tijdens de veiling zou de zaal voortdurend flink gevuld zijn. De veilingmeesters wisten de veiling in goede banen te leiden. Helaas konden ze niet veel vertellen over de spellen die werden aangeboden, waardoor de prijzen niet de lucht in schoten. Ondanks dat bleek na afloop dat dit de op-één-na succesvolste veiling is geweest met een gemiddelde opbrengst per kavel van € 18,51. De veilingmeesters wisten trouwens pas kort van tevoren dat ze in moesten vallen. De vaste veilingmeester bleek ziek te zijn. Van een gedegen voorbereiding kon dan natuurlijk geen sprake zijn.
Na afloop nog even gezellig uit eten ergens in Utrecht. Bianca H heeft deze foto's met haar mobiele telefoon gemaakt. Tien spellenliefhebbers genieten van de Italiaanse maaltijd. Ronald I proeft het ijs uit een bevroren citroen. Gelukkig was er van tevoren een plaatsje in het restaurant gereserveerd, want bij aankomst stond er al een flinke rij.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007